Inseminare artificiala [IAS] 4
Raspunsuri - Pagina 9
gabid spune:
Ilie,pt voi e mai usor cu banii!La Timisoara este destul de ieftin fata de Bucuresti.Pe mine la Medsana ma ajunge un FIV +ICSI 2400 euro fara tratament.Inca nu am reusit sa facem rost de bani.Sotul meu imi promite ca pana in martie reuseste...si ne mai trebuie 1000 de euro si pt medicamente...Pt noi e f greu sa ajungem la Timisoara fiind din Bacau.
Gabi.
ilie spune:
Pentru Gabi, Crinuta si toate celelalte doamne/domni interesati.
Gabi, m-ai intrebat la alt subiect"PRO-test", cu ce m-ai putea ajuta. Concret :
1 m-ar interesa un jurist/jurista care poate sa ma lamureasca referitor la textul de lege pe care l-am conceput.
Nu-l lansez deocamdata pe Forun pentru ca nu mi se pare corect sa ma grabesc ca...
2 pentru a-l promova vor fi necesare 100000 semnaturi, ca sa fim luati in seama, deci voi avea nevoie de TOATE de pe Forum.
Cred ca dupa 01.01.2004 va fi activata si pagina www.infertilitate.go.ro , unde voi da mult mai multe lamuriri.
Pentru aceasta pagina v-om avea nevoie - pentru a fi cat mai completa - de SUGESTII, ARTICOLE, sau orice crede-ti dvs.
Am mai spus-o , m-ar interesa persoane dispuse sa colaboreze din TIMISOARA pentru ca ar fi mai usor sa ne intalnim.
SARBATORI FERICITE!
Ilie&Suzana
Cu multumiri
ilie spune:
Anis, multumesc de aprecieri, si crede-ma am spus-o din suflet.Exact asa cum i-o spun sotiei mele.
De aproape 1 luna lucrez impreuna cu Gelu la ceea ce am promis la www.infertilitate.go.ro, si azi noapte,de exemplu, am stat pana dupa ora 1 .
E foarte greu, mai ales cand nici unul dintre noi nu este de specialitate. Va fi o pagina statica. Am strans destul de multe articole, preturi,etc... si in continuare incercam sa iasa ceva frumos.
Oricum e-mail-urile voastre ne vor ajuta sa o imbunatatim.
Chiar si despre legislatia in vigoare am strans.
Azi cred ca o sa am una dintre cele mai noi experiente din viata o sa fiu MOS CRACIUN LA O COMUNITATE DE COPII. Promit sa va povestesc cum a fost.
Cu multumiri , Ilie&Suzana
copilutzu spune:
Am citit,am tot citit, si pana la urma am indraznit.......
Sa va scriu despre povestea mea poate reusiti sa ma "luminati".
Dupa toate analizele de rigoare,dozari hormonale,spermograme,
infiltratii, toate facute la Giulesti,m-am programat ptr. eco.
vaginale,in vederea inseminarii.
In legatura cu eco. nu inteleg mare lucru, de aceea va transcriu
de pe fisa.
ECO VAGINAL Z11
CLOMID 1tb/zi z2-6
UTER AVF(nu stiu ce inseamna asta???),Endometru=6mm
OD:MPC(???)
ECO Z14
CLOMID
UTER AVF, E=7mm
ambele ovare MPC CU FORMATIUNI mai mici de 10 mm
mica lama de lichid in Dougloas (nu stiu daca am scric bine---nici asta nu stiu ce inseamna)
LUNA URMATOARE:
ECO VAG:Z11
ENDOMETRU 7mm
OS=fi 9mm(nu stiu cum sa scriu -fi-)
OD=MPC 32/24mm
ECO VAG:Z13
OD-fi- 14mm
od-MPC,33/24
Cam asta scrie in fisa si nu inteleg mare lucru.Este adevarat ca din martie nu am mai trecut pe la Giulesti (am avut un deces in familie si nu mi-a mai ars),dar mi-am propus sa ma duc din februarie ,si sper sa pot comunica cu voi deoCamdata ... va tin pumnii si sunt alaturi de voi. VA PUPACESC !!
VA DORESC CRACIUN FERICIT SI NUMAI BUCURII!!!!!
Codri spune:
Anis imi pare f. rau pentru ca esti atat de suparata. O sa treaca. Daca nu se intampla luna asta, o sa vina anul urmator cu pentru toate.
Eu nu am vesti bune. La mine au venit rusii azi dimineata.
Iar in ianuarie o sa ajung la doctor doar in ziua 15. Cam tarziu pentru a mai face inseminare.
Oricum, sunt convinsa ca Dumnezeu nu ne uita si o sa ne ajute.
Ilie mult succes.
Sarbatori fericite! si La multi ani! tuturor.
Codri
crinuta spune:
Copilutzu: MCP= ovare micropolichistice.( Incep sa ma enervez cand vad cu cate usurinta pun medicii acest diagnostic. Tocmai am citit pe un site ca nu se pune problema de ovar micropolichistic decat cand exista peste 10 foliculi).
Endometrul banuiesc ca stii ce este :grosimea peretelui uterin. Endometrul trebuie sa aiba minim 9 mm pt o sarcina. La tine e cam micut, dar se poate rezolva.
Crinuta
copilutzu spune:
CRINUTA ,multumesc ptr.lamuriri dar totusi mai am cateva semne
de intrebare.
Daca la a doua luna de monitorizare,la Z11.OS=fi 9mm Z13.OD=fi 14mm
inseamna acel folicul mult asteptat si cati foliculi trebuie sa existe ptr. inseminare.
SARBATORI FERICITEE!!!
crinuta spune:
Inseamna ca ai avut un folicul matur. Totusi, pentru ziua 14, ar fi trebuit sa fie ceva mai marisor. Probabil ca ai avut ovulatie tarzie.
Ai facut stimulare? Te pregatesti pentru inseminare? Daca ai un folicul matur, este suficient. Este normal ca pe ovare sa fie mai multi foliculi, insa numai unul ( rar 2) ajunge la maturitate.
Crinuta
cali spune:
Crinuta, nu am facut inseminarea.. vroiam sa o fac, dar in ziua 11 aveam cel mai mare folicul de 8 mm. De fapt, aveam multi foliculi de 6-8 mm, care mai degraba erau chistulete.. este a doua luna cand mi se intampla sa vina la 22 de zile, pana acum era foarte regulat, 27-28 de zile..si sunt ingrijorata.. nu mi s-a mai intamplat pana acum asa ceva. Nu stiu ce sa mai cred..
copilutzu spune:
BUNA FETELOR.
Crinuta, am facut tratament ptr. stimulare cu Clomid 2 luni.Pentru inseminare ma duc din februarie.
In martie anul acesta am fost operata de fibrom si a trebuit sa aman totul.Abia astept sa treaca timpul mai repede !!!!
VA DORESC UN AN NOU FERICIT!