Fete din Austria (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

Buna seara, iubite prietene ! Tocmai am terminat cu destrabalarea din casa, ca am pregatit un pachet pentru iubitele mele nepoate (ziceam ca n-am copii - - ba am !!! nu direct, dar am: doua nepoate- de sora- minunate !!!)... Am si zvīrlit pachetul īn portbagaj - - doamne, fetelor, tineti-mi pumnii sa ajunga īn ordine la destinatar !
Tot mīine (cīnd trimitt pachetul) sper ca mai pot face (cu acelasi mesager) īnca o fapta buna, anume un plic cu ca. 400 timbre (stampilate) pentru un filatelist pasionat din Arad- - care filatelist are 75 de ani - sper sa functioneze si sa-i pot face o bucurie “de specialitate“, pentru ca nu vreau mai mult decīt asta- o bucurie, un dar. Eu am convingerea ca Dumnezeu le vede pe toate si ca atunci cīnd faci ceva cu dragoste, din tot sufletul, este īnregistrat undeva īn Constiinta Universala.

Aseara m-am visat iar īn Romānia - si voi aveti astfel de vise ???
Iar se facea ca sīnt īn Romānia, ca ramīn acolo, ce casa, ce serviciu, ce fac cu lucrurile personale care au ramas īn Austria, contul de la banca... Aveti habar ce-nseamna asta ???

Doamne, viata e si-asa prea scurta pentru prea multe experiente !
Unde ti-e trupul trebuie sa-ti fie si sufletul. Iar trupul meu este īntr-un fel mai aproape de voi, "austriecele" mele, decīt de prietenii mei raspīnditi prin lume: Suedia, Germania, Canada, America, Romānia...

Va īntind īnca o data, cu dragoste, mīna mea de prietena: hai sa ne facem o "acasa" la noi, īn Austria ! Fiecare din voi este pentru mine o prietena iar la primavara (cīnd da coltul ierbii) vom cunoaste si mai mult īmpreuna: Anto ? stii care e cel mai bun vin din lume ? - VIN la tine ! Iar voi, fete din Viena ? ati vazut vreodata Salzburg ? Daca īnca nu, aveti nevoie de un ghid simpatic- iar cel mai bun ghid pe care-l cunosc pīna acum este subsemnata...

Doamne, ca ma ia cu ameteala: pur si simplu nu mai pot tine cursul evenimentelor- - nici nu mai stiu pe cine trebuie sa felicit... bag sama ca tre“ sa ma-ntīlnesc īn curīnd cu brava mea Toria, sa inventariem toate cele “evenimentele“...Mai ales ca e ziua ei, pe 22 ian.
Īn ce priveste ziua mea, mersi tuturor pentru urari - naja, pīna la prefixul 4 mai merge, dupa aia nu e neaparat interesant... īnafara de cazul īn care ai o gsaca pe cinste, ca fosta mea gasca din Constanta.
Fetelor drage, va rog frumos sa ma credeti ca pur si simplu nu mai stiu cīte din voi sīnt de felicitat (statistica n-a fost niciodata parte mea "forte")- va felicit pe toate īn bloc: eu sīnt aici, eu sīnt pentru voi SALZBURG si va astept cu drag, oricīnd.

Nelke

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Nelke Nelke nu cred ca esti singura care se simte asa...

A fost tare rau acum de sarbatori ca ati fost toate plecate, si am stat cuc pe-aici...

Vorbeam ieri cu Vio si-i ziceam: mamaaaa, ce-mi imaginam eu ca atunci cand ma voi casatori, fac dreg, ma plimb, ma duc..vrute si nevrute.ca o sa merg cu sotul undeva frumos de Revelion, ca si-asa ai mei nu m-au lasat nicicand undeva...si uite ce surprize iti rezerva viata.Una buctaa sot care trebuie sa munceasca ca disperatul in noaptea de Anul nou, una bucata sotie care-si care burta la miez de noapte si hai sa pupam sotiorul si sa fim toti 3 ..ce daca se uita altii urat ca mergi la locul de munca si te pupi dragostos....viata asta....

Sincera sa fiu niciodata n-am crezut ca plec din tara mea si-mi las amicii(care in timp isi dovedesc adevarata fata-ce rost are sa mentinem legatura), fostii elevi care si-acum imi trimit e-mailuri si ma intreaba ce mai fac si cum e cu burtica..., parintii si toti cei dragi, toti....si ca vin undeva unde nu cunosc pe nimeni, nu stiu limba, nu stiu nimic.Pune-te si da-te cu capul de toti peretii si de tavan daca se poate ca sa reusesti sa faci ceva, sa nu dai cu piciorul la tot ce ai invatat atatia ani de drag, si nu de sila, si..suna cunoscut, nu??? Cred ca am avut nenumarate zile, ore etc cand am spus...plec ca nu mai pot, asa nu rezist, ce viata e asta...?Cred ca la un moment dat Dumnezeu te intareste si ai asa o putere sa faci fata la tot...mai mult sau mai putin, nu?

Apoi v-am intalnit pe voi..si a fost mai bine..sincera sa fiu viata s-a schimbat tare mult de cand stiu ca mai exista cineva cu care sa impart o vorba in limba materna, ca ne intelegem reciproc anumite situatii(ca fiecare dintre noi mai devreme sau mai tarziu trece prin niste etape), si a fost mai bine.Dar majoritatea plecate de sarbatori..noi condamnati sa stam aici, departe de carnatii si sarmalele mamei..(hi hi c-au venit pachet mai tarziu-dar n-au avut acelasi farmec).Pe 31 decembrie imi sun verisoara si viitoare nasa a bebelui nostru sa o felicit, sa vorbesc cu ea-eram si ma simteam tare singurica....si spre stupoarea mea, in timpul conversatiei imi spune:vrei s-auzi Plugusorul???Cum in mod normal se intampla in Romania, avea colindatori la usa, si i-a pus sa urle saracii ca s-aud si eu 'live' minunea.Ma credeti ca am plans???Si i-am spus':daca acum cativa ani mi-ar fi spus cineva ca ma duc la cucu bau si ca stau la telefon s-aud Plugusorul, cred ca-l faceam sonat...uite ca totusi mi se intampla, si lucruri minore, carora nu le dadeam poate atata importanta reusesc sa-mi sensibilizeze anumite puncte.

Toti cunoscutii nostri au fost plecati..si-am petrecut sarbatorile ca niste cuci...si cu un cuc mic in burtica.Ma gandeam:oare asa va fi mereu?sa ai sentimentul asta de goliciune, de pustietate in suflet??Oare copilul-copiii nostri vor avea aceleasi sentimente??
Asa cum ai spus si tu Nelke, sa incercam pe cat posibil sa fim noi 'familia' de-aici din Austria, chiar daca suntem departe de tot ceea ce ne caracterizeaza.Eu una nu ma vad spunand vreodata ca aici e casa , viata mea-tot ceea ce insemn eu.., chiar daca sufletul meu pereche este aici..

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Nelke si Babee ati scris tare frumos ma-ti facut sa ,cam asa simt si eu si tare ma apasa durerea asta dar la mine e mai greu primavara cand infloreste totul si aerul de afara sau si vara cand simt miros de fin cosit doamne ce greu imi este,dar asta ne este soarta si bine ca ne-am intilnit aici si sintem o familie virtuala care ne spunem bucuriile si necazurile si ne este un pic mai bine decat ca si cand esti singur.Babee draga am crezut ca esti pe baricade cu bebele mic ca nu ai mai scris asa des,cum te simti acum?Am inteles ca ai pe 18 terminul sa nasti sau mai asteapta bebe mic pana pe 22 si il faci un varsator cum sint eu.Toate cele bune va doresc la toate si un din Saalfelden.

FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI

Mergi la inceput

Toria, nu sunt pe baricade inca..termenul pus de medic e 20 februarie..dar oricum nasc mai devreme, nu la 42 de saptamani dupa cum spune el...varsator il fac oricum..sa stii, sanatoasa sa fiu!

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

Uite ca v-am īntristat putin...Dar face bine sa-ti mai descarci sufletul, nu-i asa Babee ? O sa ne fie tuturor mai bine daca tinem bine legatura. Eu sīnt un om foarte social si am fost obisnuita sa am multi prieteni - - ehehe, de-ar fi si ei aici ar fi totul perfect. Sīmbata plec īn Germania (300 km dus + 300 km īntors) sa-mi vizitez o amica din fosta gasca de acasa. Iar īntr-unul din weekend-urile urmatoare m-a invitat Toria la dat cu saniuta. O sa vedeti voi ca ne vom mai face si alte īntīlniri frumoase. Amicii mei din Suedia tot asa fac: 2-3 sute de kilometri e o distanta normala pentru o vizita...
Toria, las“ca primavara e frumoasa, o facem noi frumoasa !
Anto: era cīt pe ce sa am un drum spre Graz - deocamdata se amīna.
Dar Adriana ce mai face, fetelor ?

Nelke

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Uff...am scris si eu o juma`de pagina si cand sa-l trimit mi s-a sters tot mesaju ,acu mi-e lene s-o mai iau de la capat .Oricum printre altele am scris ca te astept Nelke ca asa am inteles din mesajul tau cu vinul...,acum vad ca nu mai ai drum la Graz(probabil despre asta era vorba)dar daca-ti faci altul abia astept sa ne vedem ,te si iau de la Graz daca e nevoie.
Cu Tori vorbesc de multa vreme ,cred ca de un an,si nu am apucat sa ne vedem ,poate in februarie in vacanta o sa vin pe-acolo .
Nelke in leg. cu visele tale despre Romania (doar i-mi dau cu parerea)eu cred ca ti-e f.dor ,nu ai fost de mult ,tu sti ca in vise facem ce nu avem voie in realitate sau nu putem .Daca esti din Constanta te inteleg de ce mergi atat de rar ,sau tu mergi cu avionul cred ca e mai convenabil pt.tine .
Gabi cum te simti esti bine?Acusi se apropie nr. inversa ,abia astept sa vad
Alina cum mai esti?Ti-e rau ,ti-e bine?!Eu sunt pe nicaieri deocamdata....
Chiar ,ce stiti de Adriana ,e bine si ea si bebelu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Salutare la toate fetele
Ati dat de depresia de iarna, fetelor? Ia stati vreo luna in Romania si o sa ajungeti . Si eu am avut-o pana mai ieri, dar eu visez la insule exotice . Luati partea plina paharului, luati vitamine, ca acusici vine si astenia de primavara

Eu sunt bine cu samburelul in burtica, pana acum chiar neinchipuit de bine, nu varsaturi, nu dureri de sani, un pic mai "nervosi" sunt ei, dar nu ma deranjeaza. Nu prea am pofta de mancare si doooooorm ca o scrofita. Astazi, in schimb, ma doare capul. Luni sunt programata la nenea doctoru', poate vedem si noi ceva , ca vine si taticu' si sa-i facem o bucurie si sa-i dam motiv de o . Credeti voi ca ne va face eco, avand in vedere ca o sa fiu la inceputul saptamanii a 6-a, de la ultima menstruatie?

Anto, abia asteptam vestile de la dr. tau, sper sa fie asa cum iti doresti tu.

Gabi, pe unde umbli???? Te-am sunat si pe fix si pe mobil, dar nimic. Cred ca handy-ul tau era inchis si ma tot gandesc daca nu cumva ai si nascut...

Nelke, "La multi ani", n-am stiut, nu ne-a spus nimeni nimic. Sa fii fericita si sanatoasa!

Fug la culcare....

Alina

Mergi la inceput

Alina, stai cuminte ca n-am nascut inca .Va anunt oricumc e si cum, nu va las asa s-asteptati...
Azi m-am ascuns si n-am raspuns la telefon, na
Ai grija de samburel si-o sa-ti faca eco..sanatate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Buna, dragele mele!

In primul rand LA MULTI ANI, Nelke !
Imi pare rau ca n-am aflat la timp ca a fost ziua ta.

Draga Anto, mersi pentru aprecieri. Sper sa ne dai vesti bune joi!

Despre Adriana pot sa va spun ca si ea si bebelusul sunt bine , e un dulce foc si un mancacios . Azi au fost externati din spital. Detalii despre cum a decurs totul vi le va da chiar Adriana, cu prima ocazie cand va gasi putin timp liber.

Pupicei la toate!

Amelia si Ana Maria.

Mergi la inceput

fetele ..am reusit...pe 10 februarie vine gaza micaaaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput