Inseminare artificiala [IAS] 4

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariela spune:

Buna dimineata, fetelor.Acum am ajuns la servici.Nu va suparati ca nu am mai scris, dar de acasa nu pot intra pe INTERNET.

Am facut inseminare sambata.Erau 6 perechi la coada care asteptau.

Acum astept si eu sa vedem ce s-o intampla.
Mi - e frica sa sper pentru ca am inteles ca sansele sunt mici.Am un singur folicul de 21 mm. Sotul meu a avut o analiza foarte buna ( 110 milioane ) - asa a spus dr.

Ceea ce eu nu inteleg este faptul ca desi am facut vineri 1 fiola de PREGNYL, eu nu am avut simptomele acelea obisnuite de ovulatie
( adica nu am avut acea secretie ca un " albus de ou " asa cum am citit ca trebuie sa se intample. E posibil sa ai ovulatie si fara acel simptom ?

E posibil ca dr. sa vada in timpul inseminarii daca ovulatia s-a produs?

Va rog, lamuriti - ma si pe mine,pentru ca nu am avut timp sa vorbesc cu dr.,pentru ca a "fugit " imediat dupa ce a terminat inseminarea la o operatie, si m-a lasat pe masa aceea sa stau 1 sfert de ora dupa inseminare.

Va pup,

ANIS, TU ESTI BINE ?

ARIELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariela spune:

CALI , draga mea eu stiu ca foliculii ca sa fie buni de inseminare trebuie sa depaseasaca sigur dimensiunea de 19 mm.

Asa a facut dr. meu la mine.In ziua a 11 - a era de 14,5 mm , in ziua a 13 - era de 16,5 mm iar in ziua a 15 - era de 21 mm.Cand a ajuns la aceasta valoare a zis ca a 2 - azi se poate face inseminarea.

Sper ca ti-am fost de folos.Succes si sanatate.

ARIELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Multumesc Ariela, deci luna asta oricum nu am nici o sansa.. nu stiu ce se intampla, aveam un ciclu regulat de 27 de zile... in luna in care am facut stimulare cu clomifen, am avut foliculi de 22 in ziua 10, si totusi, nici atunci nu s-a produs ovulatia..in schimb m-am ales cu niste chisturi.. si o dereglare, ptr ca rusii au venit in luna urmatoare la 23 de zile. Imi doream atat de mult sa fac inseminarea luna asta, nu pot sa spun decat ca a mai trecut un an si nu am reusit nimic..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ariela,
Ca sa afli daca s-a produs ovulatia, poti face o ecografie la 2 zile dupa inseminare (sa-i spui dr sa nu foloseasca prezervativul ala, ci o punga, pt ca esti dupa inseminare) sau la o saptamana ,de preferat in ziua 21-a.
Eu asa am procedat mereu, tocmai ca sa fiu sigura ca tratamentul a avut efect, pt ca am avut si surprize neplacute.
Cat despre Pregnyl, nu e obligatoriu sa ai simptome. Eu uneori le am , alteori nu (de regula simptomele sunt a doua zi dupa injectie),important e sa-si faca treaba.
Eu zic sa mai stai cateva zile si du-te si fa o ecografie, ai sa stii exact daca foliculii mai sunt sau nu!

AniS

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cali

Buna dimineata fetelor, Anis, Ariela, succes.. din pacate, eu nici luna asta nu pot face inseminarea, la ecografia din ziua 10 aveam 2 foliculi de numai 8.5 mm pe ovarul stang, iar pe ovarul drept, nici un folicul, dar multe chistulete.. endometrul de 9 mm, dar degeaba.. stie cineva care ar trebui sa fie dimensiunea foliculilor ptr a se putea produce ovulatia?? dar ovarele micropolichistice, ar fi o problema?? nu mai stiu ce sa fac, in loc sa se rezolve, problemele se inmultesc: trompe lungi, uter retrovers, endometrioza, PRL mare, si acum.. nici ovulatie.. Numai bine!

CAli mama, am senzatia ca nu esti pe mana unui dr bun. In primul rand la trompe lungi ai CLAR INDICATIA DE INSEMINARE. Al doilea lucru, daca s-a vazut ca fara clomifen nu cresc foliculii(apropo cum e FSH?) nu are rost sa mai pierzi timpul incercand natural,mai ales ca ai atatea de infruntat, endometrioza,prolactina mare (eu zic ca si asta e o problema si poate inhiba ovulatia, ar trebuii sa o rezolvi mai intai).
In ceea ce priveste ovarele micropolichistice , ai doua solutii , tratament naturist sau medicamentos sau gasesti un dr bun care sa-ti dea tratament si in egala masura sa te urmareasca ca sa nu te hiperstimulezi si foliculii aia f multi sa creasca toti de ex..

