Cum e sa traiesti in Statele Unite ale Americii ?
Raspunsuri - Pagina 8
Laura Takacs spune:
Sanca, tu inca nu ai prins "flavor"-ul randurilor lui Guestus? Mai fata, tu il iei la face value.
Guestus, tu vizionezi prea mult TV si nu canalele care trebuie, America nu se reduce la Bronx si nici la ce se arata pe MTV.
Guestus spune:
Sanca
ti-ai lasa copii sa bata mingea fara sa aiba supraveghere? nu ma refer la crack sau ca semneaza contract cu cosa nostra...ci in caz de accident. Si oricum daca te nasti in primaverii nu bati mingea pe strada asa cum o bati in colentina. Ce era acum xx ani in Ro este una...dar ce este in 04 este alta.
Guestus spune:
Laura Takacs
trebuie sa extrapolezi la capitolul "flavour"...nu inteleg?
ce canale TV imi recomanzi? daystar si angel one?
Sanca spune:
Guestus
nu mi-as lasa copii sa se joace singuri in Bronx, in fata casei. M-ai inteles gresit. Poate nici in Romania nu i-as lasa sa mearga la joaca in Ferentari.
Am fost in tara de multe ori, si copii se mai joaca inca afara in fata blocului, fara griji si parca la fel ca acum XX de ani... Cred ca fiecare tara are orasele lor mari, cartiere bune si cartiere rau famate.
Nu stiu cum se intampla ca mereu o luam la critica, mai ales cand subiectul a fost deschis pe o tona optimista:
"S-a schimbat ceva in viata voastra in sensul pozitiv ? Exista o raza de lumina pe care in Romania nu ati gasit-o ?"
Traind in America parca ai aripi si poti zbura mai cu usurinta oriunde. Daca vrei sa-ti faci vacanta in Australia, Brazilia, Argentina, nu te opreste nimeni. Daca-ti planuiesti cum trebuie bugetul (dupa ce platesti lectiile copiilor) poti sa ai o vacanta de vis oriunde.
Tot aici, daca ai chef sa te reintorci la studii la 40, 50 sau la 60 de ani, nu te ia nimeni in ras, din contra, se uita la tine cu respect.
In Romania, cand am plecat eu din tara, era un nor gros, asa ca am gasit mai multe raze de lumina aici. Intre timp, a inceput sa bata soarele si acolo, iar daca ai bani, e bine. (de ce am sentimentul ca o sa sara cineva cu gura la ultima mea remarca?)
allya spune:
CLEO! CONCHITA! OCEBINE! multumesc!
GUESTUS fiu-mi-o face crawling ca si sport pana una alta, are 7 luni, mai apoi speram si noi sa avem salarii cum zice SANCA sau mai bine... oricum nu imi fac probleme ca e un slabanog si e bebelus, ii chiar pus la cura de ingrasat..., oricum eu am vazut f multi copii obezi aicea si te doare inima cand ii vezi saracutii....
AlinaN spune:
Buna ziua la toata lumea,
Observ ca sunt multe persoane din USA care urmaresc acest subiect si sa va rog sa ma ajutati cu orice idee/sfat care credeti ca mi-ar putea fi de ajutor.
Sotul meu a gasit un contract de munca in USA - el va avea viza H1B, iar eu H4 care este fara drept de munca. Eu insa as vrea sa muncesc acolo .
Intrebarea mea este: stiti (si daca da cum anume) as putea sa imi gasesc un contract de munca din Romania dat fiind faptul ca ma intereseaza o anumita zona - statul Washington, in special Seattle.
Sau daca credeti ca as putea sa gasesc acolo loc de munca si firma care sa suporte schimbarea vizei.
Mi-ar fi de folos orice sfat, sugestie sau exemplu pe care il cunoasteti in acest sens.
Toate cele bune,
Alina.
ciuf spune:
Ehehe, ar fi nemaipomenit daca ti-ai gasi din Ro un contract de munca si in zona in care ai vrea tu. Asta, sa fiu sincera, mi s-ar parea noroc chior. Dar se mai intampla. Tu ce muncesti in Ro?
Daca vrei sa-ti schimbi viza aici, adica din H4 in H1 mi se pare ca trebuie sa ai minim 4 ani de fac. Ah bine, ca depinde si ce ai terminat. Ca daca ai terminat o filologie, medicina, drept e cam nasol. La astea ai avea de facut ceva scoala, iar pentru medicina garla de examene.
Da si tu mai multe infromatii.
Numai bine,
Ciuf
AlinaN spune:
Salut,
Revin cu suplimentul de informatii.
Eu am terminat in Romania o sectie de 4,5 ani de informatica cu aplicatie in economie, iar in prezent lucrez in tara de peste 1 an in programare.
Daca mai sunt informatii pe care le-am omis din nestiinta, va rog sa spuneti .
Toate cele bune,
Alina.
aida_o spune:
Alina,
nimeni nu-ti poate da solutia perfecta, pentru ca nimeni altcineva nu poate decide in cazul tau, decit o firma de aici. asa ca nu ai o alta solutie, decit aceea de a veni aici, si a aplica la firmele din domeniul tau, cu mentiunea ca nu ai drept de lucru. daca vei gasi pe cineva dispus sa te cheme la interviu si sa aplice apoi pentru viza de lucru, norocul tau!
am sa fiu extrem de sincera, si iti spun ca-s multi oameni cu drept de lucru, aici, care isi gasesc cu greu un loc de munca. orice firma prefera sa angajeze oameni care deja au viza de lucru, evitind formalitatile pt aplicare pt H1B, si plata taxei aferente. concurenta este mare... poate daca ii convingi cu cv-ul tau ca esti cea mai buna, sa le trezesti interesul. altfel, sansele sunt infime. esti la lupta cu cei care au deja drept de lucru, sau cetatenii americani.
bafta
oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date