Cum vi se pare viata in Japonia? (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Tot io!Am uitat sa-tzi spun ca aceste taxe vamale se aplica shi la coletele primite in Romania shi la fel nu conteaza daca ce trimitzi este nou,veki,rupt praf sau adus cindva tot din Romanica!
Bineintzeles ca inca mai functzioneaza sistemul shpagii dar daca ai "norocul" sa dai peste 2-3 vameshi care sa verifice pe rind contzinutul coletului shi declaratzia ta vamala,inainte de ambalarea lui la fatza locului dupa sistem romanesc...ori dai shpaga grasa la fiecare dintre vameshi,ori ai o pila bine unsa pe la acel oficiu poshtal,ori itzi iei frumushel coletul in bratze shi pleci acasa,urindu-le cu zimbetul pe buze "Sa avetzi o zi mai buna ca a mea!"

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Este groaznic cu noua lege
Iti i-a o vama in Romania de te doare capul..noi puneam de aici un pachet de 20 kg la 2 luni...si ne descurcam...o spaga una-alta...acum nici nu vreau sa ma gandesc cat va trebui sa platim
Ce tampenie..numai la noi se poate intampla asa ceva!

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

Bey fete, stai ma asa ca nu inteleg:adica daca io trimit pachet prin EMS ( deobicei 2-3 kg) cu rpostioare, medicamente gen bufferin sau eve, si sa zicem haine, cat inseamna ca tre sa plateasca mama cand il ridica? Ca pile n-are sigur la vama, da pana acu nici nu-i desfaceau pachetu` si nu platea nika, doar o data au facut gura cand mi-am trimis io multe haine ca erau prea multe si ca intra la taxe.
<ai explicatimi si mie cat plateste persoana care primeste pachetul in romania si mai ales pt ce produse se palteste mai mult

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Si eu as vrea sa primesc un pachet de acasa asa ca am cautat sa vad cat sunt tarifele si uitati ce am gasit:
-Corespondenta externa
"Expediere scrisori, pachete mici
CORESPONDENTA este serviciul care va permite expedierea de scrisori, carti postale, imprimate, acte de procedura, pachete mici pana la 2 kg, incredintate retelei postale pentru a fi prelucrate, transportate si remise la destinatie."
(tarife) http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=lista_preturi&serviciu_id=18
-Mesagerie externa
"Expediere colete
MESAGERIA este serviciul care va permite expedierea de documente, valori, acte, bunuri materiale sau numerar prin intermediul coletelor, scrisorilor si cutiilor cu valoare declarata."
(tarife) http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=lista_preturi&serviciu_id=39
-EMS (informatii) http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=servicii&detail=serviciu&serviciu_id=57
(tarife) http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=lista_preturi&serviciu_id=37
-SKY PACK (informatii) http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=servicii&detail=serviciu&serviciu_id=96
azumi eu am trimis de multe ori pachete si stiu ca nu ai voie sa pui bijuterii, mie mereu mi-au deschis pachetele in tara si pt bijuterii pt ca le trimisesem prin pachet cu toate ca nu aveam voie (dar eu nu am stiu), vroiau sa o taxeze pe mama la valoarea gramului in tara inmultit cu cate grame aveau bijuteriile, recent am trimis o camera web si i-au aratat o lista precum ca trebuie sa plateasca taxe vamale pentru ea. acum depinde ce obiecte au ei trecute pe liste, dupa noua lege, pentru care se platesc taxe vamale sau care sunt interzise a fi trimise. Uite ce am gasit in legatura cu ce spunea Eddy de noua lege: http://www.e-transport.ro/pp22.php?a=2198&p=1

