Romanii din Irlanda (2)
Raspunsuri - Pagina 3
dacia spune:
Mai fetelor dragi, ma ingrijorez si eu in ceea ce priveste vitamina D.Eu inca il alaptez pe micutul meu pui si ...soare nu-i ca sa asimileze vitamina asta iar in alimente am inteles ca nu prea e.Ce sa fac???Povestiti si voi ce-ati facut de 8 martie.Pe mine de exemplu m-a invitat husbandu meu drag la un restaurant chinezesc.A fost f. romantic.Am mai primit si flori,parfum si ciocolata(pe care insa o va manca el ca eu n-am voie,sunt prea grasa.)Sunt si eu de acord sa asteptam sa se incalzeasca pana sa ne intalnim.Azi am iesit putin cu bebele si i-au inghetat manutele de tot.
irinaP
Porumbita spune:
Buna tuturor!
Am si eu niste intrebari pt fetele din Irlanda!
Al meu iubit e f hotarat sa plecam din tara! Pana acum nu s-a gandit decat la varianta Germania (Green Card pt programatori). Insa de curand am auzit ca in Irlanda ar fi cerere pt asa ceva si sincer pe mine ma incanta mai tare engleza decat germana :)
Asa ca as vrea sa va rog sa imi spuneti si mie daca stiti mai multe, eventual daca voi sau sotii vostri lucrati in domeniu sa imi spuneti cum ati obtinut jobul respectiv si nu in ultimul rand daca imi puteti spune pe ce site-uri ar putea sa faca o cautare de job (un fel de best jobs etc).
Multumesc anticipat!
violetzyka spune:
Buna Porumbita !
Inainte sa vin in Irlanda am lucrat o perioada in Germania si pot sa-ti spun ca e o diferenta uriasa intre cele 2 tari.Nivelul de trai,cultura,civilizatia,societatea...TOT...este net superior in Germania.Nu exista termen de comparatie.Nici eu nu stiam prea bine germana dar am invatat din mers si totul a fost foarte bine.Cand mi-a expirat contractul am ales sa vin in Irlanda,dar am fost foarte dezamagita de ce am gasit aici.Realitatea de aici e foarte diferita de imaginile de la tv sau din brosurile turistice.Nu as vrea sa te influentez in nici un fel,celelalte fete poate au alte pareri.
Sotul meu lucreaza in IT si si-a gasit actualul job cand lucra deja aici in alt domeniu.Nu stiu ce sa zic,puteti trimite CV-uri la firmele de recrutare a fortei de munca de pe net sau sa apelati la o agentie de plasare .Mult succes si sa ne tii la curent cu decizia luata.
dacia spune:
Salut Porumbita.Si parerea mea e ca n-o sa-ti placa aici.Vremea e absolut mizerabila cam tot anul,irlandezii nu prea sunt politicosi,sunt betivani si rasisti.Eu am mai fost prin mai multe tari dar aici chiar nu-mi place.Nu voi mai sta mult timp cu siguranta.Acum...tu faci cum crezi dar eu as alege Germania.Am auzit ca-i f. fain acolo.Eu am fost in Austria si mi-a placut mult.
irinaP
Porumbita spune:
Multumesc mult de raspunsuri...prietenul meu vrea Germania (mie mi se pare ca nu o sa invat in veci germana la nivelul la care stiu engleza ...)
Ideea e ca vrem sa plecam printr-un posibil serviciu al lui si de aceea am lua si Irlanda in considerare!
violetzyka poti sa imi dai niste linkuri legat de firmele de recrutare a fortei de munca?
Si daca nu va deranjeaza dc imi puteti spune cate ceva legat de experienta voastra/ sotului in privinta angajarii in Germania, respectiv Irlanda as/am aprecia fff tare. Prietenul meu va aplica in domeniu programarii (C++, JAva, etc) si o sa incerce si pe partea cu administratori de retea!
Mailul meu este cerere_informatii@yahoo.com
MOnica
violetzyka spune:
Monica,se pare ca totusi vreti sa veniti in Irlanda...Va spun din propria experienta ca limba germana nu este imposibil de invatat,chiar o sa va simtiti foarte mandri cand incepeti sa va descurcati.Diferenta intre Germania si Irlanda e ca diferenta intre Bucuresti si Cracanatii din Deal,adica URIASA.Nu pot sa te ajut cu altceva,cautati pe net,sunt o gramada de site-uri despre locuri de munca,mai ales pentru IT.E imposibil sa nu gasiti ceva convenabil.
Porumbita spune:
Merci!
