Exista si musulmance aici? (2)
Imi permit sa redeschid subiectul dinainte..Nu ma folosesc de nume..
Dar aveti grija ca de la dragoste de Dumnezeu si pana la fanatism si ura nu este decat un pas..Si toate acestea numai dintr-o singura cauza : necunoasterea , nestiintza sau boala copilasilor mici si incapatanati carora le explici ca nu e bine ce fac si fac invers.Sau care cred ca pana la varsta de 12 ani deaja au aflat foarte multe despre viatza..
Arabii..ii cunoastem sub diferite forme , in general 4 :
1 - cei carora nu le pasa..cred in existentza
2 - musulmanii
3 - crestinii...(respect :) )
si 4 - acei care se autointituleaza islamici..cei care duc razboaiele "sfinte", care se detoneaza in autobuze pline de oameni nevinovati si copii ale caror singura vina este ca s-au nascut si cresc pe aceeasi "parcela" cu a sfintilor arabi.
Oare doamnele de mai sus...musulmancele convertite..faceau referintza la musulmani ? La credintza ? Sau la spalari de creier ?
Imi poate spune una dintre ele ca nu isi aduc aminte cu melancolie de serile cand purtau funditze in par si asteptau impreuna cu fratii sau sora (care au ramas crestini) sa vina Moshul ? sa ii cheme mama si tata sa vada ce cadouri au primit de la Mos Craciun ? Acea placere la care nu se mai pot intoarce niciodata ? Pana si la varsta aceasta, Craciunul -indiferent cum este el interpretat - te preschimba intr-un copil..nerabdator..bucuros..si asta netiind cont daca esti in partea copilului sau a parintelui...
Voi va referiti la musulmani ca si cum v-ati nascut si ati crescut asa.Putem lua in considerare teoria in care ea se casatoreste cu un altul pentru a scapa de viatza de zi cu zi sau pentru asi gasi un trai decent..asta este alta parte a vietii..dar sa nu ajungem la aberatii..
Va intreb : Oare de ce acei musulmani care isi fac dreptate cu detonatorul nu pot face dreptate cu vorba ?
Stiti cand un sot isi loveste sotia ? Ori cand vine beat ca un nesimtit acasa si se crede in puteri si asta pentru ca ea i-a permis de la inceput asta ..sau atunci cand in urma unei discutii cu femeia a ramas fara cuvinte in fatza ei si ca sa scurteze discutia o loveste.
Imi puteti spune ca in tzarile arabe - majoritatea - nu se foloseste fortza doamnelor ?Drepturile omului nu sint calcate in picioare ?Oare ce s-ar intampla daca maine..si va rog sa incercati...va dati jos voalul si ii explicati sotului ca nu mai are rost sa-l purtati...De ce ? Asa..pentru ca voi asa intelegeti religia..Nu fiti deacord cu : "Crede si nu cerceta".Puneti-le o conditie...Voi veti fi asa cum vor ei..ei sa fiti cum vreti voi ...De ce sa poarte si ei voal ?De ce un barbat musulman are dreptul in rai de nu stiu cate femei si rauri de lapte?De ce nu si femeile ?De ce in viatza de zi cu zi...barbatii se casatoreau cu mai multe si femeile nu ?
La ce religie se face referintza atunci cand un "reprezentant" vine la capul familiei si-i cere sa-si trimita fiul sa se sinucida ? La cea islamica ?
Doamnelor din ce religie fac parte :Jihadul Islamic ,Alkaida, Hamasul ,Fatah ,Hezbolah ? Tot din cea islamica ?
De ce nu ati incercat sa-i converti pe sotzi la religia in care v-ati nascut si ati crescut ? De ce ?
Pot sa spun ca m-am nascut din mama crestina si tata evreu si traiesc intr-o zona plina de arabi..Nu cred in Isus ca Mesia dar nici nu merg la sinagoga..Cred in Dumnezeu ...Unicul..Tatal..
Ii respect pe crestini si pot sa va spun ca arabii de aceasta credintza sint foarte foarte diferiti de musulmani..
Daca treci seara prin Tel-Aviv , in Yafo unde majoritatea este de 95 % arabi ai sa poti sa-ti faci o impresie..
Musulmance..cu voaluri pe fetze.in carduri..ei cu lantzuri de aur la gat..vand droguri la colturi de strada sau asteapta sa parcheze un nou vanit masina pentru a mai face rost de un ban..curat..
Araboaicele crestine..zambitoare..rad glumesc ..din vorba cu ele iti dai seama ca au bun simt ..
Ei nu se incurca in bataile de strada..
Nu asteapta cu nerabdare o noua Intifada ca sa arunce cu pietre in masinile evreilor care trec prin cartier..
Doamnelor...faceti o greseala..sau ati facut-o.
Daca nu o puteti repara pur si simplu incercati sa va faceti o viatza buna.Dar nu scoateti in evidentza fatza frumoasa a babei de 80 ani fardata...Nu va laudati cu ceea ce nu aveti..
Stiti cum inteleg eu islamul ? Cum s-a intamplat in Afganistan..O doamna a ajuns Ministrul Sanatatii...O doamna intr-o tzara in care in urma cu 1 an cele care incercau sa-si impuna cuvantul erau impuscate in cap pe stadion de fazta cu toti..Asta da invatzatura islamica...Taci sau te omor..
Deci doamnelor...haideti sa facem ceva cu islamul...fiti voi cele care au incercat..Si apoi veniti sa ne povestiti..Nu va apucati sa povestiti de cele pe care altii le-au facut si de care voi ati fost doar...indoctrinate..
Cu respect...Tzuri
Raspunsuri
papadie spune:
quote:
Initial creeata de Catan
Dragele mele ma bucur ca reusiti sa discutati pe un ton blind desi unele din noi ne ascundem in spatele cuvintelor (a se observa defaimare si dezbinare si multe altele).Eu nu doresc decit sa putem continua aceasta disutie si chiar in contradictoriu ,fiecare isi urmeaza credinta si nimeni nu va putea sa ne schimbe.Ptr Cataghe nu am adus in disutie "primitivii " nici nu am facut referire la ei ca la niste "dobitoci".Atitea lucurui au fost descoperite tocmai de ei cum as putea sa gindesc atit de aspru?O sa continuu un pic mai incolo.Ortansa in CORAN nu e scris ca musulmanii au acces la 72 de fecioare .In ce scop ?Cind Paradisul este un loc al binecuvintarii sufletesti nicidecum al dezmatului.(sorry dar asta este adevarul)In Coran mai scrie ca nu vom mai aveea nevoie nici de apa (a se intelege bine nici un fel de nevoie trupeasca).Va urez numai bine >catan
Postare mutata in acest topic la cererea autoarei.
Draga Catan cred ca Tzuri a spus "doamnele" din simplul motiv ca e barbat, vezi profilul personal.
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Tzuri spune:
Catan..sunt un el nu o ea..Cuvintele mele par usturatoare si arogante doar celor pe care ai face sa sufere..Partea cu doctrina e departe de mine crede-ma...Eu imi doresc doar pace..Sa pot sta afara fara teama ca un glontz poate sa ma atinga ..si asta intr-un stat democrat (Israel ) Eu nu am facut referire la tine..indoctrinata etc..am lasat pe cei care se cred, sa aleaga, sa se trezeasca..sa nu uitam ca suntem obligati sa ne reparam si sa alegem o cale buna..sau mai buna si asta daca nu pentru noi, pentru urmasii nostri..Imi spui ca sunt arogant ? Dar partea cu Allah care va distruge toate credintele in afara de cea islamica ? Cum se pare ?
Ca mie m-i s-a parut putin cam..rasiala ?
Nu trebuie sa o luam decat doar ca o discutie pentru asta fac multi cand vorbesc despre religii , o fac sub forma de istorie :
Moshe a facut aia,Abraham asha, etc...dar putini..si iti repet.. putini stiu sa puna in practica ceea ce invatza sau sunt invatati.
Crezi ca a-ti acoperi capul indiferent ca e crestin , musulman sau evreu (pentru ca toti isi acopera capul in fatza domnului) este totul ?
Crezi ca daca inseli , furi , omori si la varsta de 60 de ani, iti intorci fatza catre Dumnezeu si ceri iertare, iar preotul,rabinul sau toti cei care "tin locul" Domnului iti spun : "Fiule ai fost iertat" esti iertat ? Tu poti crede asta dar cei care au strigat numele Domnului atunci cand i-ai facut sa sufere nu vor ierta....
Si daca si tu te numeri printre cei "jigniti" de mine..te rog sa ma ierti..dar asta nu inseamna ca nu putem incerca sa facem ceva mai bun...si stii ce ? Simplu : Fii bun..fii OM....apropo era o carte in Romania acum vreo 12 anisori scrisa de un polonez :" FII BUN PANA LA MOARTE" merita sa o citim..cu totii
Partea cu doctrina..inca o data pe cuvint nu ma intereseaza cine a fost primul : Moshe sau Avraham, Itzhac sau Ishmael,Isus,Maria si toti ceilalti..Sa nu-i uitam dar nici sa nu exageram..Ce se naste din om se numeste om si om o sa fie pana cand pleaca dintre noi...
pe mine ma intereseaza mai mult cum sa fac sa-mi intretin familia..Eu, femeia mea si un puishor care trebuie sa vina pe lume inca vreo 2 luni..Si ma intreb : Ce o sa fie cu el ? O sa trebuiasca sa mearga la razboi ? la lupta ? De ce ? Pentru ca sunt altii care nu au facut toata viatza lor altceva decat rzaboi ?
La asta m-am referit ..cum sa-ti spun ? draga ?pentru ca atunci cand ti-am spus doamna..te-ai suparat..ai fost jignita..sau ai crezut ca o spun in ras..
HAI SA FIM OAMENI...Sa uitam ceea ce altii ne povestesc,nu este istoria noastra draga..este a lor..parintii parintilor nostri au fost tracii si noi nu avem nici o legatura cu middle est...Hai sa nu ne mai laudam cu ceea ce altii au facut si cu ceea prin care ALTII au suferit..Hai sa fim noi..Proaspeti casatoriti..O noua viatza...O noua credintza...Si sa nu uitam ca inauntru suntem ROMANI..
Va pup..Tzuri
saphir spune:
Catan :"Sapir draga mea te deranjeaza ca Feciora Maria era musulmana (credincioasa)?Subliniez musulman adica credicios."
Tu constientizezi ce spui? :D
Generalizezi si de aici se nasc confuzii maxime. Adica vrei sa spui ca fiecare "credincios" este musulman, numai pt ca asha se intelege sensul cuvantului musulman???
Andrada spune:
quote:
Originally posted by maryam
In momentul in care Mumamad(s.a.a.w.s) a intrat in Mecca, a vazut pe peretii sanctuarului chipuri de ingeri si profeti , el negand astfel ca ingerii ar avea asemenea chipuri de barbati sau de femei(care erau infatisate fiind ff frumose), printre acestea se afla si hubal(idolul pe care il adorau meccanii.Au fost scoase si sparte , iar din acest moment se considera ca Mecca a fost curatita de obiectele de cult si adoratie.Pana azi , acesta este un loc rezervat exclusiv adoratiei si credintei , un loc de rugaciune, nefiind permis accesul decat al musulmanilor...
Iar pentru saphir...Abraham este cel care a construit Kaaba, el a fost cel care si-a declarat crdeinta intr-un singur Dumnezeu si care a cerut Domunului sau"Doamne , fa-l un loc al pacii".
Asaadar , despre documentare, mai cu blandetze.Fii sigura ca ceea ce citesti este neadevarat sau citeste mai bine inainte sa fii atat de apriga.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Andrada
Da e devarat pina in 632, era noastra.
Arabii, crestinii si evreii se rugau in aceeasi incapere (in cubul Kaaba din M ecca), fiecare avea pe alt perete obiectele de adorat. Veneau pe rind la sarbatorile fiecaruia.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
--------------------------------------------------------------------------------
In 632 Mohammed face primul si ultimul pelegrinaj la Mecca (cel in care sparge obiectele de cult, etc) Doua luni mai tirziu se imbolnaveste si moare (iunie 632).
Deci pina in 632 arabii (de culturi politeiste), evreii si crestinii se rugau intr-adevar impreuna in Mecca. Am evitat sa spun ca TOCMAI venirea lui Mahommed a distrus armonia in care isi vedeau de ritualuri religioase rezidentii Meccai tocmai ptr a nu genera alte discutii...Dar anul este adevarat ca si tolerantza care exista la Mecca inainte de instaurarea islamului...
Andrada
PS: Au existat secole si acte de tolerantza ale musulmanilor vis-a-vis de alte religii (in special evrei) de-a lungul si in timpul imperiului Otoman. Le putem enumera daca vrei...
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Camelia spune:
quote:
Originally posted by saphir
Generalizezi si de aici se nasc confuzii maxime. Adica vrei sa spui ca fiecare "credincios" este musulman, numai pt ca asha se intelege sensul cuvantului musulman???
Sau poate ca vrea sa spuna invers: cine nu-i musulman, nu-i credincios.Eu cel putin asa inteleg.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Catan spune:
Imi pare rau ca s-a ajuns la asa neintelegeri ,desi noi nu cautam sa demonstram nimic nimanui.Oricum discutia asta ptr mine a luat aici sfirsit.Va doresc la toti numai bine.
dodo spune:
Catan, cred ca cel mai intelept este sa ne retragem de la discutii si eu am sa-ti urmez pilda. S-a ajuns intr-un stadiu in care orice argument le-ai aduce, continua sa creada ca am intrat in islam cu ochii inchisi, ca am facut o mare greseala si iata ca apar noi "salvatori" care doresc sa ne deschida ochii, de parca noi am fi niste troglodite sau la virsta la care crezi ca tot ce zboara se maninca. Eu un singur lucru imi permit sa adaug: printre putinele lucruri pe care NU le regret ca le-am facut in viata, ci le vad ca un "achievement" pt. persoana mea, este faptul ca am cunoscut, inteles si imbratisat religia islamica. Replicile primite de mine si de alte surori intru credinta de-a lungul thread-ului nu fac decit sa-mi intareasca credinta in religie si mai ales credinta ca : "Allah stie sa-l deosebeasca pe cel nelegiuit de cel care face bine. Si daca ar vrea Allah, ar putea sa va copleseasca cu greutatile. Caci Allah este Atotputernic, Intelept."(Surat Al- Baqara:220).
