bacteria collie

bacteria collie | Autor: matza

Link direct la acest mesaj

salut, sunt foarte speriata, am pierdut o sarcina (la 3 saptamani). S-a constatat ca am o bacterie coli. Va rog frumos daca ati avut asa ceva sau ati auzit de aceasta bacterie sa-mi dati si mie cat mai multe informatii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Se trateaza cu antibiotice. Nu iti fa probleme.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Bacteria E coli se gaseste fie in intestin (poti face enterocolita) fie in caile urinare. Probabil tu ai avut o infectie urinara. Se trateaza cu antibiotice, fii fara grija. Probabil ca ti-au facut deja si antibiograma si stiu ce sa iti recomande.

Tinem pumnii stransi.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matza spune:

da, fac un tratament cu Augmentin (1 la 12 ore), dar doctorul nu mi-a zis nimic si as vrea sa stiu daca aceasta bacterie se transmite de la mine la altii, adica pot sa infectez si alte persoane? sau daca am avut-o odata ramane in stare latenta si poate reaparea oricand?

Mergi la inceput

Nu prea cred ca ai cum sa infectezi pe altii. Cel putin asa stiu eu. Dar tu nu l-ai intrebat nimic pe dr tau?>

Crinuta

Mergi la inceput

nu a stat prea mult de vorba cu mine...a fost foarte scurt de aceea vreau sa-l si schimb..dar dupa Sarbatori o sa ma duc la altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

..imi pare rau ca ai trecut prin acest necaz..dar fi tare ca o sa vina si minunea..
eu tocmai m-am tratat de ac coli cu Ofloxina si acum este sterila..eu fac aceasta infectie destul de des, nu se transmite sexual..
nu-ti face griji este ceva care se trateaza..
multa sanatate
laura

Mergi la inceput

Laura ai avut ceva "semne" ca ai avea aceasta bacterie? sau cum ai depistat ca o ai ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

..sincer nu am avut semne, desi se zice ca mergi mai des la toaleta chiar si ptr o picatura si se intampla sa ai si usturimi, dar eu am avut probleme cu rinichii de cand sunt mica si merg de cateva ori pe an sa-mi fac sumarul la urina..
acum la mine a fost o coincidenta ca am tratat ureaplasma si in acelas timp s-a tratat si infectia fiind sensibila la acelas antibiotic (ofloxina)..
..dar chiar nu vreau sa-ti faci probleme din cauza asta ca nu este ceva grav..
multa sanatate iti doresc si La multi ani!..sa intri in noul an mult mai optimista si mai sanatoasa
laura

Mergi la inceput

Si eu spun sa nu iti faci griji. Eu nu prea am auzit ca se poate pierde sarcina din cauza acestei bacterii. Nu neg, insa este pentru prima data cand aud. Asa ti-au spus medicii?

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Bacteria E coli nu are legatura cu pierderea sarcinii, mai ales in faza incipienta a sarcinii. Insa ai grija, te poti reinfecta foarte usor, deoarece aceasta bacterie "locuieste" in anus, adica o gasesti in materiile fecale. De aceea este f. importanta igiena intima mai ales dupa urinare, scuza-ma ca o spun direct dar vreau sa intelegi exact: NU te sterge niciodata de la anus spre vulva, ci invers, altfel risti sa te reinfectezi la nesfirsit cu aceasta bacterie! Scuze daca am deranjat pe cineva cu exprimarea, nu vreau sa se creada ca dau lectii de igiena dar o chestie minora poate avea urmari majore fara sa ne dam seama.

Mergi la inceput