Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by hannen

Daca Biblia,inspiratia divina a lui Dumnezeu ar fi ramas "intreaga " exact asa cum a fost revelata ,Dumnezeu nu ar fi considerat necesara trimiterea unei alte carti dupa ea,prin gura altui profet.

Draga Hannen,

Poti sa-mi dai mai multe amanunte, pentru ca nu stiu la ce te referi ? ce inseamna "ar fi ramas intreaga" ? in ceea ce priveste profetul, banuiesc ca te referi la Mahomed, nu ?

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by Nati

Am si eu o curiozitate,Elena.
De ce ai deschis subiectul "TREBUIE SA CREDEM TOT CE SCRIE IN BIBLIE"?
....
Iti doresc numai bine,sanatate si doamne ajuta la fiecare.

SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!

Zau ca nu va pricep de ce trebuie mereu sa va certati pe teme religioase ? Chiar e imposibil sa argumentati fara sa aruncati in jur cu "rautati mai maici sau mai mari" ?
Bineinteles acum o sa-ti sara tandara si vei replica ca acest mesaj era adresat Elenei.. si ce daca, eu vreau sa citesc ce se scrie pe tema data nu certurile starnite de incompatibilitatea religioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Elena, esti de admirat pentru calm si bunatate crestina. Si pentru ca tu ne daruiesti noua din bucuria ta, as vrea sa iti aduc si eu macar un zambet micut de intelegere a mesajului, amintindu-ti ce a promis Iisus prin Fericiri, cuvinte inregistrate de Apostolul Matei, martor direct:

#
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor.
#
Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea.
#
Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri, ca asa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi.
#
Voi sunteti sarea pamantului; daca sarea se va strica, cu ce se va sara? De nimic nu mai e buna decat sa fie aruncata afara si calcata in picioare de oameni.
#
Voi sunteti lumina lumii; nu poate o cetate aflata pe varf de munte sa se ascunda.
#
Nici nu aprind faclie si o pun sub obroc, ci in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bibila reprezinta punctul de plecare pentru crestini, insa, de atunci au existat atat de multi sfinti, atat in biserica ortodoxa cat si in cea catolica, Sfinti care au avut revelatii, au scris carti, s-a scris despre ei.
Dumnezeu continua si in zilele noastre sa ni se reveleze, sa ne trimita semne si mesaje. Nimic din ce au spus Sfintii nu a infirmat ceva din Biblie, dimpotriva. Dumnezeu nu ar permite sa traim sa confuzie.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, mai tineti minte cand s-a discutat despre rai si iad? Atunci am pomenit despre o carte pe care am citit-o cu ani in urma. si care a avut o influneta covarsitoare aspura mea.
Cartea se numeste " surprinzatorul secret al sufletelor din purgator".
Este vorba despre o femeie din Austria,o femeie simpla, de la tara, care de 50 de ani primeste vizite de la sufletele din purgator.
CE-i spun aceste suflete? Ele dau avertismente, cer rugaciuni si vorbesc despre suferintele lor indescriptibile din purgator, atenuate de asteptarea plina de bucurie si de certitudinea ca mai devreme sau mai tarziu vor fi in bratele lui Dumnezeu.
Este interesant modul in care aceste suflele descriu purgatoriul. Purgatoriul este un loc al dorintei nebune de Dumnezeu, acest Dumnezeu pe care l=ai cunoscut deja ( in momentul mortii), dar cu care nu sunt unite inca. Sufletele vorbesc de aceasta dorinta profunda de Dumnezeu, si despre durerea pe care le-o produce aceasta dorinta; este o adevarata agonie, o agonie provocata de absenta lui Dumnezeu.

E mult de spus despre aceasta carte. Eu una v-o recomand.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

.......

Mergi la inceput

Draga Nati,

Sper ca, intr-adevar, nu ai vrut si nu vrei sa te certi cu mine.
Totusi, tu mi-ai adus niste acuzatii, pe care as vrea sa le lamurim.
Tu te-ai suparat si m-ai luat la rost, printre altele, ca te acuz , te judec sau ca iti impun adevarul meu; daca citesti cu atentie mesajele mele vei vedea ca nu am facut nimic din toate astea; eu ti-am cerut doar doau lucruri:1. sa-mi aduci argumente si dovezi care sa sprijine ceea ce sustii tu; 2. sa te gandesti putin si sa reflectezi daca nu cumva exista o mica sansa ca tu sa crezi in ceva gresit. Eu nu vreau si nici nu pot, de altfel, sa-ti impun tie ceva. Trebuie sa iti spun ca eu admit ca este posibil sa gresesc. Daca cineva imi aduce dovezi si argumente clare ca nu este asa cum cred eu, sunt gata sa citesc, sa ma documentez , sa reflectez si eventual, sa imi schimb parerea! Dar tu, ai fi dispusa sa faci asta?
Nati, sa stii ca ieri, recitind toate mesajele tale, am incercat sa ma pun in locul tau si in felul asta cred eu ca am reusit sa te inteleg un pic. Eu cred ca tu ai fost marcata de experientele pe care le-ai avut cu preotii pe care i-ai intalnit, preoti care, din pacate, s-au dovedit mai degraba slujitori ai celui rau, decat ai lui Dumnezeu. Ei, intr-adevar, ti-au bagat pumnul in gura atunci cand ti-au spus, poate cu Biblia in mina : “crede si nu cerceta” , “esti prea nevrednica sa imi pui astfel de intrebari” , “daca minti sau faci cine-stie-ce pacat te asteapta focul si chinurile iadului sau Dumnezeu iti va trimite nu stiu ce boala”. Dar NU asta este mesajul Bibliei !! mesajul Bibliei este tocmai ca poti fi iertat de pacatele tale prin singele Domnului Isus.Focul iadului ii asteapta pe cei care se incapatineaza sa nu creada in Isus si sa il respinga pe Dumnezeu. Tu, probabil, ai simtit instinctiv ca Dumnezeu trebuie sa fie mai mult decat ceea ce ai auzit de la acei preoti, ai simtit ca El este dragoste, iertare, bunatate, mila, dreptate si atunci ai refuzat sa crezi in tot ceea ce are o conotatie negativa- iad, diavol, judecata de apoi. Cam asa m-am gandit eu
Tu spui ca eu imi apar adevarurile mele si ca sustin ca adevarul meu este cel mai bun. In primul rand, nu exista adevaruri, ci un singur adevar. In al doilea rand, nu este adevarul meu, este adevarul crestinismului. Nu eu am inventat crestinismul.
Tu vrei sa spui ca adevarul meu este valabil doar pentru mine, dar nu si pentru tine.
Ei bine, se stie ca orice adevar universal si obiectiv nu poate fi aplicat doar in mod particular. Ceea ce este adevarat, este adevarat pentru oricine. Ceea ce nu este, nu este adevarat pentru nimeni. Sa iti dau un exemplu- adevarul ca 2 + 2 fac 4 este valabil atat pentru mine cat si pentru tine, chiar daca una din noi credem ca rezultatul este 3.9. Profa de mate ne spunea ca daca nu ajung la acelasi rezultat cu ea, ori am gresit eu ori a gresit ea, nu putem avea amandoua dreptate, in acelasi timp !
La fel si cu "adevarul meu" si "al tau"-una din noi greseste. Nu se poate ca de exemplu, raiul, iadul, diavolii sa exista si sa nu existe in acelasi timp. Ori exista pentru amandoua, ori nu exista deloc. Ti se pare logic ce spun ?

In continuare tu spui un lucru foarte adevarat, si anume “tu nu ai de unde sa stii,minutul sau ceasul,cand ei se vor intoarce la cele sfinte.” Exact ! eu nu am de unde sa stiu, numai Dumnezeu stie asta ! dar eu cred ca trebuie sa vorbesc despre credinta, despre cele sfinte, pentru ca daca nu auzi, atunci cum vei stii ?? “credinta vine in urma auzirii Cuvantului”.

Draga Nati, trebuia sa iti spun ce am avut de spus, de ieri dimineata am avut in cap raspunsul, numai ca nu am avut timp sa il scriu. L-am purtat cu mine peste tot, la cumparaturi, in parc, la sanius si simteam ca “ard” daca nu il scriu.
Dar iti promit ca este ultima data cand o fac, ti-am spus tot ce am avut de spus, de acum incolo imi dau seama ca as fi chiar agasanta si enervanta daca as mai insista si chiar ai putea spune, pe buna dreptate, ca te fortez sa urmezi calea mea.
Asa ca eu iti urez “Domnul cu tine!” si te invit sa stam oricand la povesti, dar nu pe tema credintei.

Cu drag,
Elena

Mergi la inceput

continui cu raspunsurile la intrebarile pe care le-am pus in mesajul initial....

exista atatea interpretari ale Bibliei, de ce as crede doar in una singura ?

