Am castigat la loterie.Am nevoie de sfaturi !!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Carolyne

Mai, fetelor mai, pai cu atata reclama pentru inginerie cred ca voi aspira la prof.dr. inginer, nu un inginer oarecare, hi, hi.
Daca tot m-ati sfatuit atata, si va multumesc ca ideea chiar nu-i rea, atunci spunet-mi daca aveti cunostinta de vreun site cu informatii despre inginerie (domenii, cursuri, durata, etc). Si pana ajung eu sa aplic pe un job de inginer (sau sa fac scoala) tot trebuie sa incep de undeva de jos (mai mult ca sigur) pana exersez limba si te obisnuiesti cat de cat cu noua viata. Cat vorbesc eu cu americanii mei in fiecare zi, nu se compara cu a trai in America unde TOATE informatiile iti parvin NUMAI in limba engleza.

Petra, tu m-ai intrebat in ce oras voi veni. Am scris in primul mesaj postat ca vom merge in Chicago, la sora sotului meu. Noi vrem sa stam cat mai putin posibil la ea si apoi sa ne gasim ceva cu chirie. Bani nu prea avem si nici n-am de unde sa scot mai multi, asa ca vom incepe repede-repede sa cautam job-uri.
Astept ideile si sugestiile voastre, deoarece se vede foarte clar ca nu se stie de unde sare iepurele cand sunt mai multe minti luminate.
Si bineinteles ca mi-ar placea sa tin legatura ce voi si in continuare, iar daca sunteti din Chicago (sau suburbii) cu atat mai bine.
Sa fiti iubite,

Carolyne



Informatii despre programele de inginerie gasesti pe site-urile universitatilor. Eu in locul tau as da un search pe net pentru a afla ce universitati sunt in zona in care vei locui tu. Odata ce afli, intri pe site-ul universitatii respective si vezi ce programe de inginerie sunt, ce descriu ei acolo etc. De ce crezi ca nu poti sa incepi de la inceput o scoala? Dar toti cei care vin cu vize de studenti din Romania? Crezi ca stiu mai multa engleza ca tine? Cred ca dimpotriva. Nu o sa ai probleme cu engleza, doar ca tb. sa stai sa tocesti, dar merita, nu ca fac reclama, dar banii pe care ii poti castiga dupa un master sunt destul de frumosi. Eu cand am venit nu aveam o engleza prea minunata si chiar nu intelegeam tot ce se spunea la curs, dar m-am descurcat f.f. bine la examene. Cred ca nici tu n-ai avea probleme. Pe site-urile universitatilor poti gasi conditiile de admitere si iti spun de acum ca acestea sunt testele TOEFL si GRE despre care poti afla informatii de la fundatia Fullbright din Bucuresti sau da search pe GOOGLE cu aceste cuvinte TOEFL GRE. Testele le poti da inca in Romania. Tb. diploma de BS tradusa si legalizata in Ro si sa ai o medie cat de cat acceptabila la facultate (in jur de 8 e OK). De multe ori profesorii te si platesc pe timpul masterului, dar asta nu se poate garanta, tb. sa iei legatura cu un profesor etc. Mai mult pentru doctorat platesc ei, dar nu am auzit nici de student la master neplatit. Doar ca banii sunt putini, cam 1000$/luna cat timp faci scoala, plus plata taxelor de scolarizare de catre ei asa ca in anumite conditii poate merita.

Numai bine,
Lia

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am uitat sa adaug ca un truc pentru a fi platit ca student este sa te inscrii la doctorat pt. ca sunt exact aceleasi cursuri si dupa 2 ani, timp in care termini cursurile, ii spui profesorului ca ti-ai dat seama ca doctoratul nu e pentru tine si vrei sa termini cu master si nu are cum sa te opreasca. Asta pentru ca ei prefera sa accepte studenti la doctorat si sa ii si plateasca pentru ca astia stau vreo 5 ani si muncesc pentru ei, in timp ce un master inseamna doar sa faci cursurile alea si sa nu prea muncesti si pentru profesor si nu le convine sa pleci cand le e lor mai bine sa te foloseasca. Am avut colegi care au facut asa, e un truc folosit, intrand in programul de doctorat, dupa 2 ani ti se da masterul si poti sa pleci.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by FLORYNA

.daca ai work permit trebuie sa-ti scoti social security sau il vei primi la ins din aeroport...daca ai social sec trebuie sa-ti iei id(carnet de identitate sau driver license,una din 2)



despre ce vorbiti voi cand spuneti carte de identitate si work permit? exista "social security card" asta automat cand primesti si "alien card", deci "green card" e doar un termen generic, nu exista un card verde sau un permis de munca pentru rezidenti permanenti asa cum o sa fie Caolyne, castigatoare la loterie.
driver licence nu este obligatorie ca act de identitate, adica nu te da nimeni afara din america daca circuli cu autobuzul ca n-ai masina. driver license se foloseste ca act de identitate pentru ca are adresa, data nasterii si poza. cartea de identitate de care stiu eu este o copie aproape fidela a driver licence care ti se elibereaza la cerere in acelasi sediu de unde iti iei carnetul de conducere (deci nu de catre INS), pentru vreo 3 dolari parca.

Carolyne, tu cum vii aici? stii detalii? ti se da un dosar sigilat de la ambasada americana pe care trebuie sa il prezinti la aeroport (INS) unde vei primi direct alien card si social security card? cum decurg lucrurile cu loteria?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Nici nu stiti cu ce viteza deschid calculatorul dimineata la birou pentru a citi mesajele voastre!
Am o buna cunostinta care lucreaza la sectia consulara la US Embassy - Bucuresti si mi-a dat explicatiile necesare in ceea ce priveste formalitatile. Pentru romanii interesati exista site-ul www.usembassy.ro si aici cautati informatiile necesare pentru loterie. Sa nu credeti ca benefieciez de vreun avantaj. Nimeni nu-si risca un asemena job, dar orice informatie privind actele, interviul etc. despre care am avut nevoie sa aflu tipa mi-a spus. Adica nu stau cu emotii ca merg la interviu si ...ma mananca lupul. Va spun sigur ca cei care pleaca cu loteria primesc atat de ravnitul green card imediat. Imediat nu inseamna chiar la aeroport. Depinde de fiecare stat cat de bine este organizat, cate solicitari exista (una este sa ai 10.000 de green carduri de emis si alta 1500).In medie il primesti cam in 2saptamani-o luna, repet, depinde si de autoritati.
Green cardul iti da toate drepturile mai putin cel de a vota. Deci puteti face ce vreti voi: sa invatati, sa munciti, sa faci afaceri, sa te plimbi prin cine stie ce tari unde ca roman cu domiciliul in R ai nevoie de viza (oricum cine-i interesat sa verifice cu ambasada tarii in care vrea sa mearga pentru mai multa siguranta!) etc, conditia minima este sa petreci cel putin 6 luni pe an in SUA (nu neaparat consecutive), altfel iti pierzi rezidenta. In ceea ce priveste interviul este f.f.f. IMPORTANT sa ai MINIM liceul, altfel la interviu vei auzi un crunt refuz. Daca treci cu bine de interviu primesti un plic sigilat (gen A4) pe care nu are voie nimeni sa-l deschida pana la intrarea in SUA, unde-l predai INS-ului. Tot ce v-am spus pana acum este 100% adevarat. Eu am interviu la sfarsitul lui ianuarie si deja am emotii. Chiar daca stii ca totul este ok, emotiile sunt inerente. Pentru noi incepe aventura din momentul in care plecam din R. De fapt a si inceput, ca altfel nu m-as agita atat.
Spunea Camelia ca ar fi bine sa nu taiem legaturile cu R. In R, in mod obisnuit, ai casa, masina si un job (mai bune sau mai rele fiecare in parte). Daca renunti la job (la unul BUN vreau sa spun) esti ca si mort. Cei care au plecat de ceva vreme, de la un an in sus macar, nu cred ca mai realizeaza cat de greu se gaseste un job fara pile si relatii. Iar aici nu exista munca cu ora sa zici ca totusi mai faci un ban. Majoritatea covarsitoare a angajatorilor iti scriu 100$ sau mai putin in cartea de munca, dar iti dau mai mai multi bani neoficial pentru ca impozitele sunt astronomice. La noi daca ai peste 400$ platesti acelasi impozit. Adica 40% plateste si cel cu 400$ salariul, dar si cel cu 2000$. Daca renunt la un job bun aici nici prin cap nu-mi trece sa ma intorc ! Plecam acolo cu dorinta de a reusi. Nu peste noapte, ca nu-i posibil, stim asta. Ma astept sa fie f. greu, dar prea multi au reusit, daca au muncit, invatat si perseverat ca sa nu fim si noi motivati !!! Un foarte bun coleg de facultate lucreaza ca inginer in state de 5 ani cu viza H1B si mi-a spus acelasi lucru : daca stii ce vrei si muncesti din greu reusesti. Nu am auzit de multi romani care sa se intoarca ! Eu sunt o persoana credincioasa si din experienta va spun ca atunci cand iti doresti ceva f.f.f. mult (ceva realizabil, se intelege) si ai si incredere in Dumnezeu, sigur reusesti !!!
Cele care ati plecat de ceva vreme, puteti sa imi spuneti din propria experienta ce slujbe ati avut la inceput, cum esti privit atunci cand ai emotii ca participi la primul interviu, cam care este programul in general (cum este in R 8-4 sau 5 pm), etc. Sunt sentimente pe care voi le-ati trait si mi-ar fi de ajutor sa mai aflu si eu opiniile voastre.
Tot ce-i mai bun si de-abia astept sa citesc mesajele voastre, cele care aveti putin timp la dispozitie pentru acest subiect.

