Am castigat la loterie.Am nevoie de sfaturi !!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Multumesc Camelia pentru exemplul cu amica ta care si-a gasit un job de inginer, fara o experienta prealabila. Chiar imi aduc aminte ca un prof din facultate ne spunea ca un inginer nu trebuie sa stie toate formulele pe dinafara, sa fie ca o enciclopedie, trebuie sa stie unde sa caute si sa se orienteze in parametrii tehnici. Da, voi lua in calcul si aceasta posibilitate. Oricum intentionam sa iau diploma cu mine. Nu vreau sa se inteleaga ca alerg dupa un post de functionar, ca asta imi doresc, am intrebat in ideea ca sunt mai multe si poate mai accesibile. Pentru inceput stiu ca va trebui sa acceptam aproape orice. In Romania am avut o experienta foarte trista, in sensul ca am lucrat pe o pozitie joasa, dar foarte bine platita pentru R (nu intru in detalii). Am lucrat multe ture de noapte (cate 3-4 nopti de 13 ore consecutiv si asta timp de 4 saptamani). Dar am perseverat si mi-am gasit ceva mai bun. Deci nu mi-e frica s-o iau de jos. Realizez acum ca experienta aceea mi-a fost f.f.f. utila. Cat despre intoarcerea in R nici nu poate fi vorba. Deocamdata nu vindem casa din x motive. Dar noi renuntam la niste job-uri f.f.f. bune aici (si bani si pozitie)cum crede-ma ca nu gasetsi in R nici macar o data pe an. Stiu ce spun si poate va voi da detalii mai incolo.
Si sotul meu la fel a zis: ca mai bine tragem 1-2-3 ani si dupa aceea e ok, decat sa ma intorc. Chiar imi plac discutiicu voi, din pacate nu prea am timp sa va scriu mai mult. Va multumesc si multe bucurii,

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia11385 spune:

Carolyne,

Uite si eu ma grabesc sa plec...

Ia-ti diploma, nu vinde casa, si nu va taiati puntile cu Ro.
Veniti aici, vedeti despre ce e vorba, cum e viata, oamenii, etc.
Va ies pasientele,e bine, le trimiti bezele celor din Romania, "trageti" anii doriti si vedeti mai tirziu, dar daca simtul al saptelea va spune ca ceva nu se "potriveste" in decor, luati aminte...

Crede-ma altii au trecut prin aceeasi succesiune, slujbe bune in Ro, luat de la zero aici, "tras", dat cu pumnii in cap..., etc.

De aceea faceti miscarea cu prudenta si cu planuri de rezerva; daca e sa va fie bine aici, va fi, crede-ma ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by camelia11385
[
Informatii poti gasi pe www.expatus.com, la ghidul expatriatului "boboc".

Am introdus hyperlink-ul si acum www.expatus.com poate fi accesat direct. Imi cer scuze.

Incearca acum.

Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Carolyne, eu locuiesc intr-o suburbie a Chicagoului, si aici am locuit de cand am venit in State. Parerea mea este mai bine in suburbii de trait decat in Chicago propriu zis. Se evita aglomeratia si lumea este mult la "spalata" , este drept ca joburi se gasesc mai multe din Chicago . dar aici transportul nu este o problema.
Banuiesc ce pentru inceput veniti la cineva, la niste prieteni, care o sa va indrume cel mai bine, cunoscand zona unde locuiesc. Apartamente sunt de inchiriat garla, nu-ti fa probleme, si pentru a inchiria la inceput un apartament trebuie musai sa va semneze(ca un fel de girant) un prieten de al vostru, de aici, pentru ca altfel nu puteti inchiria. Joburi se gasesc si ele, mai ales daca stii engleza! La inceput poate ceva mai slabut dar cu timpul gasesti si ceva pe masura asteptarilor voastre.
- Am vazut ca ai intrebat daca iti trimiti resume-ul cu ceva timp inainte de a veni aici ce sanse ai ?? Poti avea sanse, dar inca nu ai actele necesare. Iti trebuie in principal social security, care iti atesta dreptul de munca, cartea de identitate si poate green-cardul , acte pe care le faci aici in ceva timp , nu t-i se ofera la intrarea in State.
- Oricum daca vrei mai putem tine legatura, si poate imi zici cum se numeste orasul unde veniti. Dar pana atunci, succes la viza, si la organizarea plecarii.
Este bine sa-ti iei si bors magic si tot ce crezi tu pentru ca in primele luni o sa-ti lipseasca totul din Romania foarte mult. Pe urma mai intervine obisnuinta si uitarea si toate intra in normal.
Sfatul meu este ca pentru inceput este bine sa vii cu ceva bani din tara in buzunar, asta daca se poate, daca nu trebuie sa te bazezi pe ajutorul unor prieteni care te astepata aici si la care cu siguranta ve-i locui un timp, pana intrati si voi in ritmul de aici, job, masina, locuinta si apoi cele ce mai trebuie prin casa si nu numai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Luati bilete de avion dus-intors! Nu strica niciodata.

Parerea mea este ca a lua bilete dus-intors este o nebunie si niste bani dati degeaba, mai ales ca in primele luni cand dorul de cei de acasa si de tot ce ai lasat in urma este atat de mare, incat si fara bilet in buzunar iti vine sa te intorci, dar sa mai stii ca ai si biletul platit inapoi.!!!!!!! Este ca si cum ti-ai taia din prima craca, cum se zice in ceea ce priveste acomodarea aici, care de multe ori nu este tocmai comoda si usoara!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by petra

quote:

Parerea mea este ca a lua bilete dus-intors este o nebunie si niste bani dati degeaba, mai ales ca in primele luni cand dorul de cei de acasa si de tot ce ai lasat in urma este atat de mare, incat si fara bilet in buzunar iti vine sa te intorci, dar sa mai stii ca ai si biletul platit inapoi.!!!!!!!
La toti numai bine!

Cine a vorbit de "intors"?...Fiecare mai are treburi sau pur si simplu familie de vazut in Romania ...
In plus biletul dus intors costa aproximativ 60% decit doua bilete numai dus...
Daca cuiva ii trece prin cap sa-si vada un parinte, macar are un drum platit, in plus e la jumatate de pret...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:

quote:
Originally posted by petra

quote:

Parerea mea este ca a lua bilete dus-intors este o nebunie si niste bani dati degeaba, mai ales ca in primele luni cand dorul de cei de acasa si de tot ce ai lasat in urma este atat de mare, incat si fara bilet in buzunar iti vine sa te intorci, dar sa mai stii ca ai si biletul platit inapoi.!!!!!!!
La toti numai bine!

Cine a vorbit de "intors"?...Fiecare mai are treburi sau pur si simplu familie de vazut in Romania ...
In plus biletul dus intors costa aproximativ 60% decit doua bilete numai dus...
Daca cuiva ii trece prin cap sa-si vada un parinte, macar are un drum platit, in plus e la jumatate de pret...

Ma bag si eu in vorba... mai punem la socoteala si faptul ca biletele luate in tara dus-intors sunt mult mai ieftine decat luate in afara. (cel putin acest lucru e valabil aici in Japonia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nici eu nu as da cu piciorul la diploma de inginer. In locul tau as face un master, diploma de inginer te va ajuta sa intri la master in orice domeniu al ingineriei nu doar legat de feroviar. Dealtfel nu am auzit de astfel de specializare ci doar Mechanical, electrical, aeronautical, materials, chemical, computer, civil Engineering si cred ca imi mai scapa vreo cateva... Cu diploma de B.S. din Ro poti sa intri la un Master care dureaza doi ani si pe care il faci in paralel cu un job de alt tip, asa numitul job "de supravietuire". Nu iti fie teama ca nu o sa faci fatza si ca ai uitat, nu conteaza, te invata astia de la inceput. Eu am terminat chimia la Universitate (deci nu inginerie) si aici am facut Ph.D. in Materials Engineering si m-am descurcat f. bine. Cu un Master poti sa obtii un salariu foarte bun (in timp ce cu un job de functionar salariul tau o sa se limiteze la maxim vreo 2500 pe luna in mana orice ai face) si nu o sa te mai intrebe nimeni ce ai facut 10 ani in Ro ca ai diploma lor si nu mai conteaza. E importanta scoala aici, pana la urma f. multa lume a fost nevoita sa faca ceva scoala aici, cat de putina, dar conteaza f. mult.

Numai bine si succes!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Mai, fetelor mai, pai cu atata reclama pentru inginerie cred ca voi aspira la prof.dr. inginer, nu un inginer oarecare, hi, hi.
Daca tot m-ati sfatuit atata, si va multumesc ca ideea chiar nu-i rea, atunci spunet-mi daca aveti cunostinta de vreun site cu informatii despre inginerie (domenii, cursuri, durata, etc). Si pana ajung eu sa aplic pe un job de inginer (sau sa fac scoala) tot trebuie sa incep de undeva de jos (mai mult ca sigur) pana exersez limba si te obisnuiesti cat de cat cu noua viata. Cat vorbesc eu cu americanii mei in fiecare zi, nu se compara cu a trai in America unde TOATE informatiile iti parvin NUMAI in limba engleza.

Petra, tu m-ai intrebat in ce oras voi veni. Am scris in primul mesaj postat ca vom merge in Chicago, la sora sotului meu. Noi vrem sa stam cat mai putin posibil la ea si apoi sa ne gasim ceva cu chirie. Bani nu prea avem si nici n-am de unde sa scot mai multi, asa ca vom incepe repede-repede sa cautam job-uri.
Astept ideile si sugestiile voastre, deoarece se vede foarte clar ca nu se stie de unde sare iepurele cand sunt mai multe minti luminate.
Si bineinteles ca mi-ar placea sa tin legatura ce voi si in continuare, iar daca sunteti din Chicago (sau suburbii) cu atat mai bine.
Sa fiti iubite,

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FLORYNA spune:

...nu stiu daca iti raspund la intrebari ca nu prea am citit ce s-a scris dar vreau sa-ti spun si eu cite ceva...eu nu stiu ce drepturi ai aici cind vi de aceea va trebui sa vorbesti cu cumnata...daca ai work permit trebuie sa-ti scoti social security sau il vei primi la ins din aeroport...daca ai social sec trebuie sa-ti iei id(carnet de identitate sau driver license,una din 2)...apoi tradu toate actele la un notar si legalizeaza-le,certif de nastere,diploma bac,diploma facultate,certif de casat..etc...nu stiu cit timp va lua pina iti iei social security si cartea de identitate..apoi poti sa pleci la drum...experienta din romania pe multi ia ajutat pe multi nu...cind aplici pt job aplica si la joburi bune si la cele rele...nu poti sti de unde sare iepurele...daca stati bine cu banii si nu vrei sa faci jobs ca vinzatoare la fast food de ex poti sta pina gasesti ce vrei tu..dar banii se pot duce si ramii cu degetul in gura...de aceea eu zic sa accepti orice job pe care poti sa-l faci,macar nu intrati foarte tare in suma de $ cu care veniti..aia trebuie sa fie bani de urgenta....pionieratul e greu de multe ori....dar daca ai cumnata aproape o sa depasesti momentul mai usor..si nu va subapreciati....fiti optimisti...cum aveti toate actele puse la punct mina pe telefon si aplicati pt joburi...bafta

Mergi la inceput