Adoptind in Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Draga Oana,
Copilasii din centre sunt proveniti din maternitati.In mod normal, in momentul in care maternitatea se confrunta cu aceasta situatie, adica un copil in dificultate(abandonat), sunt obligati sa anunte de urgenta Directia de protectia copilului de care apartine.Aceasta va decide cu privire la masura de ocrotire ce se impune, respectiv plasament de urgenta(pe durata a 30 de zile) sau plasament simplu cand copilul este luat intr-o familie pentru a fi adoptat sau internarea intr-un centru de ocrotire, ori incredintarea lui unui asistent maternal.
Apoi copiii adoptabili sunt:
-copiii ai caror parinti nu se cunosc(au linie in certificatul de nastere in dreptul ambilor parinti),
-copiii ai caror "mame" au dat declaratia ca sunt de acord cu adoptia copilului(de catre o familie stabilita de CRA, declaratia se da la cel putin 45 de zile de la nastere, dupa care respectiva mai are un termen de gratie de 30 de zile(de la data declaratiei) in care s-ar putea razgandi, asadar dupa cel putin 75 de zile in cazul existentei declaratiei si
-copiii declarati abandonati.Un copil este declarat abandonat daca timp de cel putin 6 luni n-a fost vizitat de nici un membru al familiei naturale.Actiunea se introduce la Tribunal de catre Directia de Protectie Sociala, in evidenta careia se afla copilul, care are si obligatia de a produce dovezile.Odata declarat abandonat, copilul devine adoptabil.
Strict in cazul tau, fie stii sigur ca "dansa" vine si da declaratie dupa 45 de zile, desi din proprie experienta iti spun ca nimeni nu-ti poate da garantii 100%(o sa povestesc dincolo, la celalalt subiect de David si vezi ce-am "patit" eu), si in general asistenta sefa sau un dr. poate afla "amanunte" de genul asta, adica daca intradevar nu-l vrea.In acest caz tot e sesizata prima data Directia si-apoi iti dau ei plasamentul.Asta daca-l iei inainte de 6 saptamani.Fie, daca ea a disparut, tot prin Directie primesti plasamentul dar trebuie sa astepti cele 6 luni pentru a se putea declara abandonul, in fapt cred ca sunt vreo 8 pana ramane definitiva sentinta.Sau ultima varianta, copilul n-are parinti, aceiasi poveste cu Directia, cu singura deosebire ca in cazul asta nu-ti mai tremura deloc sufletul pentru ca aia nu se mai intoarce sa-si recunoasca copilul, e cazul ideal, dar aici chiar nu se stie absolut nimic despre copil, nu ca-n celelalte doua cazuri ai afla prea multe.
Daca mai ai nelamuriri mai intreaba-ma.
Draga Anto,
daca n-ar avea fisuri, planul tau ar fi perfect.Asadar, depinde ce varsta au parintii tai, s-ar putea sa nu obtina atestatul din cauza varstei sau in cazul in care l-ar obtine cu siguranta n-ar putea lua niciodata un copil foarte mic.Apoi, tu l-ai putea lua cand ar fi gata toate formalitatile ca si pe fratele tau, adica il scoti din tara cu pasaport, consimtamant, dar el va fi in continuare copilul parintilor tai.
In principiu, ar trebui sa fie casatorit dar sunt si persoane singure care adopta, trebuie sa faca dovada de spatiu(act de proprietate, contract de inchiriere), cazier judiciar curat(cred), dovada venituri, in general nu exista o limita minima dar cred ca ar trebui niste venituri decente, adica mai mult decat venitul minim/economie.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

In primul rand vreau sa iti multumesc din suflet pentru raspunsul detaliat pe care mi l-ai dat!
Indata ce am sa incep sa ma ocup de chestiunea asta - adinca prin luna mai - am sa te tin la curent cu mersul actiunii, si, cu permisiunea ta, am sa te mai intreb atunci cate ceva! Inca o data multumesc, Oana

OMM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Mda Liliana..."planul" meu e o fisura cu totul... Spune-mi, care este limita de varsta pt. cei care vor sa adopte? Aproximativ.
Toate cele bune.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Oana, cu placere, oricand.Si de-abia astept sa am vesti de la tine in legatura cu subiectul asta.
Anto, legal nu exista o limita de varsta, decat in sensul invers, adica intre adoptat si adoptator sa fie minim 18 ani.Dar, daca persoana care vrea sa adopte are de pilda 50 sau 60 de ani cu siguranta nu va putea lua un nou nascut sau bebelus data fiind diferenta de varsta.Personal, n-as putea spune ca am auzit de vreun refuz pe considerentul asta,pot fi si altele motivele, dar nici de persoane dornice sa faca asta la o astfel de varsta.Daca totusi nu-ti da pace ideea, poate cel mai bine ar fi ca unul din parintii tai sa mearga la Directia de care apartin si afla in mod direct ce posibilitati au.Sau poate intre timp apare legea si o sa poti face chiar tu acest lucru.Iti doresc din tot sufletul sa-ti realizezi dorinta.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput