Cum e sa traiesti in Statele Unite ale Americii ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by Sanca

In America nu umbla cainii cu colaci in coada si nici nu e viata asa pe roze cum se crede in Romania........ Noi dam cam 500 - 600 pe luna doar pe niste activitati sportive.

draga sanca,
de acord cu tine, nu umbla nici un caine cu covrigi in coada aici, dar din ce spui mi se pare ca pentru voi viata nu-i tocmai neplacuta daca va permiteti sa cheltuiti $5-600/luna pentru sporturile copiilor.asta mi-a amintit de o poveste din copilarie, boierul se plangea lui ion ca are casa grea, copiii la studii in franta , hehe..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mosinoi spune:

Cam asa e Cleomax, cu $5-600 pe luna se pot face multe, si cum aici sportul e un hobby scump, indiferent ce faci, as zice si eu, ca Sanca nu "sta" prea rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Conchita and Laura,

preturile pe care le-am scris sant de la YMCA in afara de lectiile de tenis pe care Y nu le ofera. Sant baietii si la fotbal (soccer) si la innot la Y, dar preturile lor nu le gasesc asa de mici, iar cand ai 2 copii se aduna repede.
Amandoi copii mei vor sa fie dati la acelas sport. Deci daca te citesti ce a scris Ocebine:
"$110 de copil pe luna - pian o data pe saptamina
$100 pe luna Alex gimnastica-2 ori pe saptamina
$125 pe luna Nicholas inot - 2 ori pe saptamina
$1500 pe an de copil Tae Kwan Do - de cite ori vor sa se duca."
Ne uitam la aproape 10 mii de dollari pe an pentru 2 copii sa faca activitati extra scolare. Crescand in Romania nu cred ca parintii mei si-au sacrificat bugetul cat mi-l sacrific eu acuma.

America are de oferit multe. Muncesti greu dar de bine, de rau, cand e vremea de vacanta, ai unde sa mergi si sa te distrezi.
Cand vin de la servici am o curte unde pot iesi si manca, relaxa si citi. De multe ori trebuie sa aleg - smuls buruieni sau mergem la plaja si le lasam sa creasca.
Ceea ce-mi place enorm este varietatea de restaurante. Cand vrei sa iesi undeva ai de unde alege. Cum ar fi fost viata mea daca nu as fi descoperit mexican food si carne asada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu una nu am spus sa ma pling. Sint de parere ca trebuie sa ofer copiilor mei tot ce pot. Ei daca nu vor sa continue, eu nu-i oblig dar cred ca trebuie macar sa incerce pina ceva se potriveste.

Am spus-o doar ca o ferestra in viata mea. Nimeni nu este obligat sa cheltuie ce nu-si permite si nu imi sta nimeni sa-mi bage mina in buzunar.

Imi creste inima de zeci de ori cind ii vad ce bucurosi sint cind primesc trofee de la competitii si cind ii vad ce progrese fac la scoala. Cel putin am satisfactia ca investesc in copiii mei.

Am buget si pentru obsesia mea de pantofi dar este pe locul doi. Dar asta este o intreaga alta poveste. (Ma credeti ca am debara facuta special pentru pantofi si pe fiecare cutie este lipita poza pantofului ?-sint complet dementa dupa pantofi)

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

anamaria, comentariul meu era la ceea ce spusese sanca, nici o secunda nu mi-a trecut prin cap ca TU te plangi.

