Nu mai vreau sa sug!
Din ce cauza un bebelus de doua luni refuza sa se alimenteze de la san? Mananca lapte de la mama lui (stors) cu biberonul dar daca e pus la piept plange si refuza sa pape.Pana la doua luni a fost alaptat cu supliment de lapte praf de doua ori pe zi .
Are cineva vre-un raspuns?
Dia si bebe Rucsi
Raspunsuri
mar_gia spune:
Draga Dia, bebele meu n-a vrut sa suga deloc la sin.Nici nu am insistat foarte tare, am preferat sa ma mulg si am facut-o aproape 6 luni.Pina la 4 luni l-am hranit exclusiv cu lapte matern, si apoi a trebuit sa completez si cu formula.
Daca ai lapte suficient merita sa investesti intr-o pompa de sin buna si sa-l hranesti cit de mult poti.
Eu am avut o pompa de sin de la Avent (o gasesti pe site la bebesultau)Eu am avut-o de la cineva care o primise din Germania si am dat cam 50 EUR pe ea - si pe site e aproximativ la acelasi pret si chiat au o si un set de biberoane grozave.
Iti garantez ca e foarte buna.Am folosit-o intensiv, singurul lucru care ma enerva era cind trebuia s-o spal si s-o fierb.Are destul de multe componente care trebuiau demontate si curatate f.bine si iti dai seama ca noaptea chiar era singurul lucru ce-mi lipsea
.
Oferta de pompe e destul de mare, poti gasi ceva sa-ti convina.Vezi ca e si un subiect deschis referitor la pompele de sin
Sa ai bafta si rabdare
Margia
mar_gia spune:
Am uitat sa-ti spun ca daca in maternitate si ulterior acasa bb Rucsi a fost hranita cu biberon, normal ca nu mai vrea sa suga la sin... iti dai seama ce efort pentru ea
.Cel putin cu Alex asa a fost.
Se stie ca bibe e cel mai mare dusman
.
Pup
mamamariana spune:
Vin si eu cu povestea mea... Sa stii ca nu e un unicat bebelusul tau.
Emi nu a mai vrut sanul de la 6 saptamani. Am incercat in nenumarate feluri sa o conving, am lasat-o chiar si flamanda vreo 6 ore si degeaba. Nu am mai putut sa o pun inapoi la san. M-am stors si eu pana cand la 3 luni si jumatate am pierdut laptele. In momentul in care a trebuit sa ii dau lapte praf, am avut alta surpriza... nu a vrut sa bea laptele praf. Si uite asa, m-am chinuit dandu-i sa manance doar prin somn pana acum o luna si ceva (cand avea aproape 9 luni) cand a baut dintr-o data laptele treaza fiind si chiar cu multa placere. Acum bea cate un biberon de 250 ml dimineata si unul de 300 seara fara probleme.
Mai incearca totusi sa il pui la san, poate chiar prin somn sau cumva, ca tare e greu sa te storci la fiecare masa... eu am trait-o pe pielea mea si stiu cum e.
Numai bine,
Mamamariana
danis spune:
si eu cred ca s-a invatat prea repede cu biberonul, din care este de 7 ori mai usor sa suga decat din san, normal ca prefera varianta mai simpla ... cand creste si are si putere mai mare, nu ii mai este asa greu sa suga, dar cand bb este mai mica renunta repede la san daca are o varianta mai putin "obositoare"; ai putea incerca s-o lasi mai mult intre mese si sa incepi cu sanul, iar abia dupa ce ii goleste (pe amandoi, daca se poate), sa-i dai si biberon, dar numai daca cere.
pofta buna, de la san !!
adi69 spune:
Multumesc pentru raspunsuri fetelor!
Nu este vorba despre bebelusul meu care are "mititica" 1 an si 10 luni,ci despre bebelusul unei prietene care m-a sunat ieri si mi-a spus ce problema are,cerandu-mi ajutorul.Are aproape trei luni si pana acum a mancat la piept,cu supliment de doua ori pe zi de lapte praf la biberon si nu au fost probleme.Alaltaieri,asa deodata a inceput sa refuze sanul,plangand foarte tare cand era pusa la san...
Eu am sfatuit-o sa nu se lasa sa incerce in special noaptea poate o pacaleste si suge iar si sa se stoarca sa-i dea lapte cat mai mult...sau cat o sa mai aiba..
Altceva nu-mi da prin cap...dar ce-i veni asa de-odata sa refuze sanul?
Dia si bebe Rucsi
tutus spune:
Buna!
Au cred ca au dreptate fetele cand spun ca ii e mai usor bebeului sa bea lapic din sticluta si nu de la san. O alta smecherie pe care o poate incerca, e sa-si puna mama pe mamelon o protectie de silicon (nu stiu cum se numeste) si poate asa il prosteste pe bebe (bebe crede ca-i biberonul de la sticluta). Eu asa am facut in primele zile de alptare(din cauza mamelonului), apoi cand si-a revenit mamelonul, bebe nu a mai vrut sanul gol, asa ca am continuat cu protectia.
Bafta!
anna maria spune:
Cu siguranta din cauza biberonului!Asa nu mai munceste!Lasa,ca poate este mai bine,decit sa patesti ca mine.Eu n-o mai pot dezvata pe fetita mea de tzitzi,inca mai suge noaptea la 1an si2 luni;unde mai pun si faptul ca sunt
in 7sapt.E bine daca -i dai citeva luni,daca nu,sa stii ca sunt
care nu s-au bucurat deloc de sin.
anamaria
danis spune:
ma mai gandesc acum la ceva: poate mama a mancat ceva, sau a luat vreun medicament care a trecut in lapte iar bebeului nu-i place ... sa se gandeasca bine ce a "inghitit" altfel decat de obicei si sa renunte la chestia aia...
parpalak spune:
Vad ca Paul e unul din putinii bebelushi care a vrut sin desi de la 10 zile i-am bagat biberon. Sigur, nu voia mereu sin, dar eu ii ofeream la fiecare masa.. Si asa ne-am distrat pina la 6 luni cind s-a terminat medicatia pentru alaptare cit si laptele. Eu ma bucuram de fiecare data de cite ori ma scutea de-un muls.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com