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mn spune:

Carolyne,

Si eu am stat 2 ani in chicago si m-am mutat in suburbie.
Eu spun ca cel mai bine este sa mergi chiar in oras nu in suburbie.
Intreadevar poate vei fi dezamagita de ce este america mai ales daca vei sta in oras. Orasul iti da multe avantaje ca si nou venit.
In primul rind mijloacele de transport, toate sunt la 5 minute de oriunde ai sta. Magazinele le gasesti tot aproape. Chirile sunt mai mici decit in suburbi. Avem niste prieteni care au venit si ei aici si au gasit o chirie la un apartament cu o camera (asta este ca si o garsoniera + o camera) pretul a fost de 600$/luna. Iar cladirea este a unui roman venit de mult aici. Sunt multe de povesti despre america, poate cind veniti aici o sa putem povesti "face to face".
In principiu primele 2 saptaminii nu prea poti sa faci mare lucru, decit sa te orientezi si sa astepti sa iti vina din acte. Probabil ca cel mai sigur cu serviciul ar fi sa incerci sa iti faci cit mai multi prieteni. Economia aici este destul de in jos, si fara recomandari mai greu gasesti ceva. Mai exista si acei numiti recruteri care te ajuta la angajare. Legat de carnetul de sofer, sa nu iti faci probleme te costa $10 si se ia in 30 minute. Exista cum spunea cineva o carticica, noi mai avem si un word document cu intrebarile care se dau, este mai vechi dar 80% din intrebari se regasesc. Am scris si ceva scrisori pe vremurile noastre de inceput, eventual pot sa ti le trimit. Noi am trimis acestea la multi care au venit cu loteria, si ei au spus ca le-au fost utile.

Numai bine,
Mircea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Buna tutror,

Am luat vizele, ne-am cumparat si biletele, cu Dumnezeu inainte.
Succes celor care fac pasul emigrarii.
Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

bafta...sa imi faci si mie o vizita la detroit ca doar suntem aproape.....o sa mai vorbim noi....cind o sa vi la detroit sa faci cite o vizita anunta-ma.....te invit la mine.sa aveti o calatorie placuta!!!!!mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

buna carolyne,

succes in noua tara de adoptie, si, daca vreodata ai o stringere de inima in ceea ce priveste plecarea ta din romania, adu-ti aminte asta: sunt enorm de multi romani care s-au chinuit sa ajunga aici, multi cu o amarita de viza de turist, au ramas, si acum se chinuie sa obtina acte, ca sa fie in legalitate.

de angajat, se angajeaza "la negru", insa asa nu vor avea cum sa aiba un salariu mai mare, asa cum ar merita multi. asa ca te poti considera o norocoasa.

green card-ul il primesti destul de repede, odata ajunsa aici. e mare lucru sa fii aici cu acte in regula, sa nu stai cu frica sa nu cumva sa fii descoperita de cei de la emigrari, sau sa fii turnata de alti romani-"prieteni" ca ti-a expirat viza, si sa fii trimisa inapoi in ro. am auzit "pe viu" povesti impresionante ale unor romani care se tot chinuie sa devina "legali" aici, si cine crezi ca le-a pus bete in roate? ei bine, da, romani de-ai nostri. asa suntem noi, murim de grija caprei vecinului. tu nu vei trece prin asta, slava domnului.

bafta multa! iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Buna fetelor....scuze ca ma bag si eu in seama,dar am si eu o intrebare!
Cum ati reusit voi sa emigrati?Ori sa castigati la loteria vizelor...asa ca idee cat de greu este,cati pasi sunt de urmat si nu in ultimul rand ce cerinte trebuiesc urmate?

Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Drum bun Carolyne si mult noroc in noua etapa din viata voastra.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput