Cum vi se pare viata in Japonia? (2)
Raspunsuri - Pagina 7
eellyia spune:
Si eu si sotzul suntem morti dupa mici! Am vizitat link-ul si acum stiu cum sa-i prepar. Multumesc!
Avem aproape de casa un magazin international f. bun cu toate condimentele de pe lume, dar io ma uit ca la felu' 14, ca nu stiu pe care sa aleg! Va rog mult, care stiti, luminati-ma si pe mine: cum se zice "cimbru" in engleza?
ralucami spune:
Eellyia la cimbru se zice savory sau bean tressel (Satureia hortensis). Spor la bucatarie si Pofta mare!!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
eli spune:
eellyia la cimbru se mai zice si thyme, eu sub denumirea asta il gasesc in magazinele din Tokyo.
angel_jp de unde cumperi tu carne de oaie tocata? din magazinele cu produse internationale sau gasesti oriunde?
O zi placuta!
Eli
angel_jp spune:
Deci carne de oaie am luat din carrefur.(nu stiu daca am scris corect)sau mai cumpar de la macelarii...putin scumpa dar in cantitate mica ...merge sa dea gustsi de obicei al meu cumpara ca stie mai bine despre ce este vorba..(asta cand nu prea am timp)
Cred ca japonezilor le plac micii si chiftelutele caci si ei au ceva asemanator ,eu cumpar mereu "obenton cu chiftelute"de la metrou..
angel_jp spune:
Acum am vazut si eu link-ul...scuze dar pentru fetele care nu au timp e mai usor sa gasiti condimente pentru mici...au inauntru detoate inclusiv usturoi,mie una mi-au placut si sunt pretentioasa ,este si mai usor de gatit si mai rapid ..incercati sa rugati rudele sa trimita ,caci sunt inRo fel de fel de condimente acum si bune...doar ce am venit de acasaIar cu carne de vaca si pork...parca nu au acelasi gust
eellyia spune:
Multumesc de raspuns, fetelor! Magazinul asta international (care se numeste Nissin si care se afla in Azabu 10 Ban) e plin de carnarie de tot felul. Acum mai trebuie sa verific daca au si de oaie.
Eu la sfarsitul lui februarie plec in Ro, iar cand ma intorc in Japonia vreau sa-mi aduc condimente de tot felul, ca vad ca sunt atat de utile! Pana acum nu mi-au trebuit, deoarece sotul gateste de obicei (rusine sa-mi fie). Mie nu-mi place sa gatesc si nici nu le am cu gatitul! Dar cred ca ar fi timpul sa-mi intru in rolul de sotie, nu-i asa?
Sorina-Alexa spune:
Mai fetelor mii de multumiri,m-ati luminat si pe mine!
Merci..acum ma apuc sa cumpar si la treaba cu mine...
Numai bine!
Sorina
adriatica spune:
dar fetelor voi cum ati ajuns in japonia?
....
si cum ati reusit sa invatati limbaaaa????
angel_jp spune:
Am intrebat pe sotul meu unde mai gasim carne de oaie ,mi-a zis ca si Kintestu departo gasim...e mai scumpa dar merge in cantitate mica.
Cum am invatat limba? Greu poate ,unele am fost la scoala unele ne-am maritat cu un cunoscator de limba engleza..si inveti caci nu ai alfel,mai ales ca stai in tara diferita total diferita de alte tari...inveti involuntar,asa suntem noi ,nu ne place sa nu stim ce vorbeste celalalt de langa tine...asa ca invatam,poate multe fete sunt in interes de serviciu ,altele au mai lucrat aici ,altele sunt maritate(ma repet)deci reusesti fara sa vrei...Este greu sa recunoastem dar te adaptezi criteriilor de aici....zic si eu