FIV 6
Raspunsuri - Pagina 6
buflea spune:
Fetelor, daca ati sti cat de bine imi face sa va citesc.
Am si eu nevoie de ceva lamuriri ... mie mi-au descoperit astia un chist de 3 cm pe ovarul stang ... o sa ma duc la o clinica de infertilitate aici in Februarie dar as vrea sa stiu in avans.
Imi cer mii de scuze daca s-a mai discutat asta pe Forum dar este atat de mult de citit incat parca imi este mai simplu sa intreb la subiect :
- ce fel de anomalie in cuplu trebuie sa existe ca sa ajungi la FIV
(eu am doar o trompa libera, uter fibromatos si chist pe ovar - sotul meu a iesit bine la spermograma ... asta o fi de VITRO ?)
- tratamentul de stimulare de ovulatie se face cu pastile sau injectii ?
- ati avut ceva simptome de la el - de genul: isterii, depresii, plansete, nefericiri ...etc
- cat de des ati fost la control in timpul stimularii ?
- cum a fost operatia de scoatere a ovulelor si in cat timp v-ati refacut dupa ea
- cum este ET - e dureros
- si o ultima intrebare-esentiala pentru mine care traiesc intr-o tara straina, numai eu si sotul meu (tot roman), fara rude si prieteni: In toata perioada de FIV a trebuit sa va lasati serviciile ? Daca NU, cat a fost nevoie sa stati acasa ?
Va multumesc mult si va citesc in continuare/raspund in continuare ...
karula spune:
Buna Buflea!
In primul rand cred ca uterul fibromatos si chistul (maricel) NU sunt recomandarile pentru fiv... Uterul trebuie sa fie normal pentru a primi embrionii, iar ovarele curatate inainte de stimulare (pentru a permite fosrmarea foliculilor si spargerea lor - eliberarea de ovocite). Asa ca mai intai sigur dr. iti va recomanda sa tratezi aspectele astea, si dupa cate stiu ele se pot trata cu succes prin medicatie (nu stiu sigur de uter...).
Stimularea se face exclusiv prin injectii.
Simptomele care pot aparea variaza de la persoana la persoana (cel mai fericit caz - nu simti mai nimic sau doar usoare intepaturi pe ovare de la cresterea foliculilor, cel mai nefericit - hiperstimulare ovariana care si asta e de mai multe grade). Dar din ce-am citit la fete, nici una dintre noi nu s-a dat cu capul de pereti si n-a spart farfuriile din casa
Recoltarea ovulelor dureaza intre 15-40 de minute (depinde cat de multe ai) sub anestezie generala, deci nu simti, nu vezi, nu auzi.
Reintroducerea embrionilor dureaza vreo 5-10 minute, se face pe viu si depinde de cat de bine suporti durerea. Cele mai multe nu simt nimic (e ca un control normal) sau un disconfort ca la ciclu, pe mine insa m-a cam durut din cauza ca s-au cam chinuit sa pozitioneze dispozitivul de "fixare-largire" a vaginului, dar a trecut instantaneu dupa ce-au scos chestia aia de acolo.
Unele clinici recomanda cam trei zile de repaus dupa ET, altele (cele mai multe) iti recomanda sa nu-ti intrerupi activitatea, doar sa eviti efortul fizic (nu ridici, cari etc.)
Cam atat, dar vezi mai intai ce faci cu uterul si chistul, caci faptul ca ai o singura trompa nu-i deloc un impediment, mai ales daca sotul e OK.
Bafta!
buflea spune:
Multumesc Karula ... asta ma ingrijoreaza si pe mine - chistul acela. Pentru ca ma gandesc ca nimeni nu o sa stimuleze un ovar cu chist ...
Cum adica se rezolva cu medicatie - adica cu anticonceptionale ? Sau exista si alte medicamente ? Ma ingrozesc cand ma gandesc ca trebuie sa iau anticonceptionale si sa ma rog sa se retraga chistul ...
Poate ar trebui sa incerc cu tratamentul ala naturist al Liviei dar cum sa le gasesc aici ?
Care o fi denumirea stiintifica a ceaiurilor alea ?
karula spune:
Pai de ce sa te ingrozeasca un trat. cu anticonceptionale daca ala te face bine?!!! Sa-ti mai dau o veste: clinicile din SUA si din Vest in general incep tratamentele de fiv obligatoriu printr-o "cura" de anticonceptionale, doar in Rom. nu se face asa si parerea mea e ca rau fac ai nostri... Eu am facut hiperstimulare (urata!) si m-am ales cu niste chistulete (mici si marunte) si tot la anticonceptionale am ajuns. Dar am rezolvat!
De plante habar n-am, imi pare rau.
anemona spune:
Buflea, cred ca primul lucru bun pe care ar trebui sa-l faci ar fi sa nu mai fi ingrozita, terifiata etc de ideea de medici, tratamente etc, asa cum simt eu din mesajele tale. Eu am trecut prin faza asta si, in acei ani in care am fost paralizata de frica gandindu-ma ce o sa mi se spuna, ce o sa se intample, nu am reusit sa fac absolut nimic. Au fost ani! Nu faceam nimic de teama ca voi afla cine stie ce grozavie!
Abia cand m-am hotarat sa nu ma mai tem, am reusit sa ma misc intr-o directie sau alta, pana am reusit sa ma canalizez pe ceea ce a crezut eu ca ma ajuta si am mers cu incredere mai departe.
Un chist nu e cel mai rau lucru nici pe departe, se rezolva. Du-te cu incredere la o clinica buna si ai rabdare ca pas cu pas se vor rezolva toate problemele.
Sanatate maxima si mult curaj!
Anemona
buflea spune:
quote:
Originally posted by karula
Pai de ce sa te ingrozeasca un trat. cu anticonceptionale daca ala te face bine?!!! Sa-ti mai dau o veste: clinicile din SUA si din Vest in general incep tratamentele de fiv obligatoriu printr-o cura de "anticonceptionale", doar in Rom. nu se face asa si parerea mea e ca rau fac ai nostri... Eu am facut hiperstimulare (urata!) si m-am ales cu niste chistulete (mici si marunte) si tot la anticonceptionale am ajuns. Dar am rezolvat!
De plante habar n-am, imi pare rau.
Serios ? Adica se incepe 2 luni cu anticonceptionale, apoi stimulare, preservare si implantare ?
Stii de ce ma ingrozeste ? Pentru ca am mai avut un chist pe acelasi ovar pe care l-am supravegheat pana l-am operat ... mi-a intrat in cap ca chisturile mele nu dispar decat cu cutitul ...e o tampenie, stiu, stau cam rau cu moralul dar v-am descoperit pe voi si chiar imi face bine sa va citesc .
Ah ! Si inca o intrebare, voi fetelor care faceti VITRO, sunteti pana in 30 de ani sau peste ? Stiu ca si varsta conteaza.
anemona spune:
Eu am 36 de ani. Varsta nu e cea mai importanta, desi in statistici se observa diferente intre anumite categorii de varsta, dar fiecare caz e altfel. Ai incredere!
karula spune:
E clar, Anemona te-a "citit": la bibilica e problema ta
Nu poti sa pleci la drum cu starea asta, asa ca stai pe-aproape sa scoatem prostiile din cap si spaimele din stomac! Da, fetele din State sau Monbb din Canada pot sa-ti zica mai bine cum e cu anticonceptionalele, dar crede-ma ca ele au un rol foarte important pt. fiv. Dar tu nici nu stii sigur daca asta e verdictul, nu?
Eu fac in aprilie 30 si in februarie al doilea ET.
buflea spune:
quote:
Originally posted by anemona
Eu am 36 de ani. Varsta nu e cea mai importanta, desi in statistici se observa diferente intre anumite categorii de varsta, dar fiecare caz e altfel. Ai incredere!
Oh Anemona, si tie ti-a iesit cu FIV ? Chiar ca-mi face bine site-ul asta ... mi-e usor sa vorbesc cu persoane care au aceleasi probleme ca si mine ... Eu aici nu am prieteni, nu-l am decat pe sotul meu care ma sustine, nu am ce sa-i reprosez dar zice ca sunt prea fatalista. Imi pare bine ca am dat de site-ul asta ... de fapt stiam de el dar am evitat sa intru pentru ca am crezut ca este numai despre copii.
anemona spune:
Oh, ar fi fost frumos sa iau pastile de putut :)
Crede-ma ca prima data imi tremurau genunchii de frica si ma temeam si de umbra mea. Dar mi-am spus ca decat sa stau degeaba sa ma framant si atat, sa incerc sa fac ceva. La un moment dat am vazut ca nu ma mai tem asa tare, am intrat intr-o rutina parca. Eh, ce frumos ar fi fost sa nu fi avut nevoie de rutina asta! Dar asa s-a intamplat si trebuie sa ne adaptam la situatia de fata!
Iar fetele de aici m-au ajutat enorm! Stai pe-aproape si o sa vezi!
Nu stiu, cam asta ar fi, nu te mai framanta, incearca sa faci ceva in loc sa te temi!