Tabel de fertilitate
Floseste cineva tabelul de pe http://www.fertilityfriend.com/index.html sau alte tabele asemanatoare? Aveti incredere in ele, prezinta in conformitate cu ciclul vostru lunar? A ramas cineva insarcinata sau i s-a confirmat ca este ghidandu-se (si) dupa un astfel de tabel?
Si mai am o intrebare. Cum e temperatura in ziua ovulatiei fata de zilele anterioare ale ciclului respectiv si cum e temperatura dupa ovulatie in functie daca ramaii sau nu insarcinata?
Va multumesc!
Samara care vrea sa fie
Raspunsuri
crinuta spune:
Te referi la graficul de temperatura? Suntem cateva fete care folosim, eu nu mai folosesc regulat, dar sunt fete care il folosesc.
La mine s-a potrivit. Am fost si la eco sa confirm, si asa a fost.
De asemenea, chiar si cand am avut dereglari si ovulatia a fost foarte tarzie, mi-a venit menstruatia exact in ziua in care au estimat ei, si asta 2 luni consecutiv.
pupici
Crinuta
Tia spune:
Buna Samara, eu l-am folosit cateva luni consecutive pentru a intelege cum "functionez".
In primele zile temperatura este relativ constanta, sau are variatii foarte mici, iar valorile sunt scazute. ce inseamna scazute? asta vei vedea dupa ce vei monitoriza unul - doua cicluri complete. La mine temperatura in faza foliculara (adica pana la ovulatie) este 36.8-37.0. In momentul in care temperatura a crescut cu cel putin 2 subunitati, atunci ovulatia s-a produs deja (cu o zi sau 2 in urma). la mine creste intai cu 2 subunitati, apoi dupa alte 2 zile mai creste cu 1-2 subunitati. Din momentul in care temperatura creste, trebuie sa ramana relativ constanta sau cu fluctuatii mici, iar daca scade, nu trebuie sa coboare sub cea mai mare valoare de dinaintea ovulatiei. Daca s-a prins bb, temperatura nu mai scade, ramane sus, menstruatia nu mai vine si tu ne dai o veste buna!
Bafta! sa auzim numai de
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
roxy spune:
samara ,nu stiu daca citesti tot ce se scrie pe aici ,dar ti-am raspuns la ...aspirante optimiste....Si eu imi masor temperatura in fiecare dimineata(e prima luna la mine )si cum iti spuneam dincolo trebuie sa iei temperatura la prima ora (pe care o vrei tu 7...8...)cand te trezesti ,fara sa faci nimic alceva inainte ca modifica valoarea reala a temperaturii.La mine de exemplu dimineata e 36,7 la prinz daca o masor e trecuta mult de 37 ,deci in timpul zilei poate creste fara sa fie bebe...asta ca sa nu-ti faci sperante nerealiste(ca doare rau cand se spulbera...stiu asta sigur.)Bafta la ce vrei tu.
Roxy
huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
Laura2001 spune:
Si eu folosesc Fertility friend ca sa-mi monitorizez temperatura bazala (varianta graficului este mai sugestiva si mai clara decat tabelul).Asta este a 2 a luna si sincer sunt super confuza... Pur si simplu nu stiu ce sa mai cred .Daca va uitati pe graficele mele poate imi spuneti si voi ce parere aveti...Luna asta e foarte ciudata pentru ca dupa echo in ziua 9 si 12 cand mi s-a spus ca nu am activitate foliculara mi-am luat adio de la ovulatie iar acum graficul imi indica ovulatie in ziua 21 .Problema este ca mucusul cervical nu mi-a dat nici un semn in acest sens si pentru ca aveam mari dureri pe partea stanga, medicul de familie mi-a prescris tratament injectabil cu ampicilina,gentamicina, polidin si ketonal (cand m-a palpat verdictul a fost de anexita macro....).Acum ma simt un pic mai bine (injectiile le-am inceput exact in ziua de 6 Decembrie, seara ,acesta fiind ziua 21 cand graficul imi indica ovulatia).Eu pur si simplu sunt disperata pentru ca acum mi-e frica ca tratamentul poate influenta negativ o eventuala sarcina.Slaba sanse sa fie dar cine stie,eu tot mai sper intr-o minune.
Cam asta ar fi ce aveam sa va spun si sper sa nu va suparati ca am divagat de la subiect si v-am bombardat cu intrebarile si problemele mele.
Va pupic dulce
aime spune:
folosesc si eu tabelul "fertilityfriend" incepand de luna asta, sper sa ma "descalt" cat de caurand in ceea ce ma priveste...
si sa nu va suparati pe mine, dar am o dilema . Am mai spus de altfel, ca nu sunt deloc lamurita cu evolutia temperaturii mele din luna asta:
ziua 6 : 36.8
ziua 7 : 36.4
ziua 8 : 36.8
ziua 9 : 36.7
ziua 10 : 36.7
ziua 11 : 36.9
ziua 12 : 36.7 (egg white)
ziua 13 : 36.7 (egg white)
(in ziua 3, LH=10, estradiol=37)
urmeaza sa fac maine in ziua 14 FSH si LH.
Voi ce ziceti, fetele
raman totusi o optimista
aime
anis spune:
Eu folosesc tabelul de la fertility de 8 luni, il folosesc mai mult ca sa tin pe net datele ciclurilor. De 8 luni de zile, luna trecuta a fost singura data cand s-a potrivit cu ovulatia.Tabelul m-ia aratat ca ovulatia, s-a intamplat in ziua a 13-a si ecografic la fel. Din punctul meu de vedere nu e deloc precis , mai ales ca si noi suntem foarte diferite.
AniS
anis spune:
Aime, eu zic ca la tine ovulatia inca nu s-a produs. Rezultatul analizelor din ziua a 3-a sunt bune. Nu ai facut si FSH , e foarte important! Nu imi place partea cu temperatura crescuta la 36.9 si apoi 36.7. Sigur iti iei temperatura la aceeasi ora?
AniS
aime spune:
Anis, imi iau temperatura exact la aceeasi ora, cand ma trezesc, prima chestie care o fac e sa iau termometrul...da nu stiu, e asa relativ... sau cel putin asa mi se pare.
Nu mi-a dat sa fac FSH in ziua 3 ptr ca la monitorizari era in regula...nu stiu, o sa vad maine, am putintele emotii, sper sa iasa bine dozarile astea ca sa stiu ce fac mai departe.
multumesc de raspuns
aime
Lorelai spune:
aime, in ce fel iti iei temperatura? ca sa fie relevanta trebuie luata oral sau vaginal cu un termometru digital (daca se poate foloseste un termometru bazal), termometrul cu mercur nu arata ce trebuie. eu mi-am luat in primele luni temperatura axial cu un termometru cu mercur si graficul meu arata ca muntii stincosi, plus ca era cu 2-3 gradatii mai mare decit normal. de cind iau temperatura oral cu un termometru digital graficul arata mai omeneste.
samara, si eu folosesc fertility friend dar numai ca sa nu pierd socoteala zilelor. foloseste un algoritm foarte simplu care, cred eu, nu se aplica la toata lumea. mie mi-a detectat ovulatie intr-o luna cind analizele au dovedit clar ca nu a fost. in alte luni insa a arata cum trebuie. e bine sa il folosesti pt ca nu mai stai tu sa desenezi graficul, dar eu as zice sa nu te bazezi pe el ca uneori mai da gres.
lorelai
Tia spune:
Lorelai, temperatura poti sa o iei si cu un termometru cu mercur (acelasi mereu), insa numai vaginal sau rectal... importante sunt variatiile, termometrul chiar daca nu este perfect etalonat (am zis bine fetelor?) el indica modificarile exact asa cum au loc, cu o subunitate mai mult sau mai putin, etc
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele