HSG si analize medicale

HSG si analize medicale | Autor: roxanam

Link direct la acest mesaj

Am pirdut o sarcina acum 8 luni si doctorul mi-a recomandat, pe langa alte analize, efectuare HSG. Va rog lamuriti-ma si pe mine. In ce consta HSG? Stiu ca detecteaza eventuale malformatii uterine. Este dureroasa?
Stiti cumva unde pot face analize pt detectarea aticorpilor antifosfolipidici si anticardiolipina.
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

HSG este pt observarea trompelor,ovarelor si uterului.Se introduce cu seringa o substanta de contrast si daca trece totul e OK.Unele fete spun ca nu e dureroasa,altele ca e dureroasa.Pt mine a fost dureroasa dar mi-a desfundat si o trompa putin infundata.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanam spune:

Multumesc. Ai cumva idee si cat costa HSG?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

La spitalul pantelimon te costa spaga la dr(cam 300.000 la ginecolog si 200.000 lei la radiolog) plus ce dai la asistente, daca vrei la medsana intra pe www.medsana.ro.

Nu se poate da o generalizare daca e dureroasa sau nu. Eu de ex am facut de 2 ori si nu m-a durut deloc(este o jena ca in prima zi de ciclu), dar alte fete s-au plans ca e dureroasa operatiunea. Depinde de la organism la organism si cat esti de invatata cu durerea fizica. Cert este ca nu se moare din asta .
Bafta!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Monica, cum se procedeaza cu programarea? Ma intereseaza si pe mine.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Crinuta, eu eram pacienta dr. Ancar si mi-a spus el cand sa vin. Eu am facut HSG-ul la pantelimon. Odata ajunsa dimineata la spital am tratat cu asistenta sefa si totul a fost OK.
Bafta Crinuta, daca te mai pot ajuta cu ceva cu draga inima.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Monica, cand ai facut?
Eu trebuie sa vorbesc cu "D-na. Doina" sa ma programez...imi dai detalii te rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si eu am facut HSG si nu m-a durut putin dar absolut suportabil ...si eram inghetata de frica. Iti baga prin vagin un fel de gaz care pe TV este albastru si maresc presiunea in functie de cat rezisti. Daca trompele sunt infundate este putin dureros, daca sunt libere nu simti nimic.
Rezultatul analizei mele a fost ca 1 trompa este permeabila si sanatoasa si cealalta este complet infundata ...
Succes si nu te speria - daca ai pierdut o sarcina inseama ca cel putin o trompa iti este libera si de regula dupa desfundare de trompe se pare ca ramai mai repede insarcinata ...

Mergi la inceput

Ileana eu am facut in aprilie. Mergi intr-una din zilele care trebuie la spital de dimineata si vorbesti cu asistenta sefa, ii spui ca te-a programat ancar si ea stie mai departe. ii dai ceva si ei si apoi la dr ginecolog 300, dr radiolog 200(cei care iti fac histero). de obicei ancar nu face face dr gheorghiu parca care este formata de el si mana lui dreapta. ancar face doar la cazurile f complicate. apoi mergi cu filmele la ancar si vezi care este pasul urmator. cam asta este tot. sa iti iei un tampon ca s-ar putea sa sangerezi putin si daca sti ca nu suporti deloc durerea ia un piafen. in rest mult curaj si bafta. Nu fi speriata ca nu e atat de rau. asa cum am mai spus depinde de la organism la organism nu exista o reteta.
bafta!

Monica

Mergi la inceput

Crinuta ce face Anis? Ce vesti ai de la ea?

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Si eu am facut aceasta analiza acum vreo 2 ani la Sp. Filantropia cu Dr. Turculet (era doctorita mea la acea vreme). De durut, m-a durut, mai ales ca eu nu am stiut dinainte despre ce e vorba, dar macar rezultatul a fost ca ambele trompe sunt ok...

Gabriela
DPN 29 iulie 2004

Mergi la inceput