Exista si musulmance aici? (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ccrala spune:

Nu mai intrasem pe forum de la ultimul meu mesaj; citindu-va, ramin cu un gust amar, accentuat de mesajele lui Tzuri, care traieste in... Israel.

Tzuri, si daca ai spune... în Palestina?

Bombele umane despre care vorbesti sint niste oameni care sufera, iar suferinta lor, noi, cei carora nu ni s-au furat drepturile de a ramine pe parcela de pamint pe care ne-am nascut, nu sintem in masura sa o intelegem.

In alta ordine de idei, va recomand doua surse bibliografice interesante, in franceza:

Le soleil d'Allah brille sur l'Occident, de Sigrid Hunke (éditions Albin Michel)

si

La vie de Mahomet,de romanul nostru Virgil Gheorghiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

As dori sa va citez din cartea :" Cred in Dumnezeu" scrisa de preotul Claudiu Dumea.

"Celor care ii cereau o minune Isus le pune o singura conditie: credinta. CREZI TU IN FIUL OMULUI? ORICINE CREDE IN MINENU VA MURI IN VECI. CREZI TU ACEASTA?
Ce este credinta? Dar, mai degraba sa ne punem intrebarea ce nu este credinta.
Mai intai, credinta nu este sentimentalism, nu tine de domeniul emotiilor. Ne este dat sa auzim: " Nu mai simt nimic, nu mai simt nici o credinta. Credinta nu-mi mai spune nimic.Daca Sfanta Tereza a Pruncului Isus a avut vreodata credinta, a avut-o in ultimele 18 luni de viata. Si ce simtea ea in acest timp? O marturiseste ea cu aceste cuvinte:"Cu toate ca nu mai simt nici o credinta...incerc sa traiesc credinta. chiar atunci cand ea nu-mi aduce nici o mangaiere."

In al doilea rand, credinta nu inseamna psiholigie: un remediu, un sedativ la care se recurge in momentele de criza pentru restabilirea echilibrului psihic.

In al treilea rand, credinta nu este subiectivism, nu e o parere personala, astfel incat sa putem spune:"Constiinta mea asta imi spune, asta cred".

In al patrulea rand, credinta nu este moralism sau utilarism. Ca in cazul lui Voltaire, ce il atentiona pe vizitatorulsau care il intreba cu glas tare daca crede in Dumnezeu:" Mai incet,ca daca aude servitorul meu ca nu este Dumnezeu, s-ar putea intampla sa-mi puna otrava in mancare".

Credinta, apoi nu este rationalism sau scientism, adica nu este evidenta stiitifica, rezultatul analizelor de laborator, astfel incat cineva sa poata spune:" Pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Sfanta Treime rezulta din calculele mele matematice. asa cum rezulta ca di si cu doi = patru.

Credinta nu este traditionalism: " Aceasta este cr edinta stramoseasca. Asa au crezut bunicii mei, mosii si stramosii mei, trebuie sa continui traditia.

Atunci ce este credinta? Credinta este o intalnire personala si constienta cu Isus. Inseamna a-l accepta pe el, si a crede cuvantul lui, care iti spune:" EU SUNT CALEA ( DACA NU MA ACCEPTI ESTI IN INTUNERIC), ADEVARUL( DACA NU MA URMEZEZI RATACESTI), SI VIATA (FARA DE MINE ESTI INTRU MOARTE).

Si evreii credeau cu totii in Dumnezeu, si totusi Isus ii acuza de necredinta. A crede inseamna a ACCEPTA MISTERUL, FARA A-L INTELEGE, CACI DACA L-AI INTELEGE NU AR MAI FI MISTER.
A crede in cuvantul lui Dumnezeu, asa cum a crezut Abraham, asa cum a crezut Maria,fara sa inteleaga cu mintea ceea ce Dumnezeu le cerea.
Zice sf Augustin: " Daca tu pretinzi ca intelegi realitatea divina sau punctul de vedere al lui Dumnezeu cu privire la realitate, daca tu pretinzi ca il intelegi pe Dumnezeu. una din doua: ori tu esti Dumnezeu, ori Dumnezeu nu este Dumnezeu, ci o fiinta limtata, imperfecta ca si tine."

Credinta este un dar al lui Dumnezeu, si in acelasi timp un act liber al vointei omului.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by dodo

credinta ca : "Allah stie sa-l deosebeasca pe cel nelegiuit de cel care face bine. Si daca ar vrea Allah, ar putea sa va copleseasca cu greutatile. Caci Allah este Atotputernic, Intelept."(Surat Al- Baqara:220).

Asta asa mai pe romaneste suna a "amenintare" si "blestem".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by ccrala

Bombele umane despre care vorbesti sint niste oameni care sufera, iar suferinta lor, noi, cei carora nu ni s-au furat drepturile de a ramine pe parcela de pamint pe care ne-am nascut, nu sintem in masura sa o intelegem.

Adica, ce sa intelegem de aici, ca daca ne ia cineva dreptul sa traim pe pamintul pe care ne-am nascut trebuie sa ne apucam sa ucidem oameni nevinovati care traiesc la mii de kilometri distanta si care n-au nici in clin nici in mineca cu asta? Sunt de acord ca in problema adusa in discutie de tine fiecare are dreptatea lui, dar cred ca modul acesta de "rezolvare" nu poate fi justificat de nimic pe lumea asta, scuzele mele!

