HSG si analize medicale

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blancas spune:

Monica,

Multumesc mult pentru raspuns.O sa incerc sa vorbesc cu doctora din nou despre asta.
Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinah spune:

fetelor vreau sa merg si eu la prof Ancar.Cum se procedeaza? cat sa-i dau? Cum ma programez, nu sunt din Buc.Voi ce ziceti daca am fost vazuta de mai multi medici(pe masa)chiar si in Buc,sa nu radeti de mine pentru ca am aceste nelamuriri,si am analizele de hormoni bune este necesara HSG? Mersi.Dinah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Dinah, daca ai analizele hormonale din ziua 3,14 si 21 si analizele de toxoplasma, chlamidia, ureeaplasma, micoplasma, test papanicolau, secretie vaginala si cultura col si daca toate astea sunt OK atunci trebuie verificata permeabilitatea trompelor prin HSG si vazut cum stai cu ovulatia dupa anlaizele hormonale si monitorizare eco. Daca vrei programare la Ancar la Medsana e cel mai bine la tel. 021-4108643/4108543/0724303030/0722596767.
Ti-as recomanda insa dr. Denisa Protopopescu tot de la Medsana.
Multa bafta!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Dragele mele,

Am fost si am facut si HSG...
Sincer - tare rau a fost; pe langa dureri si disconfort, mai erau si studetzi care se ochiomeau la floricica mea cum se face HSG-ul si Ancar a fost tare expeditiv. Nu mai zic de grozaviile care le spuneau "tanticelele" din salon.
In mare rezultatul a fost oarecum bun: trompele sunt permeabile dar cam subtiri. Radioloaga m-a intrebat ce caut eu acolo ca nu as avea probleme insa Ancar mi-a dat sa fac instilatii 3 luni la rand. spuneti-mi si mie ca nu sunt lamurita - ce fac instilatiile astea si in ce constau ele efectiv??

Pupi,

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Haide ca e bine! Instilatiile constau in introducerea unui lichid (antibiotic + substante antiinflamatoare + nu mai stiu ce) in uter cu o oarecare presiune care-l impinge prin trompe. Are rol in permeabilizarea trompelor. Chiar daca le ai permeabile, am auzit cazuri cind Ancar dadea acest tratament, pt a imbunatati starea lor. Nu are ce sa strice, doar sa imbunatateasca.
Ce grozavii ai auzit pe acolo de te-au inspaimintat?

Eu la prima echo transvaginala (cind nici nu stiam ce inseamna...) am avut spectatori vreo 10 care se chiombaneau la a mea floricica si dr. pt ca nu nimerea prea bine (cred ca din cauza ca eram ca un arc..) m-a intrebat daca sunt virgina... Iti dai seama prin ce-am trecut. Si pe deasupra nici macar rezultatul nu a fost OK... Dar a trecut...

Ilenya

Mergi la inceput

Pai despre indolenta personalului in spital...(Pantelimon ce sa zic cu mine au fost dragutze dar dupa ce "m-am uitat" la buzunarul lor...). Era o draguta acolo care a fost lasata sa avorteze in salon si nu au venit la ea decat dupa vreo 4 ore sa vada ce face chiar daca a fost internata la urgente si bb-ul mai misca inca...
Nu mai zic ca am stat vreo 2,5 ore pentru internare ca apoi sa stau sa astept pe un colt de pat sa ma cheme la HSG un medic tinerel care mai si glumea pe seama mea. Eu tremuram de frica si dupa ce m-a vazut urcata pe masa cu studentii langa el imi mai si spune ca parca m-ar cunoaste de undeva... Ei poftim - sa mor si nu alta de cu floricica in sus. Mai mai sa-mi dea o intalnire dupa cand mi-a facut externarea. Cauta vorba...
Dar trecand peste asta oi face eu si instilatiile alea dar tb musai sa ma internez? ca nu pot lipsi de la scarbici si apoi sunt suparata rau... sotului meu i-a iesit spermograma nasoala tare: "Oligospermie severa cu astenospermie moderata". Ce pot sa fac in cazul asta????

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

Nu o cunosc personal, si nu este o garantie, dar Denisa Protopopescu a scris o carte despre infertilitate unde trateaza toate motivele care fac sa nu ramai gravida, trateaza problemele si pe intelesul nostru dar are si parti mai stiintifice daca vrei sa aprofundezi (si daca intelegi). Mie mi-a folosit enorm anul trecut in vara cind am facut FIV la giulesti si toti doctorii si asistentele s-au purtat bine dar nu-mi explicau nimic ca "suntem in criza de timp". Si cind au inceput sa ma vada cu cartea in mina pe la eco si prin paturi, imi zimbeau dulce-verde. Asa ca: informeaza-te, informeaza-te, informeaza-te..
ardit

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ardit

Nu o cunosc personal, si nu este o garantie, dar Denisa Protopopescu a scris o carte despre infertilitate unde trateaza toate motivele care fac sa nu ramai gravida, trateaza problemele si pe intelesul nostru dar are si parti mai stiintifice daca vrei sa aprofundezi (si daca intelegi). Mie mi-a folosit enorm anul trecut in vara cind am facut FIV la giulesti si toti doctorii si asistentele s-au purtat bine dar nu-mi explicau nimic ca "suntem in criza de timp". Si cind au inceput sa ma vada cu cartea in mina pe la eco si prin paturi, imi zimbeau dulce-verde. Asa ca: informeaza-te, informeaza-te, informeaza-te..

ardit

... si unde ai gasit cartea si... cum se numeste? O putem gasi si pe net?

Luli

Mergi la inceput

eu am luat-o la tirgul de carte de anul trecut de la teatrul national, nu am vazut-o in alta parte si eu cam umblu prin librarii. Dar ma uit acasa si miine iti spun la ce editura este tiparita ca sa poti sa suni la ei si sa faci rost de ea
ardit

Mergi la inceput

editura Meteora Press, str.Comana 3A, 781661, sector 1, Bucuresti, tel/fax 2223312,2228380, e-mail dulimex@dnt.ro si se cheama "Infertilitatea, fertilizarea in vitro si reproducere asistata"

ardit

Mergi la inceput