Ciocolata de casa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Brafa vic. omu potrivit la locu potrivit:::)))

tocmai ce ma intrebase o pretena de reteta de cioco de casa si iote........cum apari tu la inaintare.

te pupici si de-abia astept sa fac, crez ca se duce dreku regimu meu..

te pupacesc andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Fetele din SUA, imi spuneti si mie cel fel de lapte folositi pt ciocolata de casa?

Eu nu am gasit decat "Dry Milk Fatt Free", am incercat cu el, dar mi-a iesit cam nisipoasa.

Ce fel de lapte si de unde ati cumparat?

Multumesc!

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

LUCIA,eu am cumparat "Carnation"de la Nestle,stiam eu ca e bun.....dar si pe asta scrie "nonfat dry milk",si eu ce am vazut aici,toate sunt la fel...eu stau in Florida,iar aici se numeste Publix,magazinul alimentar,stiu ca difera de la stat la stat denumirea....insa ,sa nu razi,dar eu abia maine fac ciocolata si deci inca nu am incercat laptele...dar din cate am vaut eu,prea multe variante si oferte nu avem aici....eu iti doresc pofta buna si bafta daca mai cauti!....sanatate multa!...Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Achamot spune:

Va dau reteta mea pe care o am de la ...un preot catolic, mare amator de ciocolata !

Ingrediente:
50g zahar
500g lapte praf (simplu - fara chimicale sau vitamine) - ar fi bine sa ai mai mult la dispozitie, de multe ori eu pun mai mult sa iasa mai tare !
100g cacao de calitate (sau se foloseste capucino, frape, nes - ATENTIE: nu se pastreaza proportia de la cacao pentru acestea, mai bine dupa gust, fiecare gusta putin sa vada cum e.
1 pachet unt (200g).

Mod de preparare:
500 g zahar + 250g apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca si cind incepe sa fiarba se mai fierbe timp de 10 minute si se amesteca pina cind se dizolva zaharul bine de tot (eventual in loc de apa sa se foloseasca cafea fiarta, foarte tare la care adaugi zaarul[daca laptele praf contine zahar, atunci pui mai putin zahar - dupa gust/ochiometric], si astfel nu se mai pune cacao).
Intr-un vas separat se amesteca lapte praf + cacao si pe urma unt (maesteci cu o lingura de lemn) , dupa care se toarna siropul (zahar+apa, mai sus preparat) fiebinte peste si se amesteca, eventual daca e prea moale se mai adauga lapte praf. Cind e gata se toarna intr-o tava plata peste celofan(nu sunt sigur, dar cred ca si hartia pergament e buna) ca sa nu se lipeasca - cam 2-3 cm grosime.
Se da la rece.
Se pot pune si alune nesarate in ea sau stafide, oricum ceva bun .

SPER sa va iasa aspectuasa, pentru ca e destul de pretentioasa la aspect.

O,Tempora!O,mores!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_alhillo spune:

eu am facut duminica ciocolata victoriei si cind au venit neamurile sotului le-am dat pe spate si intrebau de zor daca chiar am preparat-o in casa
super faina........am mincat toti de-am capiat

Mergi la inceput

Draga Lucia,am facut si eu ciocolata cu laptele care ti l-am scris....si a iesit la fel cum zici situ...fainoasa.......deci nu a fost laptele bun,asa ca mai cautam...daca geseste cineva sa-mi zica si mie...in rest nu a fost rea,doar ca data viitoare trebuie sa schimb si cacaoa,ca mi-a iesit ciocolata mai mult crem........
Mirela si

Mergi la inceput

Mirela, iti multumesc mult pentru sfaturi, ma bucur ca macar
ti-a placut gustul, si mie mi-a placut, dar ca si tine, nu m-am
impacat cu "nisipul".

Succes in continuare si daca aflu ceva, te anunt.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Mirela, acum am vazut ca tu ai avut probleme si cu pudra de
cacao, acolo pot sa-ti recomand ceeea ce am folosit eu:

COCOA HERSHEY'S - European Style - Dutch Processed

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Multumesc mult! Lucia...am sa incerc sa caut si alt lapte si apoi mai fac o tura cu noua cacao....
Mirela si (26 sapt)

mirela Stoia

Mergi la inceput