Una dintre acuzele care apar frecvent este ca fiecare isi are propria
interpretare a Bibliei. Cum prin lectura textului biblic se ajunge la concluzii
atit de diferite, ar rezulta ca nu exista nici o sansa de a atinge un consens.
Numarul mare al confesiunilor este luat drept exemplu pentru
imposibilitatea de a se ajunge la o intelegere unanima intre credinciosii crestini.
Aceasta idee nu ia in considerare anumite fapte. Vasta majoritate a
celor ce citesc Biblia nu au probleme in a se pune de acord in privinta Invataturilor centrale ale acesteia. Chiar si cei ce nu recunosc adevarul Bibliei reusesc cu usurinta sa-i discearna mesajul esential.
Toate ramificatiile crestinismului contin o aceeasi explicatie
fundamentala a mesajului propovaduit de Biblie. Ele de regula sustin
credinta in aceleasi adevaruri principale cum sunt faptul ca Dumnezeu
l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa, ca avem libertatea alegerii,
ca omul a ales sa se revolte Impotriva lui Dumnezeu, aducand astfel
pacatul In lume.
Datorita iubirii Sale statornice, Dumnezeu s-a facut om in persoana
lui Isus Hristos, a murit pentru noi, substituindu-ne astfel moartea si
platind pentru pacatele noastre. Omenirea poate intra intr-o relatie
refacuta cu Dumnezeu, punindu-si credinta In Isus Hristos.
Pentru cei care cauta sa-i afle intelesul, mesajul Bibliei este clar.

Problema apare atunci cand oamenii suprapun peste acesta prejudecatile
lor, in incercarea de a potrivi Cuvintul cu propriile lor idei preconcepute.
Insa in acest caz greseala nu se afla in Biblie, ci in chiar cel care forteaza Biblia sa spuna ceea ce el vrea sa auda.
In privinta multelor confesiuni existente, trebuie subliniat ca acestea
nu au aparut ca urmare a unui dezacord legat de invatatura centrala a
Bibliei. Diferentele au la baza un numar mare de factori, inclusiv de ordin
cultural, etnic si social. Comparate indeaproape intre ele, diferentele
doctrinare nu sunt intotdeauna atat de cruciale.
Adesea diferentele apar mai putin la nivelul interpretarii Bibliei, cit la cel al aplicarii lor.

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Nu stiu daca este bine sa postez sau nu.Am sa risc insa si sper sa nu-mi iau prea multe rosii in freza.
Am sa zic ceea ce gindesc eu ,parere proprie si personala
Eu cred asa orice om care cauta adevarul trebuie sa se intrebe ceva simplu(asa imi pare mie)si anume:Cum este posibil ca Dumnezeu acum zicem ca are fiu,pe Isus (pacea asupra lui),acum zicem ca Isus(pacea asupra lui)este Dumnezeu.Cum poate cineva sa creada ca Dumnezeu insusi s-a nascut ,s-a intruchipat in Isus si a murit pt noi???Oare nu realizam ca aceste afirmatii se bat cap in cap?Dumnezeu este Isus dar tot el este fiul lui Dumnezeu.Nu asta este ceea ce se intelege???
Imi cer scuze daca va jignesc insa eu asa inteleg din toate discutiile purtate pina acum pe tema religiilor.
Si inca ceva ,credinta ca Isus(pacea asupra lui)a murit pt pacatele noastre si prin singele lui ne-a luat pacatele.Deci de aici convingerea ca cine crede in el ,are viata vesnica.
Eu mi-am pus ceva intrebari si am ajuns sa vad lucrurile astfel,cum adica un om pacatuieste ,greseste mai mult sau mai putin ,insa sta linistit cu convingerea ca va fi iertat pt ca deja Isus(pacea asupra lui)a platit pt pacatele lui.
Am inteles insa un adevar covirsitor,FIECARE SUFLET PT EL
Cu ceea ce si-a "agonisit"in timpul vietii.Nimeni nu-i va lua partea in fata lui Dumnezeu si nimeni nu va vorbi pt el.
Poate majoritatea cred ca bat cimpii si poate imi veti cere dovezi.Dovezile le poate gasi oricare dintre noi ,care vrea intr-adevar sa afle si sa inteleaga adevarul.De la aceste intrebari simple am plecat eu pe drumul care mi-a schimbat viata.Oricine incearca sa reflecteze asupra acestor lucruri poate ,poate va reusi sa vada un nou inceput ,sa inteleaga lucrurile altfel.
Am zis poate ,poate pt ca nu depinde numai de noi sa intelegem aceste lucruri.Daca bunul Dumnezeu nu ne va ajuta sa gasim ceea ce cautam ,cu siguranta nu vom gasi niciodata.
Nu am zis nimic cu rautate pt ca nu este vina nimanui ca eu cred asa si ceilalti altfel,mi-am expus doar parerea si felul in care am reusit eu sa inteleg altfel lucrurile.Asa ca daca cineva se simte jignit (desi nu cred ca are de ce)personal nu am cum sa-l ajut,ajutorul sta numai la Dumnezeu.Rugati-L pe preabunul sa va ajute si nu se stie ce ve-ti afla.
Numai bine , inimi si ginduri curate va doresc
Nicole&Amira

Mergi la inceput