O zi placuta!
Eli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Multzumesc mult de tot pt informatzii Eddy. Mey astia de la noi s-au tampit rau de tot cu noua lor lege. O sa caut si eu pe internet lista aia minune ca sa nu ii chinui pe ai mei sa le cumpere, sa mearga pana la posta si apoi sa vada ca de fapt nu au voie sa mi le trimita. Fetelor la noi ca pe vremea feudalilor, o sa inceapa sa ne ia taxa si pe fum. Sunt in stare sa te jupoaie pt orice nimic cu vreo taxa sau mai stiu eu ce. Chiar tot pe forum citisem ca nu mai ai voie sa trimitzi nici cartzi. Intreba cineva daca deja au inceput sa aplice legea asta. Pai cu treaba asta pe mine m-au ucis lent. nu credea ca o sa o spun vreodata dar bine ca la noi mai merge sistemul cu spagi. La cate pachete cu electronice am trimis , daca era sa platesc legal cred ca ajungeam la faliment. Sa va dau un exemplu. Eu in luna a 11-a am trimis un televizor Sony (cu diagonala destul de mica - un TV de bucatarie) si avea si video incorporat. Voiam sa il dau mamei mele cadou, ca tot trebuiau sa vina sarbatorile. Cand s-a dus mama la posta sa il ridice au ajuns-o taxele vamale in jur de 9 MILIOANE!!!!! Cand mi-a spus era sa fac infarct. Pai nici televizorul parca nu ma costat atat de mult, daca ar fi sa transform taxa in Yeni. Cand am venit eu acasa mi-am trimis un home cinema, dvd, o combina de pus pe perete si o masina de paine si toata "afacerea" m-a costat 5 milioane dati cui trebuie. Pai daca era sa platesc legal .....cine stie cate zeci de milioane ma costa. Asta este! Vorbim de tzara lui Papura-Voda unde tot sistemul e o mare abrambureala!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Eli am vazut ca am postat in acelasi timp. Vad ca tu ai apucat sa cautzi si informatzii. Mersi pt linkuri. Ana sa nu te puna pacatul sa trimitzi bijuterii sau electronice ca te rup la buzunar la vama!!!!! Daca nu ai pe nimeni pe la posta e aiurea rau de tot faza! Si nu pot intzelege cum de pana acum nu i-au desfacut pachetele mamei tale?? Ca la mine erau in stare sa imi controleze si sfoara cu care era legat pachetul. Si cum de te lasa sa trimitzi medicamente?? Daca pe mama ta a lasat-o sa plece cu ele inseamna ca a fost norocoasa. Mey fetelor eu tzigari stiam ca poti sa trimitzi. Prin posta doar un cartus, iar cand intri tu in tzara cu ele ai voie sa aduci 3 cartuse. Eu am trecut prin asa ceva. Ma obisnuisem cu Marlboro light din JP si cu toate ca si in Ro pana sa plec fumasem aceiasi marca, acum mi se pareau prea iutzi. De aceea l-am rugat pe sotzul meu sa imi trimita 2 cartushe.La posta...scandal mare. Ca nu ai voie cu doua , ca e laie , ca-i balaie. Pana la urma i-am platit "birul" si am plecat cu pachetul meu nevamuit! Offf viatza!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Wow...sunt socata,eu stau in sec.3 cred ca sora mea a dat spaga nu gluma....de fapt ea s-a descurcat intodeauna pe unde a mers,tot cu ea am aranjat si cu legalizarea casatorii cu pasaportul...wow,sincer se descurca ,acum apreciez gestul.Eu una intru in panica ,ea mereu ma incurajeaza,deci am o sora...nr.1Deci nu ma mintea cand spunea ca sunt interzise alimentele si tot felul ,dar ca o sa se descurce ea...Ma bucur ca a reusit ,deci eu saptamana trecuta am primit pachet ...a si ti ce mai face ,eu am probleme cu rinichii ( 2 pietre maricele )mi-am luat de acasa tratament dat mai trebiua urmat ,ea mi-a pus tratamentul in cutii de vitamine pt.copii,stiu suna ciudat,dar daca a avut relatie a reusit ..acum cred ce-mi spunea ea mereu,dar eu de batuta-n cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Eu la vama mereu patesc boacane...desface bagajul ca are prea multekg...(cantarit acasa deci 20 pe bune dar acolo 25)il desfac ..se revarsa sutienele din pungami-e rusine ca se uita lumea din jur..dar nu ma las,scot si ma fac ca (dar mor de rusine)asta patesc de fiecare data ..dus intors..Ma intreaba "unde mergeti?"cand spun "japonia"deja le vad ..."trebuie sa platiti surplusul de Kg"normal ca nu pot..nu-mi permit ,asa ca prefer sa scot din bagaje.Dar pe bune e nesimtire pe fata!!Ce inseamna ca stau aici?Ca sunt bogata?A nu inseamna ca lucrez in bar de noapte poate si castig ....Asta mi-au spos-o prietenii ca de..multe fete castiga aici si vamesii de abia asteapta o cursa din japan..scuze nu vreau sa fac pe nimeni sa se simta prost sau Doamne fere...Am ajuns la concluzia ca eu am ghinion la vama ...cu toate relatiile (tata a lucrat in Otopeni ..da rusine mie ca si el era in vama )dar nu apelez ..acolo ma fac mica de tot ,cum se spune ..tac si inghit,dau si spaga uneori ...de fapt mai le duc alor mei aparatura electronica (camera digitala )si dau 10-20$ sa nu se mai aute in bagajul mare,asta tot tata m-a invatat,de..asta este tara noastra nu avem ce-i face...legi peste legi...cred ca de aceia nu vor sa investeasca prea mult strainii la noi...na..nu zic cu rautate dar lasam de dorit in multe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Fetelor ,am si eu o mica,,problema,,poate puteti sa ma ajutati. De ani de zile am parul lung (pana in talie),lins . M-am cam saturat de el si vreau sa-mi schimb look-ul. Am tot cautat pe net fotografii cu tunsori , vreau o tunsoare de lungime medie, in ,,franjuri,,asta e tunsoarea care cred ca mi s-ar potrivii cel mai bine, dar nu am gasit nici un site cu asemenea poze, am dat search cu diferite cuvinte dar la rezultat imi da numai hair saloane.....in fine sper ca m-am facut inteleasa. Sora-mea mi-a dat ideea sa intreb aici ca..... cica ,,FETELE DE PE FORUM SE PARE CA STIU ORICE,, Cu stima Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Inca ceva, imi trebuiesc fotografii cu tunsori ,sa le printez si sa merg cu ele la coafor ,ca daca le explic ce fel de tunsoare vreau sigur nu ma tunde cum vreau eu, asa ca daca le arat si o poza poate o sa reuseasca sa ma faca cum vreau eu

Mergi la inceput