Intre timp am rediscutat optiunile si a ramas cap de lista Germania! Prietenul meu vorbeste deja germana, la mine e problema!!! Dar sper sa o rezolv!
dacia spune:
Hei,Nu mai dati nici un semn de viata? fetelor ce s-a intamplat?V-ati suparat?Va intalniti in alta parte?Hai sa mai tinem legatura....Ce mai faci she-wolf cum te mai simti,cum merge decoratul si ce mai face Cristi?Cred ca-i la fel de poznas ca al meu ca sunt cam de-o seama.violetzyka ,proaspata mamica,cum esti?ai reusit sa te odihnesti?Ce face bebele? Tara ce mai face David?Cred ca tu te-ai adancit atat de mult in cartile care-ti faceau cu ochii ca ai uitat de noi.....noi suntem bineEdi creste si suntem fericiti ca vine primavara chiar daca nu prea se vede inca...
irinaP
violetzyka spune:
Salut Dacia (sau sa-ti spun Irina?)
Imi pare bine ca mai da cineva cate un semn de viata.Chiar ma gandeam daca mai intra cineva pe forum,sau cel putin pe subiectul asta ! Se pare ca toata lumea e ocupata zilele astea sau navigheaza pe subiecte mai interesante
Noi suntem bine,sanatosi,voiosi...asteptam cu nerabdare sa vina primavara,sa fie mai cald,sa putem iesi mai des la plimbare.In rest,ne petrecem vremea cam in jurul casei,nimic spectaculos.
Ma tot gandesc cum sa facem cu botezul lui Alex,ar trebui sa dam o fuga la vara pana in Romania dar parca nu imi vine sa plec.Nu stiu cum o sa comporte la drum,e totusi destul de mic.Plus faptul ca il alaptez inca si nu stiu cum o sa fie sa ne rupem de rutina confortabila si sa plecam la asa un drum lung.Ar fi mai simplu sa il botezam aici dar singura problema e nasii-nu cunoastem aici pe nimeni atat de bine incat sa le cerem acest lucru.E destul de complicat...Nu stiu cum ar fi mai bine.Voi ce parere aveti? Sunt nasii atat de importanti? In ce relatii ar trebui sa fim inainte de eveniment cu ei?
Cu ce va mai ocupati voi timpul liber? In caz ca aveti asa ceva Eu m-as apuca de vreun curs,de invatat ceva,sa nu mi se rugineasca neuronii...Ma gandesc chiar la o schimbare majora de cariera,cand o sa vina momentul sa incep din nou lucrul,am o mie de idei in cap...Nu vreau sa fiu doar o mamica profesionista
she_wolf spune:
Hai ca n-am disparut chiar de tot! Doar am devenit mai lenesa, sper sa-mi treaca.
Dacia, Cristi este foarte poznas, luni si-a chiar ciobit un dintisor, bine ca n-a patit altceva si ca nu este foarte vizibil. Acum este intr-o faza de mofturi la masa si in special la lapte, adica nu prea mai bea, nu stiu ce sa fac. Este la "interzis barbatilor" un subiect cu mamicile din 2002 (poate ca l-ai descoperit deja), am mai dat acolo cateva detalii despre asta. In general incerc din rasputeri sa-mi pastrez cumpatul cand vad cate face. Tu cum te descurci la capitolul asta? A! De cateva zile exerseaza mancatul cu lingurita si se descurca cat de cat cu ambele maini.
Violetzika, noi am venit aici cand avea Cristi aproape 9 luni si n-a fost nici o problema, nici de calatorit, nici de adaptare, asa ca...Cat despre nasi, cred ca sunt destul de importanti si cred ca ar fi de dorit sa-i cunosti destul de bine. Macar ca sa stii la ce sa te astepti.
Momentan am luat o pauza cu decoratul, asa ca in timpul liber (adica seara) citesc sau ma uit la tv. La cursuri n-am cum sa ma duc pentru ca n-am unde sa-l las pe Cristi. Oricum, ma gandeam sa incerc la toamna cand voi fi prin Romania sa ma inscriu/dau examen la o postuniversitara, invatamant la distanta. Sa vad exact conditiile ca nu pot sa dau fuga de doua ori pe an in Ro. Parca v-am mai spus despre asta, m-ar interesa sa fac "Comunicare si PR" la SNSPA. Din cate stiu, admiterea se face pe baza unui dosar si a unui interviu. Oi vedea. Pana atunci...imi vad de copil (ehehe)/decorat/citit/uitat la tv/ce-o mai fi.
Claudia si Cristi