Ciocolata de casa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

AM FACUT RETETA !!

adica, EU (barbat), am facut reteta.. si a iesit o ciucalata pe cinste.. nici foarte tare.. nici moale.

Secretul e doua
1. zaharul il faci sirop prin fierbere si apoi il racesti aproape complet..(din 200g apa.. sa ramai cu 130-160g dupa fierbere)
2. untul se pune moale, nu topit (eu l-am incalzit pe calorifer)

aa... si eram sa ard robotul lu` nefasta-mea.. ca atat de mult s-a lipit compozitia de vas.. ca nu se mai invartea paleta. Am simtzit fum-ul la timp.. si am continuat manual operatiunea de malaxare.

Merci Victoria.

Gospodin Giocsanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Joxy,

ma tare imbucur ca tz-o plakut...si noroc ca nu tz-ai fript mixeru, ca io uitai sa spui ca operatiunea de..malaxare nu se face cu "misteru'" ci, pardon de expresie, manual....

Hai sa traitzi si sa mankatzi sanatosi, si Jox, sa nu-ti perzi obiceiu

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azibel spune:

Foarte buna ciocolata dupa reteta Victoriei,si cu "tehnica "de la joxy!!
Am facut-o ieri cu lapte praf Vitalact.
Multumim!
Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

eu am mai incercat ciocolata ,dar in loc de 500 gr de zahar am pus 250 de gr si a iesit foarte foarte buna....si asa e dulce.dar acum pot sa va spun ca maninc cioco bunamona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Am incercat si eu ciocolata Victoriei si vreau sa spun ca la gust e o nebunie ( ai lua tava langa tine si nu ai mai da-o la o parte pana nu ai termina-o ) dar... nu s-a intarit ca o cioco, ci ca un serbet.... Sotul meu i-a dat nota 25!Am sa incerc cu mai putina apa! In rest e suuuupppeeeerrrr!!!!!
Multumim Victoria!
Chiar ne era pofta de cioco de casa, dar nu stiam de unde sa luam o reteta!
Pupici!

Nally

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

dar baton de ciocolata,stie cineva?niciodata nu mi-a iesit ciocolata.astept sa imi scrieti careva cum pot sa fac baton de ciocolata.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by simonaM
Niciodata nu mi-a iesit ciocolata.
Astept sa imi scrieti careva cum pot sa fac baton de ciocolata.

Simona, am scris si eu reteta mea de ciocolata. Niciodata nu mi s-a intamplat sa nu-mi iasa... O am de mai bine de zece ani, si mi-a reusit si pe vremea cand eram incepatoare. Uite aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20907&whichpage=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Ella
Ciocolata de casa

500 g zahar
500 g lapte praf
50 g cacao
100 g unt
1 pahar cu apa(200 ml)
1 zahar vanilat sau esenta de vanilie
nuci, stafide (facultativ)

Se pune apa la fiert īmpreuna cu zaharul.Īn momentul īn care īncepe sa fiarba se mai lasa cīteva minute(4-5) pe foc. Se ia de pe foc si se adauga untul(se pune moale si nu topit), amestecīnd mereu, apoi laptele praf, cacao si zaharul vanilat(sau esenta de vanilie). Se amesteca pīna devine o pasta omogena dupa care se toarna pe o tava īn folie de celofan.
Trebuie sa amestecati repede pentru ca se īntareste rapid, cam īntr-o ora e tare .

Se pot pune dupa gust: alune, nuci, rom,stafide,arahide....

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

Ciocolata de casa
Ingrediente:
-800g zahar,
-500g lapte praf),
-100g cacao olandez,
-1 pachet unt (200g).

Preparare:
800 g zahar + 250g apa se pun la fiert se amesteca pina cind se dizolva zaharul.
Separat se amesteca lapte praf + cacao si pe urma unt (maesteci cu lingura de lemn) ,
dupa care se toarna siropul (zahar+apa) fiebinte peste si se amesteca.
Cind e gata se toarna intr-o tava plata peste celofan ca sa nu se lipeasca - cam 2-3 cm.
Se pune la rece pina se intareste.

Retete am primito si vreau si eu sa o probez inca nu stiu daca iese.
Am probat si eu vreu 3 dar nici una nu mi-a iesit asa ca CIOCOLATA DE CASA din RO.

schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Victoria, incercasem zilele trecuta sa fac ciocolatica ta din amintiri. deh, ma gandeam ca am retinut toate ingredietele si ordinea in care se fac.. in plus mi-am zic ca daca i-a iesit lu nea jocsanu tre sa imi iasa si mie. Ghinion... uitasem un ingredient... asa ca m-am pus aseara pe facut ciocolata... si e dementiala.

sa traiesti.. e buna rau. si mai fac.. dar cu retzeta in fatza...

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput