Exista si musulmance aici? (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by Tzuri

Conchita..Ne intalnim si aici.Presupunerea ta este eronata.In nici un caz nu m-am referit la Transilvania ca si cum ar fi apartinut doar ungurilor.Dinpotriva.A fost si este a romanilor cum si Israel a fost este si va ramane la "am Israel"

stai putin ca nu se potriveste. urmeaza sa spui ca Bucovina a fost si este a rusilor?
ai dat o lista cu trei situatii: ungurii din Transilvania, romanii din Bucovina si evreii din Palestina. daca cel putin un exemplu din cazurile insirate de tine nu se potriveste, inseamna ca lista, si implicit analogia de situatii, nu este corecta.

Mama ce balamuceala, dupa cate stiu eu intre nici una dintre aceste 3 variante, nu exista similaritati. Transilvania: a fost locuita de romani, ungurii aterizand aici dupa anul 1.000 (sasii dupa 1.200), Bucovina: a fost pamant romanesc populat cu romani (si slabe ramasite de rusi, polonezi si alti slavi, pierdut (cedat) iar in Israel: conlocuiau evrei si arabi ! Nu "vad" unde e similaritatea.
Poate trebuie sa-mi schimb dioptriile ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

eu sint de acord cu toti.insa voi nu stiti cita dreptate are tzuri ,caci poate n-ati fost niciodata in israel.iar in legatura cu populatia e alta treaba.in medie o familie de evrei(ma refer in cazurile noastre de fam.mixte)au 3 copii(nu cei religiosi care au si 13-14 copii) iar arabii au peste 5-6 copii.in teritorii e problema mult mai grava.

Mergi la inceput

tot eu sint.vreau numai sa spun ca am tot respectul pentru oamenii care sint OAMENI si asta nu cred ca conteaza la care D-zeu se inchina.cunosc arabi din amindoua ramurile si musulmani si crestini care sint oameni deosebiti.noi insa traim intr-un asa un stres continuu incit nu ne mai gindim ca fiecare" padure are uscaturi"si vedem totul in negru.situatia deaici e foarte delicata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Iulia, noi nu am parasit subiectul pt. ca ne-am suparat aiurea, dar comentariile lui Tzuri nu-si aveau locul in discutia noastra. Dupa cum am scris si intr-un mesaj adresat Ortansei, a fost ca si cum noi, niste femei, am lasat cratitele si ne-am apucat sa "despicam firu-n patru" despre religii fara sa avem habar (cele de religie islamica) ce inseamna islam si intra el, "salvatorul", cu bocancii de noroi in discutie, sa ne explice el cum e cu aceasta religie, sa ne deschida ochii.
Am sa ma opresc aici, nu vreau sa dau pirtie la alte comentarii dar am considerat ca tu, care nu ai participat la discutii, ai dreptul la o explicatie asupra "conflictului".
Si as putea sa-ti spun, Iulia ca, din pacate, stiu cum arata reversul monedei prezentate de Tzuri, am fost acolo, numai ca eram "de partea celalta a baricadei" dar nu este locul sa dam curs la comentarii mai mult sau mai putin partinitoare. Tot ce pot sa-ti spun este ca am retrait noptile Revolutiei din RO, cind nu stiam ce va fi a doua zi, daca mai traim sau nu, daca vin cu tancurile si incep "programul" cu casa noastra sau cu a vecinilor, fara sa le pese cine sta acolo si ce treaba avem noi cu atentatele comise.
O zi buna si un an mai bun la toata lumea!

Mergi la inceput

draga dodo ai dreptate si-ti pot spune ca mi-e mila si de fam.evreilor care mor in atentate dar si de atitia arabi din teritorii care n-au ce minca.ca intotdeauna capii poarta vina ci nu pleava.e adevarat ca fiecare religie are treaba ei si cum deasemeni fiecare sarbatoare are frumusetea ei.ceea ce s-a afirmat in paginile precedente nu are legatura cu credinta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Am citit cu mare atentie ceea ce s-a scris la acest subiect.Fetelor musulmance care se declara atat de "mandre" de religia lor le recomand sa citeasca cartea"Numai cu fiica mea" scrisa de Betty Mahmoody,o marturie sfasietoare a ceea ce inseamna calvarul prin care trec femeile in tarile arabe.Eu nu o sa inteleg nici in ruptul capului cum poti sa te declari "fericita" traind intr-o societate bazata pe o religie care reduce femeia la o masinarie de facut copii,la un obiect asupra caruia el,"marele barbat" are drept de viata si de moarte...
Oana

Mergi la inceput

Daca ai citit cu atita atentie, nu se poate sa nu stii ca actiunea se petrece in Iran, care este o tara PERSANA si nu araba, caqre nu e tot aia. Daca vrei sa stii ceva mai mult du-te la ceea ce am postat eu la subiectul creat de Luizav la forumul "In unul in doi..." si te rog, nu amesteca merele cu perele, ca nu e tot aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Ma scuzati ca am incurcat"bunii" cu"raii"(a se citi arabii cu persanii).Asa este,este asa de mare diferenta de mentalitate intre Iran si celelalte tari din preajma incat nici nu se prea mai observa.
Mea culpa...
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Dodo, da-mi voie sa clarific si eu ceva: Iranul este intr-adevar persan, dar.... este condus de un guvern fundamentalist islamic. Ar fi interesant de studiat comparativ societatea si obiceiurile iraniene inainte si dupa Khomenini. Este interesant de stiut pentru multi ceea ce a adus in Iran "revolutia" lui Khomeini si caderea sahului.... ce schimbare dramatica si drastica s-a produs in aceasta tara, care traditional nu este musulmana, dupa venirea la putere a fundamentalistilor.
Din mesajul tau se intelege ca acea intamplare a acestei Betty Mahmoudy se datoreaza obiceiurilor persane.... nimic mai gresit....

Pace!

Mergi la inceput

Nu vreau sa reincep polemica dar ramura siia, caruia ii apartine populatia persana este diferita, in sensul ca aplica perceptele din Coran intr-un mod diferit, as zice la modul interpretativ abuziv, ceea ce ii indeparteaza de la "litera" Coran-ului. De aceea ai sa vezi ca au valori sociale diferite, de ex. in Coran se spune ca femeia sa fie acoperita cu exceptia miinilor si fetei - femeile persane isi acopera pina si fata si poarta manusi, sa nu li se vada pielea miinilor. Sistemul legislativ persan civil ne se aseamana cu altul dintr-o tara araba, de aceea nu se poate face comparatie, nu e vorba de "buni" sau "rai", cum dulce graieste Mate, ci de ceva aparte. Poate ai observat ca arabii nu se amesteca cu persanii, si asta datorita divergentelor de opinii.

P.S. Nu inteleg de ce unele persoane ataca cu atita ironie acest subiect, poate dorinta de a murdari un pic pe cea care l-a initiat, care in fond nu dorea decit sa stie care dintre forumiste este musulmana, pt. a schimba impresii, noutati etc cu cele de aceeasi religie. A propos, de ce nu "sariti" si pe cei de alte religii, sint subiecte pt. evrei, baptisti , sau ei nu prezinta interes pt. cei amatori de ironii gratuite?

In speranta ca v-am lamurit cit de cit, dati-mi voie sa va urez o zi buna!

Mergi la inceput