O zi buna la toata lumea!
Nati spune:
Eu daca am inteles bine,acest subiect era/este pentru cei de credinta islamica.
Discutii contradictorii,bate in cap unul la altul,a fost de cand lumea si pamantul,nu are sa se schimbe nimic acum/aici.
Eu zic fetelor sa vorbiti voi despre religia voastra,tocmai de asta ati deschis subiectul,cui nu-i place asta este.Fiecare sa-si pastreze religia,sa traiasca ceea ce religia lor le invata,sa fie nestramutati in credinta lor.
Dar nu vad rostul acum voi cei de religie islamica sa va dati la o parte,doar ca unii dintre noi nu aprobam ceea ce spuneti.
Asta ar insemna a convertire,sau bagatul pumnului in gura.
Sunt o groaza de subiecte despre Dumnezeu,crestinism pe acest site,si vad ca voi cele de religie islamica nu v-ati bagat.
Este dreptul vostru sa aveti subiectul si parerile voastre despre credinta voastra.
Sa incercam macar sa fim ingaduitori unul cu altul.
V-am pupat,multa sanatate si cat mai multa intelepciune sa avem cu totii.
Cu drag,Nati
Sa auzim numai de bine!!!
cataghe spune:
Fetelor, eu personal nu inteleg de ce v-ati suparat asa de tare - "ma retrag din discutii", etc. Eu am inteles ca accesul pe forumul asta este liber si oricine are dreptul sa-si exprime parerile. Si fiecare o face din prisma experientei, a cunostintelor, a felului sau de a percepe anumite lucruri. Daca voi credeti ca s-a ajuns la neintelegeri, de ce nu le lamuriti? De ce nu faceti lumina? Sta in puterea voastra sa o faceti.
Cineva a spus ca exista mai multe subiecte despre crestinism pe forum si voi nu v-ati bagat in discutie. Si daca v-ati fi bagat? Credeti ca participantii la discutie ar fi zis: gata, eu ma dau la o parte, pentru ca ati venit voi care nu sunteti in totalitate de acord cu noi? Eu nu cred. Si nu inteleg de ce luati lucrurile atit de personal, cu atit mai mult cu cit impresia mea este ca in general s-a respectat regula forumului de a combate idei si nu persoane.
In viziunea mea, o discutie comparativa intre diferite religii este mai mult decit constructiva, permite un schimb interesant de idei si in plus iti da posibilitatea de a afla lucruri noi.
Eu una imi cer scuze daca am suparat sau jignit pe cineva dintre voi, nu a fost deloc in intentia mea sa o fac, pentru mine discutia s-a purtat la nivel strict ideatic, si nu personal.
Participind la acest subiect, voi v-ati asumat, intr-un fel, niste riscuri, asa cum isi asuma toata lumea cind posteaza un subiect despre o anumita idee: unii oameni vor fi de acord, altii nu, si fiecare vine cu argumentele lui, facind discutia mai bogata si mai cuprinzatoare. Eu cred ca tocmai asta este frumusetea si asta este rostul. Nu stiu daca veti putea, fara ajutorul moderatorilor, sa tineti subiectul deschis numai celor care cred in islam. In permanenta vor fi persoane care vor interveni, unele va vor combate, etc. Daca doriti sa discutati numai intre voi, singura posibilitate este sa ne ignorati pe noi, ceilalti. Sigur ca asta ar fi o atitudine discutabila din anumite puncte de vedere, dar exista si va sta la indemina.
Eu va doresc numai bine tuturor si marturisesc ca m-as bucura ca discutia sa continue, pentru ca eu o consider extrem de interesanta.
Catalina.
P.S. Poate ar fi mai bine sa deschidem un subiect separat in alta parte, la "discutii generale" sau, daca e de asteptat ca spiritele se vor incinge, chiar la "zona zoster", in care sa se discute comparativ despre diverse religii.
This is the first day of the rest of my life!
crinuta spune:
Nici eu nu inteleg aceasta atitudine. Mie mi s-a parut pasnica discutia, si chiar ma mira reactia asta.
Crinuta