moldoveni din toate colturile(2)...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

KLA nu mai vorbi de caloriiaveam 55 kg si am yis ca trebuie sa mai slabesc ,yis si facut m+am chinuit 2 saptamani (dupa prima am dat 2 jos iar in urmatoarea am stagnat)si dupa chinul din aceste 2 saptamani nu am mai rezistat si cand m-am infipt in ciocolata si inghetata de mi s-a dus tot elanul de a mai tine cura de slabire( visam sa ajung si eu la 50 kg).adevarul ca nu mai mananc paine dar in rest .....
tot zic :luni ma apuc iar ....dar nu se intamla..
pupici

Fabian si mami Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

quote:
Originally posted by aquariusrpro

Din doi moldoveni ( ea din Flamanzi - jud Botosani si el din com George Enescu - jud. Botosani ) m-am nascut eu, in Bucuresti... da' la spitalul nr.9 ! Nu ca nu s-ar potrivi... dar va intreb... dupa standardele voastre, sunt modoveanca sau nu?

moldoveanca fara scapare esti.

si eu imi amintesc cu drag si cu emotie si cu regret de anii copilariei... vacanta la tara, la bunici tot de pe la botosani, in satul cu case colorate cu culori vesele... prispa albastra ca cerul si peretii albi ca laptele. 10 nepoti in batatura si 5 perechi de unchi si matusi, inghesuiti intr-o casuta de 3 camere, cu cate 3 paturi in camera. ce ras, ce veselie, cata dragoste. nu se plangeau sarmanii mei bunici ca n-ar avea ce sa ne dea de mancare, toata ziua fierbea ceaunul de mamaliga pe plita si alte oale cu bunatati. si cand nu era mancare, scoteam mamaliguta sfanta dintre perne, cu putin noroc calda inca, inveleam un bot de branza in auria mamaliga, ceapa din gradina si da-i si mananca, sub ochii lacomi ai lui Cazacu, cainele care pazeste acareturile. si povestile la ceas de taina, cand se ingana ziua cu noaptea, spuse molcom de bunicii cei sfinti, batrani cu ochii tineri si vioi si voiosi, si hohotele noastre de ras...

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

si eu tot in Botosani(intr-un sat din jud B)am copilarrit.ce sa mai spun ......mihuletu a punctat bine,numia ca la mine nu eram prea multi.clipe de neutat ,minunate,o copilarie extraordinara,oare unde este acum bunica sa-mi mai faca un bors cu cartofi si crupe(cand ajungeam acolo asta era pregatit pt. ca stia ca imi place la nebunie)sau branza arsa(ca ea nu o mai face nimeni),sau alivanca sau......
ar fi atatea de spus de copilarie ...........de bunica ce m-a crescut........Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Fabian si mami Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frantuzoaica spune:

is moldoveanca get-beget...manac ce prind, adik de toatesi tare mi-e dor se sarmalutze in foaie de vitza sau de un borsh de pasare crescuta in ograda...dar mai e putin timp si o sa le savurez pe toate.miam-miam!
Mi-e dor locurile unde am copilarit, la bunici, unde am o comoara ascunsa, la poala unui copac...sac!nu va spun satul, sa nu va duceti care-cumva sa mi-o luati!mai in gluma, mai in serios, duc dorul Moldovei si tot ce inseamna ea:oameni, locuri,mancaruri...pe sotul meu l-am invatat sa zica*ci faci ouai?*si *un ti duci ouai?*,l-am invatat ca o masa copioasa incepe cu o tuica moldoveneascaam vrut sa-i aratm obiceiurle de Craciun(taierea porcului)si el statea in drum , sa nu auda zbiaratele bietului animalinsa colindatorii si uratorii i-au placut...ce sa mai zic, ca m-a apucat o melancolie de nedescris si cred ca o sa ma opresc aici si o sa ma uit prin niste poze de la Moldova noastra draga,poate imi mai trece dorul!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Pai bag sama ca sintem moldoveni adevarati Ca vorbim ce vorbim si tot la mincare ne gindim....mie una mi-e doar de innebunesc de poale-n briu (Cryss ce-mi facusi tu astazi, ca pe-aici ioc ccc cu brinza de vaci!!!)si de sfinti!!! De Pasti mi-am amintit cum innoda mama sfintii de ajungeau ei porumbite, cu ochii negri din piper..ahh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pai moldoveanca de suflet sunt si eu. De la Moldovita ( Cāmpulung Moldovenesc). Va rog sa nu uitati sa ma treceti si pe mine pi lista.

V-am pupat.

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pai ma lasati balta chiar atunci cānd m-am trezit?? Pai se poate??

Sibylle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandanescu spune:

Fetelor imi cer scuze ca v-am facut pofta cu placintele mele,promit ca data viitoare nu va uit si va trimit placinte.Eu in Canada am gasit o brinza numa buna pentru poale-n briu numita RICOTA.E genul urdei de la noi.Gata nu mai zic nimic....

Sa fiti iubiti !
Mamica Daniela si Minunea ei, Dania (Melitza)
Vezi pozele noastre aici : http://community.webshots.com/user/dandanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Mihuletu,
M-ai facut sa imi amintesc de copilaria mea,de Moldova, de bunici...
Chiar si in Romania cand eram ,imi era dor de clipele petrecute la bunici la tara, intr-un sat de pe langa Barlad.Cred ca farmecul pe care il are copilaria la tara, nu se poate compara cu nimic!
Si cand ma gandesc ce mai boceam cand ma lasa mama la tara!!!!
Acum, anii au trecut si atunci cand vreau sa ma relaxez , sa ma gandesc la ceva frumos , imi amintesc de mamaliga ''prichita'',de turtele coapte pe plita,de noptile cu luna plina si cantec de greier si de bunica mea draga care a ajuns printre stele!
Ar fi frumos sa scrie si altii despre copilaria la tara!
Mie imi place
Pupici,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Acolo in Romania ne este sufletul si amintirile legate de bunici, copilarie, si bunatatile adevarate facute de mamele noastre.
Mi-e una mi-e dor de branza de vaci, dar aia adevrata, facuta din laptele gras de vaca, care se rupe felii- felii. si de cate nu-mi este asa de dor dar.... ma amagesc aici cu fel de fel de inlocuitori care ar semana la gust cu ceea ce este in tara, dar in realitate nu este nici 1%.
Si mai de ceva mi-e dor! De aerul curat si proaspat din padurile Bucovinei. De racoarea umbrei de brad si de o plimbare prim padure. Aici mergi cu masina prin asa numitele "forest preserve" un fel de padurici, parchezi intr-o parcare foarte organizata si stai pe o banca metalica. Este frumos si comod, dar nu se compara cu o drumetie pe coasta unui deal sau unui munte, cu un bat in mana de care te ajuti la urcus si la coborat!
Hai gata cu melancolia!Voi suneti de vina cele care a-ti scris inaintea mea despre ce va este dor!!!!!

Mergi la inceput