strainatatea

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Uf, este perfect posibil
ca absolut toata lumea care s-a implicat
in dezvoltarea acestui subiect sa aiba dreptate....
intr-un procent mai mare sau mai mic.

Totusi, ceeace este EVIDENT si sare in ochi este ca
majoritatea romanilor care stau in Romania se plang de viata grea.

Cei putini care sustin contrariul nu locuiesc aici.

Daca ar fi sa voteze toti romanii din lumea asta,
ar fi un vot zdrobitor impotriva ideilor lui Dinu & comp.

Si nu cred ca suntem un popor care se plange asa usor,
ba dimpotriva,
in majoritatea familiilor esti gazduit cum nu se poate mai bine
chiar daca a 2-a zi este posibil sa faca foamea,
ei iti pun tot ce au mai bun pe masa...
Chestia asta tine de imagine,
la fel,
imbracamintea romanilor
nu afiseaza in mod direct starea lor materiala,
in sensul ca se imbraca mult mai bine de cat ar trebui,
tocmai pt. a-si mentine aceasta imagine onorabila....
Deci e de discutat aceasta tendinta de auto-compatimire
care ni se imputa....
Dimpotriva, eu cred ca acest popor inghite foarte multe
in favoarea imaginii, exemple sunt atat de multe....

Eu intrasem de fapt sa va spun tuturor

LA MULTI ANI!
si visele tuturor sa se implineasca in 2004 !!!!

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Bogdana
Acelasi mecanism a functionat si pe subiectul despre Canada.
Dar voi cind mintiti ca in America totul e roz dreptul la replica e contracarat! Faptul ca aveti doua pasapoarte nu va dreptul sa ridicati in slavi o tara si in cealalta sa dati cu piciorul.

Mda, sorry, Bogdana,
insa daca imi arati macar o singura afirmatie
in care Canada era descrisa ca fiind "toata in roz"
si Romania "data la o parte cu piciorul"
eu iti ridic o statuie langa hocheistii aia din America
ca sa nu mai fii asa invidioasa pe ei!
Nicaieri in lumea asta nu e totul roz, nici in Monte Carlo macar!

ps.

Glumesc in legatura cu statuia, insa la noi in Rom,
oare Mutu si Chivu(fotbalistii nostri dragi)
nu au parte de cea mai mare publicitate
si se joaca cu milioanele de dolari
pe cand bietii nostri olimpici
(premiul 1 la mate mondial
si nenumarate alte exemple de performante mondiale)
sunt rasplatiti cu 100 dolari

