spermograma la Medsana
fetelor (sau baietilor) stiti pe cineva care a facut la Medsana spermograma, dar cu recoltarea acasa stiu ca ei nu recomanda asa ceva, dar vreau sa stiu daca cineva a trecut peste sfatul lor
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
Raspunsuri
anemona spune:
Tia, noi nu am facut spermograma la Medsana, dar am plecat cu borcanelul tot de acasa, am facut 20-25 de min pana la cabinet si ne-a spus ca e ok. Totul este sa o pastrati la temperatura corpului, eventual sub haina. Dar pe vreme asta rece ma gandesc ca e bine macar sa incalziti bine masina inainte
Bafta multa!
karula spune:
Toate spermogramele facute de sotul meu (nu putine!) au fost recoltate acasa si duse la Medsana in maximum o jumatate de ora. Cu acordul lor!!!
lulu77 spune:
Si noi urmeaza sa facem spermograma la medsana ,tot recolatat acasa,si am inteles ca trebe' dusa intr-un recipient steril.de unde au acest recipient steril ,de la ei ,sau gasesc la farmacii?
VA PUP
ALINA
anemona spune:
Recipientul se ia tot de la Medsana, dimineata sau cu o zi inainte, impreuna cu instructiunile exacte despre cum trebuie procedat.
Monica-Elena spune:
Tia mama si noi tot la Medsana am facut cu recoltare acasa si borcanel de la ei cum zice Anemona. Chiar Ancar in persoana mi-a recomandat sa o faca acasa. Am venit cu ea in san "sa-i fie cald".
Lasand gluma la o parte trebuie sa ajungi repede cu ea si sa o ti la temp corpului.
Bafta!
Monica
anemona spune:
Acum imi amintesc ca si noua ne-a spus ca e mai bine sa venim cu ea de acasa, ca cine stie ce "blocaj" apare daca o face acolo
aime spune:
si "noi", adica el a recoltat acasa, ascultand sfatul medicului, care chiar asa ne-a spus, sa o aducem in san, adica cat mai aproape de temperatura corpului in maxim 30 minute. important e ca biologul sa fie pe faza si sa efectueze analiza imediat. Analiza am n-am facut-o la Medsana, caci nu suntem din Buc, noua ne-a recomandat sa facem si spermocultura, care sa-ti arate daca exista vreo infectie. din fericire ambele au iesit bune.dar asta e mai putin important... asteptam rezultatele...
aime
mel_g spune:
Joia de nu se mai face aceasta analiza? Mie mi-au spus astazi ca nu primesc probele decat pana miercuri ca nu stiu cate zile trebuie sa stea cu nu stiu ce solutie, etc. Asa este?
Pupici
Mel
muzicuta spune:
Fetelor, eu am primit de la medsana prin email conditiile care trebuiesc indeplinite la recoltarea probei de sperma.
- abstinenta totala minim 2 zile - maxim 5 zile
- in acest interval se recomanda un consum diminuat de cafea, tutun, alcool
- se recomanda o toaleta aprofundata (spalare cu apa, fara sapun) a organelor genitale inaintea recoltarii probei, precum si sa se astepte o ora dupa ultima emisie de urina
- sperma va fi obtinuta prin masturbare, nefiind recomandata recoltarea acesteia dupa contact sexual
- sperma va fi recoltata intr-un recipient steril - se poate ridica de la sediul nostru (medsana) - care va fi predat laboratorului in max. 30 min de la recoltare, proba fiind mentinuta in tot acest timp la temperatura corpului.
- nu se recomanda recoltarea probei in prezervativ sau alte recipiente.
La ridicarea recipientului steril veti primi o nota in care sunt precizate toate recomandarile mentionate mai sus, nespectarea acestora ducand la interpretarea eronata a rezultatelor. De asemenea pe nota partenerul va trebui sa completeze nr. de zile de abstinenta, data recoltarii si ora la care a fost recoltata proba.
Programul de primire a probelor de sperma este de luni pana vineri intre orele 14.30 - 15.30.
Sper sa va foloseasca informatiile si ce este cel mai important FARA STRES
Succes
Muzicuta, aspiranta la rolul de mamica