Mergi la inceput

Eu am dat numai un exemplu si nu am incercat sa plang pe umarul nimanui. Am zis ca aici totul are un pret si trebuie sa te sacrifici pentru cel mai marunt lucru.
In Romania eu mergeam cu scoala in tabara. Aici o tabara costa 2-3 mii de dollari pe saptamana. Pai cu 2-3 mii de dolari putem face o intreaga familie vacanta in Hawaii.
De ceea ce ma plang eu este ca atat adultii cat si copii aici, nu au aceiasi interactie ca in Romania. In State, ca sa ai interactie cu altii trebuie sa platesti. In Romania iti lasai baiatul in fata blocului sa bata mingea cu alti 5-10 copii vreo 2-3 ore, nu mai trebuia sa platesti lectiile de soccer la Y si sa stai cu ochii pe calendar sa nu carecumva sa uiti daca e ziua de innot sau ziua de mers la soccer.
Platesc cu draga inima, ca investesc in viitorul copiilor mei. Sansa de a ajunge un sportiv de performanta sant minime. Nu visez eu la asta.
In Germania era placut sa mergi seara la un beer garden si sa bei o bere, era lume multa, atmosfera placuta. Aici, cu toate ca vremea e minunata tot timpul anului, daca iesi la 5-6 la un restaurant, localul e gol. Tot business-ul lor e mai mult vinerea la Happy Hour, si Sambata seara. Ce distractie e sa iesi de unul singur si sa bei intr-un local gol? Americani nu pot sa iasa in cursul saptamanii sa bea, ca de, lucreaza a doua zi. Felul in care te distrezi e complect diferit in tara asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

vedeti voi...toti cei care am emigrat putem face o comparatie intre tara de unde am emigrat si cea in care am emigrat...exista diferente: multumiri, nemultumiri...nu avem ce face ! castigam ceva ,pierdem altceva..important e sa ne gasim pacea si linistea sufleteasca...pentru ca da, platim pentru sport o gramada (eu sunt cu basketball)...dar in Ro la patru ani in Brasov nu aveam unde sa il duc sa faca sportul asta...sau altul...ati remarcat ca aici astia au prevazute multe chestii pentru situatii variate(haine ptr gravide,pentru oameni grasi,locuri de parcare ptr handicapati si ptr gravide chiar!, trotuare care sa le faciliteze trecerea,apartamente speciale, masini, wc-uri in parcuri ,in magazine,etc)...ce vreau sa zic este ca ei gandesc practic si nu te conditioneaza sa fii slab sau sa ai o anume varsta ca sa poti practica un sport(...)
cred ca vesnic o sa amplificam, prin prisma dorului de casa, atuurile lucrurilor care ne lipsesc...trebuie insa sa ne resemnam ca asta ne e conditia...emigranti...bleah!...dar asta e deja un fapt consumat...
si mie mi-e dor de terasele unde beam cafea cu prietenele (nu vreau sa imi amintesc de cersetorii care nu ne lasau sa ne tihneasca),mi-e dor sa merg la restaurant in tinuta oarecum festiva pentru nota romantica care se crea(desi e practic sa pap si in blugi intr-un restaurant cand mi-e foame si numai la tinuta nu mi-e gandul).... uh,de ce mai mi-e dor? de magazine, de bulevardul Republicii...de Tampa...de copiii mei de la scoala...bineinteles ca am uitat cancelaria cu discutiile despre salarii si mancare,despre cerutul fondurilor clasei in fiecare ora, de copiii fara sandvisuri la ei...of, of...
am fost out of topic...o sa dau totusi send...pup la gasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Hey Sanca
Spui ca americanii lucreaza a doua zi...dar este valabil si pt nemti. Nu?
Si am vazut la MTV cum joaca aia baseball pe strada in Bronx. Adevarat? Si se plateste si in Ro pt pian, dans, karate, tir cu arcul, calarie, golf.

Mergi la inceput

Guestus,

mi-ai inteles bine. Si nemtii lucreaza a doua zi, dar ei stiu sa fie mai sociabili (?) si sa se distreze mai bine decat americanii.
De iesit pe strada sa joci basketball, mai rar. Intr-adevar sant parcuri dar mai mult vezi tineri la 16 - 20 de ani batand mingea. Aici nu ai "gasca" sau prietenii, asa cum am crescut noi. Parca copii cresc mai liber in Romania decat aici, unde nu poti sa-i lasi singuri in casa pana la 16 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Se joaca baseball in Bronx dar nu cred ca este de sfatuit sa-ti lasi copiii afara la "gasca". De obicei, cei care stau toata ziua si bat mingea afara sint si cei care au si crack cocaine in buzunar.

Bronxul de la MTV este populat cu Jennifer Lopez....cel adevarat este mult mai fioros.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput