Cum vi se pare viata in Japonia? (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

quote:
Originally posted by adriatica

dar fetelor voi cum ati ajuns in japonia?
....

Cu avionul
Cred ca stii de gluma nu?
Bine ai venit printre noi!
Limba e al naibii de naspa ,mai ales la prima vedere iar daca te iei de scris...oooo Doamne!Dar in timp se invata.
si cum ati reusit sa invatati limbaaaa????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Zilele trecute am primit pachet de acasa,supe,carti,zacusca...sora mea a avut o idee geniala mi-a pus zacusca in punga de plastic si hreanul la fel,vinul in sticla mica de apa minerala si iatafericire mare ca a reusit (bineanteles ca a dat ceva acolo,un impuls.ca sa o lase)va imaginati ce bucurie a fost pe capul meu, mai ales ca areusit cu vinulzacusca se mai poate face si aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

Angel.... puiule...stai linistita ca nu din vina ta nu ne iesira noua micii........din alte ``vinuri`` !!!! Ma erau mancabili da nu la pretentziile mele....pentru taty or fost taman buni, iar socru-miu care nu mancase niciodata asa ceva, tot ``gusta`` pana teremase o farfurie intreaga!
Bey io am cateva carti aduse de acasa si una pe care am luat-o imprumut de la o gagica d la mine din oras demult......E de Sadoveanu ``Valea Frumoasei'', nu stiu daca ati citit-o.Oricum mananc tot ce inseamna carte! Asta a lu Sadoveanu acasa n-o citeam ca aveam de unde alege....aici am citit-o de 9 ori pe putin! O stiu din scoartza in scoartza si tot o mai citesc .Liu ce dor imi e de o biblioteca!!!!!!

MI-am mai loat io cateva carti de fiecare data cand veneam de acasa da le citesc prea repede de pofta si altele noi nu mai am!
Da tre sa vina o pretena la mine si sper sa-mi aduca neste prospaturi!

va pup

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Fetelor vad ca toata lumea primeste carti de prin Ro. Dar aici in marea Japonie nu se gasesc oare carti in romaneste? Cred ca visez, nu? Aici la mine gasesti carti in engleza, franceza sau chiar germana am vazut odata. Dar numai la librariile mai rasarite, ca in multe dintre ele gasesti doar reviste cu manga sau carti doar in jp. Oare nu exista biblioteci care sa aiba si carti de-ale noastre? Aha! Si inca o intrebare. Cat poate sa coste 1KG din Ro pana in Jp? Ca vreau sa il rog pe fratele meu sa imi trimita mai multe dar nu stiu daca il tine buzunarul. Si cam cate zile face un pachet? Acum vreo 3 ani cand am primit ceva din Ro, am vazut ca a fost in jur de 10 zile. S-a mai schimbat ceva?

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Eu una am primit tot felul de carti...culinare ,bancuri despre blonde(eu una sunt blonda)astrologia personala si ma rog..ce au mai scris rudele...nu dau nume sa nu fac reclama...dar sincer mi-mi plac si unele mai de ...dragosre nu ma sustrag la nici-un fel de carte..totul citesc Ai de exemplu m-am certat cu al meu sot si sincer...am luat o carte,poate banala,am citit-o (de dragoste) si m-am simtit mai bine...apoi am plecat la munca ,m-am simtit alt om ...mai cu puteri ,dar normal eu cu bicicleta trebuie sa fac boacane...am lovit la intoarcere pe un pieton...(Otilia merci pt sfat)eu nu aveam vre-o vina caci am stationat ..el a venit direct in bicicleta mea...asta ca am ramas pe loc si am vazut ca t....ul vb. la telefon(eu inca mai traiam povestea de amor dar ...eram constienta de consecinte)sasa ca-l lovi sau selovi din plin...si l-am facut si eu vaca....ca de se aseamana cu baca..rusine mie...acum suchit sastiti poate m-a injurat chaiat tipul...Dar pe bune sa stiti ca sugit...nu stiu ce sa fac ...(lamaie???)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Angel cica daca suchitzi e bine sa te sperie cineva. Bau! Dar eu nu sunt adepta metodei astea. Mai bine beau un pahar cu apa!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Merci..am baut apa ,apoi lamaie ..mi-am tinut respiratia un minut si mi-a trecut,bine ca n-am murit...

Mergi la inceput

A...Raluca din Ro pana aici pe ai mei i-au costat 7kg in jur de 2mil 500 de miiuneori chiar 3mil.deci cu 10000\poti face un pachet ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Nu-ti face griji Angel Jp ,ca nu din vina ta n-ai iesit micii...ci vorba lui azumi din alte "vinuri"...n-am avut condimentele necesare,dar mancabili au fost!!
Cand mai primesc pachet de acasa o sa am grija sa comand!!

Si mie imi este tare dor sa mai citesc o carte,am vre-o 3 aici,dar le stiu bine,ca le-am citit ne n ori!
Mai citesc ziare pe net si ma mai linistesc!
Va pup pe toate!

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Raluca,la colet par-avion costa 180.000lei/kg + taxele vamale shi coletul ajunge in fix o saptamina.Itzi spun sigur ca asha este,deoarece eu abia am venit de acasa shi avind super extra bagaje,a trebuit sa fac doua colete shi sa mi le expediez aici acasa.
La fiecare 10 kg ale coletului,se percepe o taxa de 90.000lei dar nu asta ar fi problema,caci banuiesc,ca nu toata lumea trimite pakete gigant,(asha cum fac eu).Problema este cu noua lege a taxelor vamale ce a intrat in vigoare de la 5 Ianuarie anul acesta.Legea spune ca numai coletele ale caror contzinuturi nu depashesc 45 Euro,sint scutite de taxe.Orice trece de aceasta suma,este taxat cu 20% din pretzurile ce tzi le arata ei in Monitorul Oficial.Sa-tzi spun un exemplu concret?Io am vrut sa-i trimit Naomiei doua din sarafanele reiate(sarafane ce erau aduse de aici,purtate deci,NU noi)shi era taxat la 22 Euro bucata.In acest caz,am renuntzat sa le trimit shi le-am bagat la valiza.Mi s-a spus clar ca nu conteaza provenientza sau gradul de uzura al lucrurilor!Se taxeaza ca noi-noutze!!!Alta kestie ar fi,ca daca tu vrei sa trimitzi ceva ce ei nu au inclus pe lista de pretzuri,NU potzi trimite acel ceva.Io am vrut sa-mi trimit o presa de usturoi shi nefiind pe lista lor,am luat-o acasa shi iar cu ea la valiza.Shi bineintzeles,ar mai fi faptul ca nu ai voie sa trimitzi medicamente,alcool,tutun shi diferite alimente.
Te-am lamurit cit de cit?Ca io am ramas shocata cind mi-au bagat lista lor de pretzuri in nas!!!BAFTA la primit pakete!

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput