Ciocolata de casa

Ciocolata de casa | Autor: Victoria

Link direct la acest mesaj

La cererea expresa a lu'Joxy, iata reteta mea de ciocolata de casa, supertestata si superbuna:

- 500 grame zahar
- 500 grame lapte praf
- 50 grame cacao
- 100 grame unt
- 1 pahar cu apa
- 1 vanilei (esentza)
- nuci, stafide dupa gust

Intr-un castron se amesteca laptele praf cu cacao. Din apa si zahar se face un sirop mai gros.In el se incorporeaza untul, apoi se toarna peste celelalte (laptele praf cu cacaua).Se pun nucile taiate marunt si stafidele, se amesteca bine, apoi se toarna intr-o tava peste o folie de celofan, si se lasa la rece sa se intareasca.

Pofta buna!

veni, vidi, Victorie!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Succes, sa-mi spui cum ti-a iesit!
Am uitat sa spun ca pe langa nuci si stafide se pot pune si alune, dupa gustul fiecaruia.
V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

victoria am facut ciocolata de casa si din pacate nu mi-a iesit...era si prea dulce,si mai trebuia lapte praf(si numai la fix am avut) pt ca mi-a iesit moale de tot si nu sa ma intarit.nu stiu cred caci am gresit undeva.siropul nu prea l-am lasat la racit.crezi ca are ceva daca nu am lasat la RACIT SIROPUL?mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Mi se pare ca e prea mult unt de aceea nu s-a intarit, mai bine puneai 50 g. Am dat si eu o reteta de ciocolata de casa si se intarea cam intr-o jumatate de ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by babirusa
Mi se pare ca e prea mult unt de aceea nu s-a intarit, mai bine puneai 50 g. Am dat si eu o reteta de ciocolata de casa si se intarea cam intr-o jumatate de ora.
scriemi-o aici ca sa o fac pe a ta....era si foarte dulce...nu trebuie mai putin zahar.multumesc mult de tot.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

CIOCOLATA DE CASA500 g zahar
500 g lapte praf
200 g unt
250 ml apa
100 g cacao
esenta, stafide etc.

Se topeste zaharul cu apa (la foc mic).Dupa ce a fiert, se pune, untul..cand si acesta s-a topit, se adauga laptele si cacaoa si esenta. (in prealabil laptele praf si cacaoa au fost bine amestecate si apoi cernute ca sa nu se formeze cocoloase)
Se toarna intr-o tava care a fost unsa cu ulei. Dupa o ora se taie.

este o reteta incercata...aveti incredere!!

Kara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

faptul ca va iesea inainte moale ciocolata nu era nici de la lapte praf, nici de la unt...ci de la cantitatea de apa.

uitati-va pe cutia laptelui praf sa nu contina zahar...poate de aceea a iesit prea dulce.

in orice caz eu v-as sugera sa incercati reteta mea si mai vorbim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Simona uite ciocolata de casa

Ingrediente: 200ml apa, 50g unt, 500g lapte praf, 50g cacao, 500g zahar, 1 plic zahar vanilat.
Metoda: Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul; dim momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa 4 min. pe foc. Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand mereu, apoi laptele praf, cacao si zaharul vanilat. Se amesteca pana devine o pasta omogena dupa care se toarna pe o tava in folie de celofan.
PS.trebuie sa amestecati repede pt. ca se intareste foarte rapid, cam intr-o ora e tare :). Se pot pune dupa gust: alune, nuci, rom....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

Eu am facut WE trecut ciocolata dupa reteta Victoriei (nu era prima data cind faceam ciocolata de casa, dar in ultima vreme pierdusem reteta) si mi-a iesit super!
Cred ca niciodata n-a iesit asa bine.
Multumesc, Victoria.

Elena si puiu mic, 37 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

As vrea sa fac si eu ciocolata de casa dar am gasit numai lapte praf instant. Este bun? Ce tip sau ce marca de lapte folosti voi?
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Iulia, eu folosesc tot lapte praf integral instant Darling, il gasesc la supermarket , Metro...dar sunt doua tipuri, unul indulcit si altul neindulcit...trebuie luat cel neindulcit.

Kara.

Mergi la inceput