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Oameni buni,am si eu o intrebare:
Ce pacat savarseste o femeie musulmana care trece la crestinism?Sau de ce nu poate sa treaca la crestinism?
Va multumesc!
July

Mergi la inceput

O femei musulmana care trece la crestinism nu savarseste nici un pacat, din contra.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Ccrala...tu chiar crezi in ceea ce spui ? Esti putin cam aroganta cand te referi la palestina..Uite o pot spune : Traiesc in fosta palestina..Cum si ungurii din fostul Imperiu Austro-Ungar traiesc acum in Transilvania ,romanii din Bucovina traiesc acum in sudul Ucrainei si lista continua..Si nu tin minte ca vreunul dintre romanii nostri sa fi omorit vreo suta de unguri din Transilvania doar pentru faptul ca istoria si-a lasat urmele pe aceasta zona. Nu mi-e greu sa spun palestina pentru ca trecutul cu toate ca uneori doare dupa un timp se uita.V-a durut atunci cand Milosheviki a facut ce a facut in Bosnia ? Nu ? Atunci pune-te in locul celor care la fel au suferit in atentatele cu bomba din Anglia, in septembrie 11 in America si crede-ma ca exista o lista f f lunga si ti-asi putea da un link cu toate victimile dar sint sigur ca nu esti pregatita sa accepti adevarul..pentru ca doare.Si acum te intreb : Se poate lua viatza unei fiintze umane in numele sau pentru existenta fortzata a unei religii ?
Nu m-am legat si nu am nimic cu religia in sine si cu cei care au trecut la aceasta religie , ci cu cei care au fost indoctrinati si incearca sa ne explice si noua ce frumoasa e viatza lor.
Dar de la ceea ce am spus pana la ironia ta este cale lunga...
Pana si cartile de care ai amintit : Le soleil d'Allah brille sur l'Occident, de Sigrid Hunke (éditions Albin Michel) nu cred ca-si au rostul in discutie asta doar daca nu te-ai apucat sa ne convertesti si pe noi si tocmai acum in preajma sarbatorilor de iarna.De ce nu ne-ai adus aminte de Biblie ? De Tora ? Sau Tanah ? Pentru ca daca stau bine sa ma gandesc..aceste scrieri sfinte stau la baza multor religii ..nu ?
Oricum..daca vrei sa discuti intr-un mod pasnic,fara arogantze eu sunt dispus.Sa stii ca subiectul religii imi face placere dar istoria nu o putem discuta pentru ca nu noi am facut-o .Au facut-o altii..cu fortza..
Cu respect Tzuri..din fosta Galilee devenita fosta palestina actualmente Statul ISRAEL....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccrala spune:

Imi pare rau ca interventia mea a fost perceputa ca aroganta: ea ascundea de fapt mai mult tristete si o amaraciune pe care le incerc de fiecare data cind acest subiect al conflictului israelo-palestinian e abordat.

Si nu doresc sa ma intind asupra lui aici; cunosc palestinieni care au fost constrinsi sa exileze si care nu mai au drept de retur, cunosc familii care au fost distruse de catre raiduri umilitoare ale armatei israeliene; traind in Franta, sint undeva la mijloc, intre evrei si palestinieni in exil, incerc in fiecare zi sa caut adevarul in zecile de carti care se publica, marturii a ceea ce se intimpla pe teren, intr-un cuvint, aceasta realitate nu imi este deloc straina.

Va faceam cunoscut un sentiment, tristete, atita tot, pentru urmarile tragice ale atîtor decizii politice...

iar titlurile pe care le citam nu aveau legatura cu subiectul postat, ele sint niste simple referinte bibliografice si dindu-le ma gindeam mai cu seama la persoanele musulmane sau convertite la islam care viziteaza acest forum (e totusi interesant sa citesti viata lui Mahomed scrisa de Virgil Gheorghiu, nu?).
cu bine, C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Dragii mei,
Parerea mea este ca acest subiect nu a fost deschis pentru a crea dispute!! Acest subiect a fost deschis de musulmance-pentru musulmance, sau persoane interesate de Islam. Asta nu inseamna ca ceilalti forumisti, crestini sau de alta religie nu au fost bineveniti (exemplu: eu). Alegerea de a deveni musulman... sau de orice alta religie vreti voi.... apartine fiecarei persoane in parte.
Va rog, nu va mai certati... nu este nici timpul, nici locul! Nu veti rezolva nimic, credeti-ma! Doar suparare si amaraciune in suflet.

PS: Crinuta, din cate stiu eu, o femeie musulmana nu poate trece la crestinism, daca hotaraste sa se casatoreasca totusi cu un crestin, cu aprobarea familiei, a imamului, bineinteles, trebuie sa il converteasca si pe el. Un barbat musulman se poate casatori cu o crestina sau cu o evreica, fara ca ea sa-si schimbe religia, dar copii rezultati din aceasta casatorie sunt de religie musulmana.
Fie vorba intre noi, nici o religie nu incurajeaza convertirea la o alta religie!
Alina

http://community.webshots.com/user/alina_constantin

Mergi la inceput

Alina, daca o femeie musulmana doreste sa se converteasca la crestinism, nimeni nu o poate opri. Cunosc cazuri.

Crinuta

Mergi la inceput