Cum vi se pare viata in Japonia? (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Buna Ramona si bine ai venit.Lia are dreptate in legatura cu carnetul de conducere ,iar testul scris este de 10 intrebari din care de la 7 intrebari corecte esti admis.Dar asta e valabil doar daca ai carnetul romanesc.

Eryka & sufletzelul de fetitza din burtica (28 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

Fate dragi... poi io facui de la inceput scoala in japan, ca in romania nu am permis!E adevarat ca costa mai mult decat in tara ; adeca te duce cam pe undeva in jur de 250.000 daca nu repeti nici o ora de condus, ca daca o repeti...iti mai ia in plus, iar la fiecare test de teorie, prima incercare e gratis da daca nu iei din prima incercarile urmatoare se platesc (ceva de genu 1500-2000 ).La noi la tara scoala se face in japoneza ( toate testele de teorie is date in japoneza... de obicei intrebarile is scrise in hiragana cu mici exceptii de cangi dar si la alea e scris deasupra in hiragana, iar la cuvintele de imprumut katagana dar tot asa putine).Poti sa dai examenul final de teorie doar in engleza...ex io ca stau in chiba, il dau in Makuhari si e in engleza.
Is doua trepte ca sa zic asa:
-prima include un test psihologic, 12 ore de condus in interiorul scolii, si 10 ore parca de teorie; Un test de teorie la care trebuie sa iei minim 90 de puncte ( 50 intrebari-fiecare a cate 2 puncte),.La testul asta se considera luat daca iei dintr-o data 90 puncete ...sau de doua ori 80 de puncte(la 2 incercari una dupa alta).
- cand se trece de la prima treapta la a doua trebuie neaparat sa iei testul asta ca altfel nu treci la faza 2
-Partea a doua incepe cu un test de conducere cu unul dintre profesori in stanga, si un alt elev in spate, test care se da in incinta scolii;Daca profesorii considera ca testul este trecut, urmeaza in aceeasi zi un test de KARIMENKIO ( permis de conducere care iti da posibilitatea sa conduci doar cu scopul de a invata, si doar cu un profesor , cineva care are peste 3 ani vechime ca sofer, sau sofer de taxi, in stanga).Testul asta e cel mai important cred io, are tot 50 de intrebari si trebuie sa ai minim 45 de puncte ca sa-l iei.In cazul in care l-ai luat si p-asta... urmeaza sa se deruleze faza 2, cu 16 ore de teorie ( parca) si 19 de condus.A.... era sa uit, testul de Karimenkio se poate da si in engleza daca ceri si daca are scoala exemplare.....da io aflai dupa ce il dadui in jap.In cazul in care il dai in japoneza este tot scris in hiragana, deci cuvintele nu sunt despartite ...e un carnat continuu de litere....deci tre sa sti sa cetesti destul de bine si de repede daca vrei sa il termini ca altfel nu ai sanse.
-in faza 2 iesi pe strada cu masina , mai sunt doar cateva ore in care te invata sa parchezi care se fac in scoala, si trei ore de simulator.
- le termini pe toate si mai ai un test de teorie in japoneza, da la care nu e barem, doar tre sa intri in el nu conteaza cat de bun esti, da nici maciuca!Si mai e testul final de condus care se da o parte pe strada si o parte in incinta scolii.
-daca ai luat si testul de condus... apoi mai ramane doar ultimul test de teorie...care se poate da in engleza!
Gata ai permis acu!
Io mai am 6 ore condus, ultimul dest de condus de la scoala si ala de teorie pe care inca nu stiu cum sa-l dau.
pupe

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

A.... si am uitat sa spui ca ar fi bine sa va hotarati de la inceput in ce limba vreti sa-l dati ca apoi e mai naspha si s-ar putea sa aveti surprize sa incurcati sau sa nu va vina ceva in minte si sa ratati intrebari pe care le stiti.IO incercai o data acasa un test in engleza..spre modestia mea cred ca stapanesc destul de bine limba asta, ....da culmea aveam in cap numa definitii jap si nu-mi prea dadui seama la inceput pe ce lume is.De unde ma gandi io cu mintea mea luminata ca ar fi bine sa-l dau tot in jap..ca macar asa daca-l pic mai am o scuza la taty in plus:``- poi ce io nu stiu asa bine jap....daca era in engleza era altceva!``

pupe

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shrotar@yahoo.com spune:

Buna Lia!Angel!Erika! ma bucur ca ma-ti primit asa repede in cercul vostru am luat o pauza acum pe la calculator si cand am vazut ca mi-ati raspuns asa repede m-am bucurat foarte mult.La mine problema cu carnetul cred ca este caci nu il am nici in tara acum am sa vad ce sanse am sa am aici daca nu am sa trag o fuga in tara fusesem si in vara trecuta dar a zburat timpul asa repede ca nu am apucat sa mai dau si pt carnet mai ales ca nu fusesem de doi anii in tara si eram si cu baby al meu de 9 luni.Va multumesc de sfaturi si in caz de veniti prin apropiere de Kumamoto astept sa ma vizitati lol sa dam un chef ca este loc la mine acasa pt toate .Pe aici mai sunt cinci roamance ma impac si cu ele foarte bine ne vizitam mereu si mergem si la distractii impreuna cu acordul baiatului cand doarme.Astept sa mai reveniti sa am ce citi la cafeluta de dimineata.V-am pupat si spor in toate. Ramona!!

Mergi la inceput

Buna Azumi ne ca scrisem in acelasi timp si nu am reusit sa iti citesc mesajul mai facut sa rad cu testul de alegere in ce limba sa il dai pe o parte este bine cu scuza gasita de tine nu e rau deloc suna bine de tot hahaha.Multumesc de sfaturi dar sincera sa fiu stapanesc hiragana bine dar katakana si kangi scartaie rau apoi limba lor nu o inteleg mereu mai am si intrebari suplimentare of of ca tare mai vreau si eu carnetul ala odata acum am sa vad ce am sa fac pe aici am sa ma risc odata de doua ori dar in caz de nu ma descurc am sa fug in tara ca tot mai bine este parca sa inteleg pe limba mea lol.Pupici multi si tie si bafta la examen ca sa ne plimbi si pe noi apoi cu masinuta rpin okinawa poate daca mergem la mare si inchiriem ceva lol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salutare natziune!! Astazi mi-am facut de cap: mi-am cumparat ciocolata, prajituri( am primit si o ceasca de ceai super faina) si ...m-am blonzit. Doar un prim stadiu. Nu am mai avut rabdare sa ii spun individului sa ma faca suvitze si alte nebunii. I-am zis clar: vreau sa ma fac kimpatsu Vreau sa ajung la o nuantza de blond gri, dar astazi nu am reusit decat sa imi scot satenul pe care il aveam si sa imi transform culoarea intr-o "miere de albine". E destul de bine zic eu. De felul meu sunt destul de critica autunci cand vine vorba de par si nuantze, dar astazi chiar am fost multzumita. Eu nu m-am vopsit niciodata in Japonia si habar nu aveam cam cat o sa ma coste. Vorbisem si cu Nati pe PM si imi spunea o suma care cocheta intre 15.000( cu vopseaua lor) si 5000 (cu vopseaua ta). Pe mine m-a costat 13000- vorba aia ca se vrea a fi inaka aici! Nu mi s-a ars deloc parul si la cat m-au piculuit si la cat m-au masat(toata operatziunea a durat vreo 4 ore!!!!!) ma gandeam ca o sa ma ajunga la vreo 50.000 La final toata lumea a fost multzumita: si eu si ei. Astept si vopseaua de la Nati sa imi finalizez nuantza si cu asta basta!!! Ma declar o pesoana fericita. Totul a iesit peste asteptarile mele. Azi mi-s asa de framoasa!!!Ana eu itzi urez bafta si sa iei carntul fara nici o problema! Eu sunt pe stand by. Astept sa treaca timpul: or trece anul si imi scot din Ro permis internatzional, ori mai stau inca 2 luni in Ro si vin sa dau examenul pt carnetul japonez. 'Om trai si 'om vedea!Astazi mi-a trimis si frate-meu pachet cu cartzulii. Chiar voiam sa citesc si ceva in romana. Cica in vreo 2 saptamani imi ajunge! Sa dea Domnul! Bine ai venit Ramona. Te asteptam cu multe mesaje!!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Raluca ce fain ca primesti carti...sa ne povestesti ,ce fel ,de ce ,cum ,totul...sorapi (sora) mea se lasa pagubasa,nu-mi mai trimite ca cica costa(spaga)si pe deasupra nu vrea sa se mai certe cu ai' de la posta.Cand mi-a trimis ,ea nu avrut sa ma supere si nu mi-a spus ce greu este sa trimiti carti...Acum imi astept prietena ,ea sigur o sa-mi aducaMa bucur ca ti-a iesit culoarea cat de cat...sa astepti urmatoarea etapa ,pana la blond(asta ca nu-l arzi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexias spune:

dragile mele din olanda indraznesc sa va rog sa-mi faceti o favoare.Am locuit in tokio impreuna cu sotul meu ,care era pe atunci student la shiatsu si alte techinici de masaje medicale,au fost 3 ani de vis si romanta(nu aveam copii pe atunci)o nebunie.Intre timp ne-am maturizat, stabilit in olanda din 1993 si doi copii superbi dar in inimile noastre japonia a ramas iubirea din anii "tinereti".VA RUGAM SA NE TRIMITE-TI FOTOGRAFII DIN TOKYO LA SINJIKO ERA RECLAMA DE LA A L T A.ori de ori unde in tokyo.VA MULTUMIM MULT.ALEXIASHOURHEDELI@YAHOO.RO

Mergi la inceput

Buna fetelor!Ne ca ma dui si eu pe pagina de la amazon si am facut o comanda la ceva casete fitness si pt baby al meu de educatie acum sper sa ajunga ,confirmarea mi-a dat-o pt comanda prin mail dar nu stiti in cat timp ajunge sper ca repede ca vreau sa ma apuc si de ceva fitness dimineata.Ralucami se decolorase blonda eu m-am vopsit saten deschis culoarea mea naturala ma saturasem de blond in cap si am facut o schimbare pretioasa parului ca cu blondu era tare greu la luna trebuia vopsit la radacina ca ma disperase plus ca incepea sa imi cada .Bafta multa sa il intretii sanatos trebuie sa iti faci doze de tratamente ce este drept plus Pac de par acum depinde cat de sensibil este al tau.Cum faceti pe aici sa va scanati poza ca eu tare o dau in bara daca sunt noua nu prea stiu cum sa folosesc acest site dar sper sa ma descurc acum ma duc sa vad daca gasesc la voi ceva poze sa va privesc .Multi pupici si o zi perfecta la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Eu nu am carnet...(de conducere)Mi-e tare frica sa conduc,dar pe bicicleta ...ok..sa va feriti de mine ca sunt tare

Mergi la inceput