listeria
Raspunsuri - Pagina 4

vrabiuta spune:
vesti bune si de aici - mi-am luat analizele astazi: titru 1/160.
Doamne-ajuta sa nu mai creasca!!
laureta - cand iti faci analizele?
va
marcela si margeluta din burtica - DPN 5 septembrie

laureta spune:
bravooo vrabiuta eu fac analizele pe 16 martie docamdata ma lupt cu candida
laureta si bebita 25 de saptamani

laura miu spune:
Buna fetelor,
eu tocmai am aflat ca sunt insarcinata deci nu cred ca am mai mult de 3 sap si am luat rezultatul de la Listeria 1/320..in decembrie 2003 am facut tratament cu ampicilina ptr listeria aveam titlul tot 1/320 si acum cand am repetat-o nici o schimbare..
eu nu inteleg cum evolueaza ea sau cum da inapoi..este un mister
fac tratament si nici o schimbare ...si vad ca este intalnita tot mai des..

georgiana.david spune:
Si eu am listeria 1/320 si am descoperit acest lucru cand eram insarcinata (aveam 5 saptamani). Trebuie sa recunosc ca m-am speriat foarte tare dar noroc ca eram programata la exact a doua zi si m-am linistit. Mi-a explicat cam ce este si cu ce se mananca aceasta listeria, mi-a dat sumamed 6 zile, cate o pastila pe zi dar nu mi-a zis sa repet analiza. Probabil trebuie repetata dar peste 1-2 luni????? Voi cum procedati?
Geo DPN 10 oct.

vrabiuta spune:
geo,
neaparat sa repeti analizele lunar!
nu stiu ce ti-a zis dr, dar listeria asta nu e de joaca. trebuie sa fii atenta sa nu creasca titrul. se recomanda monitorizarea pe tot parcursul sarcinii.
aveti grija de voi,
marcela si margeluta din burtica - DPN 5 septembrie

laureta spune:
buna fetelor azi am reusit si eu sa ajung la cantacuzino luni iau raspunsul va tin la curent
laureta si gogosica de 27 de saptamani

doxi spune:
Buna, mi-am repetat analiza si mi-a iesit 1/320. Dl.dr.Peltecu mi-a spus sa nu fac tratament deocamdata si sa repet analiza peste o luna sa vedem cum evolueaza. Fetelor care ati avut probleme cu titrul de listerie crescut cum ati procedat? Ati facut tot timpul tratament?
Sanatate tuturor!

vrabiuta spune:
doxi,
daca titrul de luna trecuta a fost tot de 1/320, nu se recomanda tratament. doar in cazul in care titrul creste se face tratament cu antibiotic.
asa ca stai linistita.
maine merg si eu la cantacuzino sa iau rezultatele analizelor pe luna asta.
va pup,
marcela si din burtica - DPN 5 sept - dr. nayel cfr2