nelamuriri legate de testul de sarcina

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

da.ai dreptate.am fost rapida .nici eu nu ma asteptam.si inca nu-mi vine sa cred.de-abia astept sa merg la medic sa-mi confirme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

fetelor....nu stiu ce sa cred?! am avut menstruatie in luna feb. ,dar , am burtica in zona ovarelor o idee mai tare si simt un discomfort .Mi-am zis sa fac un test(specific ca sunt aspiranta la bebe de la incaputul lui ianuarie) , nu stiu cum sa interpretez testul,este o a doua linie, dar foarte slaba....este oare posibil sa fiu insarcinata tinand cont ca am avut menstruatie?????? Va rog, raspuns urgent....pl

Mergi la inceput

Au trecut 2 ore de cand am facut testul,acum dunga este la fel de subtirica ,dar,parca se vede ceva mai bine......va rog,da-ti si mie un raspuns... e posibil sa fiu insarcinata?????????? Mentionez ca menstruatia mi-a venit la fix in luna februarie(pe 17).......Astest nerabdatoare raspunsuri de la voi.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu am patit acelasi lucru (a doua liniutza mult mai subtire) la primele 3 teste , facute in zile diferite si fiind de la firme diferite si.... acum bebe din burtica are 33 de saptamani. Acuma, nu prea inteleg chestia cu menstruatia din februarie...dar e posibil sa-ti vina peste sarcina. Cel mai bine, stai o vreme linistita si repeti testul peste o saptamana=doua. Oricum, a doua liniuta, cat ar fii de slaba semnifica prezenta HCG.
Mult succes!
Ioana, 33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra M spune:

Fetelor,

Si al mine primele 2 teste de sarcina, de la firme diferite, au aratat a doua liniuta palida, abia o ghiceam. Ma tot uitam cu sotiorul si ziceam ca parca la lumina e liniuta, la semiintuneric dispare. Le-am facut la 1 sapt de cand ar fi fost data conceptiei, apoi la 1 zi de intarziere. Primul test cu doua liniute clare a fost la 1 sapt de intarziere.

Andra sapt 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Eu am facut un test de sarcina in urma cu 14 zile (in prima zi de intarziere) si a iesit pozitiv dar in ciuda faptului ca ciclul imi intarzie dureri specifice ciclului le am aproape tot timpul si sunt chiar puternice uneori. Nu am greturi, ameteli sau varsaturi din contra nu am pofta de mancare si as dormi tot timpul. Analize de sange si urina am facut dar rezultatul il voi primi abia peste 2 saptamani!!!! Da Doamne sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

fetelor,
odata ce a doua liniuta este prezenta pe tester atunci sigur sunteti insarcinate. Destul de rar se intampla sa iasa un test pozitiv si sa nu fie sarcina.
Dar de foarte multe ori se intampla sa fie sarcina si testul sa iasa negativ. Asta se intampla cu precadere atunci cand testul este facut inainte de prima zi de intarziere a ciclului. Unele dintre noi produc mai mult HCG si atunci un test de sarcina poate iesi pozitiv si inainte de prima zi de intarziere, altele dintre noi producem mai putin HCG si e posibil ca un test de urina sa nu detecteze HCG-ul pana la 7-10 zile de la intarziere.
Motivul pentru care pe tester scrie sa nu-l faceti decat din prima zi de intarziere este tocmai procentul ala de acuratete pe care-l dau ei pe prospect. Daca un tester e folosit de un esantion de femei (sa zicem 100 la numar) in prima zi de intarziere, va exista o acuratete de 99% (sau 95% pentru unele teste) adica 99% din rezultatele testelor (fie ele + sau -) vor fi adevarate in cazul in care vor fi verificate de un test de sange.
Daca acelasi esantion de femei ar folosi testerul la 7 zile de la conceptie, acuratetea nu se mai pastreaza, iar testul are sanse sa dea eroare la 60% din cazuri (asta e un procent aleator: cu cat se face mai devreme testul, cu atat eroare este mai mare). Asta e motivul pentru care nimeni nu va recomanda sa faceti un test de urina inainte de prima zi de intrarziere a ciclului. Sunt bani aruncati pe geam, iar nerabdarea nu dispare decat daca testul iese pozitiv. Si eu ma lupt de ceva luni de zile cu aceste zile de asteptare de dupa ovulatie, dar a face teste de sarcina unul dupa altul, mai ales in aceeasi zi nu va ajuta la absolut nimic. Cu banii aia mai bine luati ceva util pentru voi. Stiu ce simtiti, si mie daca mi-ar pune cineva maldaru' de teste la usa pe degeaba, as face un hoby din a testa, dar sincer mi s-ar goli cardul daca as cumpara 5 teste pe luna.

Testul de sange, spre deosebire de cel de urina, este mult mai exact. El nu depisteaza numai prezenta hormonului HCG din sange, ci si cant. in care el se gaseste. Poate depista pana sub nivelul de 5 IU/L, nivel care in mod constant se gaseste in sangele nostru chiar daca nu suntem insarcinate.
Tot ce este peste 5 IU/L inseamna ca e sarcina sau tocmai a fost o sarcina (in cazul unui avort spontan sau dupa o nastere, acest nivel ramane ridicat si ajunge la valoarea normala de sub 5 IU/L dupa minimum 3 sapt de la pierderea sarcinii sau de la nastere).

Mergi la inceput

`neata fetelor!!!!

Tot nu m-ati lamurit,sa mai explic odata. In februarie menstruatia a venit normal,pe 17, dar chiar dinainte sa\mi vina rusii ,imi simteam burtica tare si o idee imflata si o mica durere jos.Am pus-o pe seama rusilor care au venit ,au si trecut dar simtomele srise mai sus ,nu. Ieri 24 feb.(la3zile de cand au trecut rusii)am facut un test de sarcina care a iesit pozitv ( ce-i drept liniuta de abia se vedea ). Azi dimineata (25 feb.) am mai facut un test care a iesit negativ ce pot eu sa cred din toate astea???!!!! Sunt dezorientata...Sunt oare insarcinata ,in ciuda faptului ca am avut menstra ???? As crede ca, da, sunt, tinand cont ca primul test a iesit pozitiv.....dar ,dupa ce l-am facut si pe a-l doilea care a iesit negativ ........nu stiu ce sa mai cred Va rog mult ,lamuriti-ma si pe mine.........o sa fiu cu ochii pe forum asteptand raspunsurile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Madachan, sper sa nu gresesc sau sa te fac si mai nelinistita, dar explicatia data de try e foarte logica si buna, zic eu. mi-a explicat si mie dr meu, daca testul a iesit pozitiv, peste ciclu, este cazul unei sarcini aparute si neinstalate (din diverse motive)... hormonul inca evidentiindu-se pe tester. apoi dupa ce cantitatea de HCG s-a normalizat, testerul a iesit negativ.oricum, parerea mea, ca sa stai linistita, este sa faci un test de sange de beta-HCG, care asa cum spune si try, arata si nivelul acestui hormon in sange.
succes si sa fie cum iti doresti tu

aime

Mergi la inceput

Try multumesc pt. raspuns.

Aime,sa inteleg ca sarcina aparuse dar din diferite motive nu s-a instalat??!! Adica nu-s insarcinata??? Stiu ca pun prea multe intrebari,dar nu are cine sa ma lamureasca....iar la doctor parca nu prea imi vine sa ma duc,e prea devreme. Este cazul sa ma ingrijorez ca nu s-a instalat sarcina,cu toate ca aparuse?????
Va multumesc si astept in continuare lamuriri

Mergi la inceput