Filoloagele de pe forum (2)
Raspunsuri - Pagina 6
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
rog schimbati titlul acestui topic in filologii de pe forum... fara discriminari si... (probabil) fara greseli de gramatica (e corect domne filoloaga?!)
quote:
Originally posted by Babee
Cat despre filoloagele din cate imi amintesc erau puse niste ghilimele la primul capitol...
aviz moderatorilor!
ca suntem un pleonasm cu topicul asta!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
khristin spune:
Trecand peste aviz, filoloagelor (ciudat...rimeaza cu oloagelor )....va profesati meseria fetelor? Va place meseria? Sau ati facut reconversie profesionala?
Cristina
voljena spune:
hai sa ma reinregistrez... rusa - engleza + sarba facultativ, bucuresti, 1981 - 1987 bc
subiect preferat - gramatica transformationala, aia cu pomisorii, a mai servit cineva?
mie facultatea mi-a folosit la capitolul socializare, am cunoscut oameni deosebiti, am prieteni din vremurile alea, altminteri cu diploma pot sa ma fotografiez.
lu.more spune:
Cand aveam 11 ani am hotarat ca vreau sa am aceeasi meserie ca profesoara mea de franceza de pe atunci. Doar ca inainte de bac, mama, profesoara si ea, mi-a zis : « nu-ti dau voie, ca destul sunt eu profesoara si vad ce-nseamna ! »
Deci dupa 2-3 tentative de-a intra « la ingineri », m-am trezit ca vreau sa fiu pe banii mei si m-am angajat in campul muncii (industrie). Dupa vreo 2 ani de lucrat pe branci si pe schimburi mi-am zis ca eu n-o sa ies la pensie de acolo, si m-am apucat sa repet pe furis franceza si romana. Am intrat la facultate si tot ce stiam era ca eu voiam sa fiu profesoara.
Am predat vreo 4 ani, ce amintiri frumoase !!!....
… Dupa care am aterizat aici, ceea ce fac fac bine, zic eu, si n-am deocamdata n-am batut la usile invatamantului de aici, desi la inceput ma tenta sa incerc.
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
dama spune:
Si eu am predat doi ani si imi place sa-i invat pe altii din ceea ce am invatat si eu de la altii. Dar din pacate, cu riscul de a ma repeta, (si asta pt ca am predat franceza in Ro), invatamantul ro nu mai e acelasi ca pe vremea cand eram eu eleva/studenta. Sincer nu m-as mai intoarce la starea de pasivitate si indiferenta din scoala. Copiii nu mai sunt interesati nici macar de obiecte esentiale (romana si matematica), iar limbile le sfideaza pur si simplu. Engleza mai are ceva trecere (asta datorita telev)dar franceza aduce remarci ca: ce sa facem cu ea? nu mai e limba de circulatie...despre germana nu prea stiu...iar de celelalte limbi mai nou introduse (italiana, spaniola) sunt oarecum incitati. Si eu am amintiri frumoase, dar sunt totusi putine. De intrat in invatamantul francez nu-mi doresc nici daca as putea, dar asta din alte considerente. Cat mai pot invata mai invat...imi place statutul de student.
Anca
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by khristin
Trecand peste aviz, filoloagelor (ciudat...rimeaza cu oloagelor )....va profesati meseria fetelor? Va place meseria? Sau ati facut reconversie profesionala?
Cristina
io am facut reconversie si probabil ca trebe acum sa fac si sedinte de hipnoza sa uit ca am pierdut 4 ani cu facultatea asta... din care am iesit mai cretina decat am intrat
scuze, e felul meu de-a glumi
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by lu.more
Cand aveam 11 ani am hotarat ca vreau sa am aceeasi meserie ca profesoara mea de franceza de pe atunci. Doar ca inainte de bac, mama, profesoara si ea, mi-a zis : « nu-ti dau voie, ca destul sunt eu profesoara si vad ce-nseamna ! »
corect! si mama la fel mi-a zis si eu n-am ascultat-ooooo!!!!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by dama
Si eu am predat doi ani si imi place sa-i invat pe altii din ceea ce am invatat si eu de la altii. Dar din pacate, cu riscul de a ma repeta, (si asta pt ca am predat franceza in Ro), invatamantul ro nu mai e acelasi ca pe vremea cand eram eu eleva/studenta. Sincer nu m-as mai intoarce la starea de pasivitate si indiferenta din scoala. Copiii nu mai sunt interesati nici macar de obiecte esentiale (romana si matematica), iar limbile le sfideaza pur si simplu.
draga anca, asta e si parerea mea
din pacate, ma gandesc cu groaza ca ma pot duce acolo sa-mi sparg plamanii, cu tot entuziasmul meu, si ei sa nu asculte... nu zic ca am abandonat inainte de a incerca, dar am vazut experienta mamei care nu mi-a fost deloc o incurajare...
prettysunshine spune:
Nici eu nu predau,dupa cum spunea cineva,elevii de acum si atmosfera de prin scoli si licee nu mai ce era "pe vremea mea".Lucrez intr-o biblioteca si fac un masterat la Facultatea de Litere din Bucuresti pentru ca trebuie sa am studii de specialitate.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Mirupati spune:
Salutare la toata lumea,
Lizuca: si eu am simtit ca o iau razna daca stau la toate cursurile, iar slujba care o aveam imi placea prea mult ... asa ca ma duceam la cursuri mai mult selectiv, la materiile care imi placeau. Acum imi pare bine pt ca ma uit la colegii care devorau facultatea si se uitau cu infierare la mine si nu-mi pare rau ca m-am concentrat mai mult pe cariera...
Voljena: copaceii au fost cosmarul facultatii... nu intelegeam deloc -desi vedeam si eram de acord cu logica materiei - dar eram ca fiara in cusca la cursuri pt ca mi se parea ca toti inteleg si eu nu. Am renuntat, dar m-a picat madam la examen - ceea ce era crima finala pentru ea. Si atunci am pus mina pe carte si am facut exercitii peste exercitii pina cind i-am dat de urma - am luat restanta cu felicitari (madam ma iubea ca m-am intreptat), iar a doua zi am uitat tot... ca si cum n-ar fi existat niciodata.
Lu.more, dama, gandacelu si rosa sinensis: cind eram mic, vroiam sa fiu profesor, ca sa le fac elevilor bucurii, sa le dau note mari si sa le motivez absentele... cind am ajuns la facultate si am facut practica, am renuntat repede... M-a ingrozit superficialitatea elevilor - nu ca am imbatrinit eu - dar parca pe vremea mea ma interesa cite ceva - astia acum aveau priviri goale, te uitai prin creierele lor stravezii...
The filoloaga Peter