SI SUNT CHEMATI DE AMERICANI LA UNIVERSITATI
CU BURSE CU TOT,

ca sa ramana apoi acolo?????
Avem noi un hit acum in Ro,
"stiu ei ce stiu, baby!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Doamne, nu-mi vine sa cred! Tot am zis ca se va termina, ca va citi un moderator acest subiect si la un moment dat va inchide subiectul pentru ca s-au zis deja prea multe si pe un ton destul de jignitor chiar si pentru cei care citesc din umbra. Nu vreau sa pun paie pe foc, dar... domnule Dinu, retrage-te frumos din aceasta discutie ca jignesti cu ceea ce spui si pe romanii plecati si pe cei ramasi. Stii cumva si cite Craciunuri si cite alte zile libere am lucrat eu si nu mi-am permis nici un concediu in strainatate, ci doar sa nu ma ingrop in datorii si sa-mi platesc o chirie, o intretinere si sa maninc ceva... eu si alte citeva milioane bune de romani? Stii tu exact de ce am plecat... eu si alte citeva milioane bune de romani? Stii tu cum a trait generatia mea pe timpul lui Ceausescu in cel mai sarac oras al tarii? Stii tu, de la inaltimea celor 24 de ani ai tai si ai celor citeva mii de dolari cu care te lauzi, cu nasul bagat in lumea imputita a „afaceristilor“ si a parvenitilor Romaniei de astazi, cum traieste familia mea in acelasi oras la fel de sarac al Romaniei si cot la cot cu ea citeva milioane bune de romani de pe intregul cuprins al tarii? Stii tu oare cum traiesc toti prietenii mei buni si dragi, cum reusesc ei sa-si achite darile si sa-si asigure cit de cit ziua de miine, dupa ce si-au rupt coatele ani de zile pe bancile facultatilor? Si te-as mai intreba multe lucruri, dar iti spun doar sa taci si sa te retragi. Cind vei trai pe pielea ta experienta celor citeva milioane bune de romani si apoi te vei ridica de la zero cu afaceri normale intr-o lume normala, ajungind cineva care sa se respecte si sa fie respectat, pentru ca si-ar pastra intacta cea mai buna valoare si anume aceea de OM... atunci... poate... vei putea ridica doua degetele ca la scoala si cu un ton diplomat si blind ai putea face citeva analize si da citeva verdicte asupra situatiei din Romania si din afara si poate si citeva analize, cu ton prietenesc asupra destinelor celor ramasi sau plecati. Iti spun asta cu dreptul romanului care nu a dat jumatate din viata „valoarea“ pe o bucata de piine si nu o da nici acum, a unei mamici care a trebuit sa ajunga in Canada, departe de tot ce o reprezinta, ca sa-si ofere si mai ales sa ofere copilului ei o viata decenta (nu buna, de-cen-ta!), o mamica care este membru al acestui site si care iti cere in numele tuturor celor pe care i-ai jignit cu nesimtirea si aroganta ta de baiat de bani gata, incepind cu mama mea si terminind cu cele citeva milioane bune de romani care nu traiesc nici pe departe in Romania descrisa de tine... sa spui „Scuze!“ si „Adio, nu am ce cauta aici!“. Nu ai cistigat inca dreptul de a spune ce spui si mai ales pe tonul pe care spui! In schimb daca mi-ai cunoaste putin viata (repet, a mea si a celor citeva milioane bune de romani) ai sti ca am tot dreptul sa-ti spun sa-ti fie rusine!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Multumesc, Nelia.
Cata dreptate ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Bravo Nelke,Bravo Nelia,raspunsul vostru m-a uns pe suflet,stau de 2 zile si citesc ce s-a postat la subiectul asta si nu-mi vine sa cred ce citesc,rusine celor care sustin ca in Romania se traieste bine si care arunca cu noroi in occident,rusine celor care spun ca bietii romani de fapt o duc bine si ei nu-si dau seama,rusine.
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Rujix n-are rost sa te superi atita timp cit ai declarat ceva, iar in subiectul acela nu era vorba de adaptare. Pe moment n-am vrut sa-ti spun pt ca am stiut ca te va deranja insa reactiile care au aparut aici m-au determinat sa-ti raspund. Aici nu ne luam la trinta care e mai adaptat, ca la bine oricine se adapteaza usor. Se vede clar ca voi nu intelegeti ca daca cuiva ii este dor inseamna ca nu e adptat.
De fapt de unde ai dedus tu ca eu am probleme cu adaptarea ? Poate chiar ar fi bine sa se deschida un subiect despre adaptare.

Ira nu-ti fa griji ca nu-s invidioasa ca n-am pe cine.
Eu zic sa ajungi intii pe aici si pe urma sa ridici statui cite vrei daca o sa-ti mai arda si daca ai sa ai timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Se vede clar ca voi nu intelegeti ca daca cuiva ii este dor inseamna ca nu e adptat.

de la fereastra mea cu zorele s-a vazut invers, ca acelora care le e dor dispretuiesc si jignesc pe cei care sunt fericiti oriunde s-ar afla, ca asa i-a lasat pe ei dumnezeu in prea marea sa bunatate, impacati cu sine nu conteaza unde si-au pus cortul.
nu ai reactionat la vorbele absolut ofensatoare ale lui Amal si nici la cele ale lui Dinu. daca subscrii, e dreptul tau. dar si ceilalti au dreptul sa se apere. nu e nimeni detinatorul adevarului, ceea ce e bine pentru mine poate fi cosmar pentru tine si vitzaversa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:

Rujix n-are rost sa te superi atita timp cit ai declarat ceva, iar in subiectul acela nu era vorba de adaptare. Pe moment n-am vrut sa-ti spun pt ca am stiut ca te va deranja insa reactiile care au aparut aici m-au determinat sa-ti raspund. Aici nu ne luam la trinta care e mai adaptat, ca la bine oricine se adapteaza usor. Se vede clar ca voi nu intelegeti ca daca cuiva ii este dor inseamna ca nu e adptat.
De fapt de unde ai dedus tu ca eu am probleme cu adaptarea ? Poate chiar ar fi bine sa se deschida un subiect despre adaptare.

Ira nu-ti fa griji ca nu-s invidioasa ca n-am pe cine.
Eu zic sa ajungi intii pe aici si pe urma sa ridici statui cite vrei daca o sa-ti mai arda si daca ai sa ai timp.

Draga Bogdana,
Nu ma supar si mentin ce am declarat. Era vorba despre America vs. Europa si am spus ca ma simt f. bine aici indiferent de politica externa a US ca stiu ca de asta se ia lumea de regula. Dc. mie imi convine politica US ce ai tu cu mine, fiecare cu opiniile lui politice. Si ai pus de la tine cum ca "nu ma intereseaza ceea ce e in jurul meu" samd poate pentru ca asa ai citit tu "printre randuri", sau "asa a vazut artistul". Si povestea cu statuia pe care nu mi-o ridica mie nimeni nu am inteles-o deasemenea, era cumva doar atac la persoana, sau exprimai vreo idee diferita? Am crezut ca nu esti adaptata pentru ca se pare ca esti impotriva celor care pasamite mint cand spun ca totul este frumos pe la noi prin tzarile de adoptie. Pe mine nu prea ma duce capul, asa ca lamureste-ma mai clar si cu urmatoarele.

Nici asta nu am inteles-o, asa cum spui si tu (ca noi nu intelegem), te rog explica:
"Aici nu ne luam la trinta care e mai adaptat, ca la bine oricine se adapteaza usor. Se vede clar ca voi nu intelegeti ca daca cuiva ii este dor inseamna ca nu e adptat."

Deci dc. cuiva ii este dor de tzara inseamna ca e adaptat, neadaptat sau adaptarea nu are legatura cu dorul de tara? Si cum e cu "la bine" te adaptezi, ca parca ziceai ca mintim ca ne e bine.

Nu cred ca Catalina cauta prin lazile de gunoi cum cu "dragalasenie" a jignit-o Dinu (probabil ca el are o problema cu legile, ca se pare ca nici regulamentul de pe forum nu ii e prea simpatic), ci din nefericire toata Romania cauta prin lada de gunoi a Europei, cu un salariu mediu pe economie de 109$. Si asta nu este vina Romaniei sau a parintilor pe care toti ii avem acolo.

In incheiere, ma intreb de ce suntem lasati sa ne certam aici si nimeni nu intervine.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Nu vreau sa intervin in discutia voastra pt. a atita spiritele ci doar pt. a va da un exemplu de fapte cutremuratoare petrecute pe alte meleaguri decit ale RO si anume cititi articolul:
http://www.evenimentulzilei.ro/externe/?news_id=141618
O sa ziceti: ce vrei sa spui cu asta? Vreau sa spun ca, pe unde te duci, gasesti tot felul de oameni, si mai buni, si mai rai. Nici noi, romanii nu sintem mai breji decit alte natii dar nici gradina de oligofreni a mapamondului! Eu cred ca prezentarea materialelor cu continut denigrator la adresa unei tari/religii/sistem economic are substrat pur economic dat de interesele financiare si nu de dorinta de a indrepta ceva strimb.Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Ramaneti voi cu fericirea voastra si bucurati-va si pentru altii.
Imi pare rau ca nu avem un limbaj comun conchita.
Unde vezi tu suferinta si cosmar? Aici e vorba de fenomenul de dezradacinare, un fenomen cit se poate de natural prin care trece orice om plecat de-acasa, fenomen care nu e nici placut dar nici
catastrofic. E vorba de o populatie legata sufleteste de ceva
si asta nu depinde de bani, econimie etc. Iar daca vine unul si spune ca ii este de dor de casa lui de pe muntele nu stiu care, de apa rece din fintina,
de parinti, de frati nu inseamna ca e un neadaptat, nerealizat profesional, invidios si alte jigniri pe care le scoateti dar care sint trecute cu vederea de unii. Nu poti fi suparat pe propriile radacini, oriciti viermi rod la aceasta.
De asta apar comunitatile care de fapt sint f respectate de tarile care incurajeaza emigrarea, pt ca imbogatesc patrimoniul cultural.
Inteleg ca unele vreti sa fiti considerate deja asimilate si sa nu mai faceti parte din acea comunitate, dar asta nu se face peste noapte, lasati timpul sa treaca.
Pina atunci atunci eu va spun
Sarbatori nesfirsite si La multi ani!!!!!

Mergi la inceput