In rest , cu foliculul ca marime, sunt pareri si pareri , dr spune ca e bine sa fie peste 19 ..dar ca au avut cazuri cu fete care au ramas si cu 16mm....

Ti-as sugera si o vizita la un endocrinolog!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Anis, iti tinem pumnii, sigur o sa fie bine! eu am FSH 8,12mUI, in ziua 14, PRL e stabilizat, iau zilnic 2 pastile/zi brocriptina! ! ref la dr., sunt pacienta dr Cocei din 2001, si cu ea o sa fac inseminarile, dar cat timp ea a fost in concediu, am fost la dr Niculescu, am facut laparoscopia si l-am intrebat atunci daca trompele lungi ar fi o problema, si el a zis ca nu! totusi, sunt constienta ca daca in 5 ani de zile nu s-a intamplat in mod natural, este ceva.. asa ca prima inseminare am facut-o din proprie initiativa in martie, dar nu a fost sa fie.. acum vroiam sa reiau inseminarile, dar se pare ca nu am ovulatie, e mai greu ca nu sunt din Bucuresti si nu pot merge atat de des ptr ecografii. Sper totusi ca la urmatoarea luna sa-mi recomande ceva ptr stimulare. Tu cum ai facut cu menogonul? in ce zile? totodata, ptr ovare micropolichistice, ce trat naturiste sunt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Bafta Anis,sper sa ne dai vesti bune.
Apropo,sotul tau a facut analiza testosteronului?
Are niste rezultate super in urma tratamentului.
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nus spune:

Hi Gabela,
iti sunt datoare cu niste raspunsuri la care n-am avut timp sa-ti raspund in week-end. Cu privire la laparoscopie, cu mine practic n-a vorbit nimeni dupa operatie ci numai cu sotul meu caruia i sa dat un pager si cand doctorul a iesit din operatie i-a desenat pe o tabla ce anume a facut- a incercat sa indeparteze cat mai multe din tesuturile crescute, care acopereau uterul, trompele ovarele; ovarul stang a spus ca nu era la locul lui si l-a repozitionat, ca de partea stanga este multumit ceea ce nu a putut sa spuna si de dreapta pentru ca nu s-a asteptat sa gaseasca atata "mess" si n-a fost pregatit cu anestezia. Operatia a durat 2 ore, iar cicatricile sunt minuscule. Nu a pomenit nimic de endometrioza. Am fost profund dezamagita de ceea ce aflasem si eram intr-o ceata mai mare ca pana atunci (dar nu mai mare ca cea in care sunt acum). Am sunat o prietena in Ro care este medic si mi-a spus ca acele tesuturi sunt date de vechea mea Anexita , care am incercat s-o tratez in nenumareta randuri, dar pare-se ca si-a lasat amprentele.
*De endometrioza am aflat anul acesta in Sept. cand am fost in vizita in Ro. Am fost in Iasi la un cabinet particular si i-am explicat doctoritei de unde vin si care este problema mea si atunci am inceput un maraton nebun de teste si investigatii in putinul timp de trei saptamani care l-am avut la dispozitie. In urma Colposcapiei, a unor analize, a consultului ginecologic, a ecografului si a Salpincografiei, doctorita a decis ca este endometrioza. Deasemenea, la Salpingografie s-a vazut clar ca trompa dreapta este total opturata. Mi-a recomandat un tratament cu Difereline[/red](apropo este cineva care mai face acest tratament?) si mi-a spus ca dupa 4 luni de tratament as avea mari sanse sa am o ovulatie spontana si poate, poate. Daca nu, sansele pentru a mentine sarcina in urma unui FIV sunt foarte mari (la ultimul FIV am pierdut la 4 saptamani).
*Din pacate nu-mi amintesc cat costa acele injectii pentru ca le-am avut acoperite pe asigurarea de la servici si nu prea ma interesat costul, dar stiu ca te pot ajunge si pana la o mie $ pe luna, in functie de cat ai nevoie. Daca ai sa ai nevoie de ceva, eu mai am inca niste injectii ramase si care sunt inca in termenul de garantie, iar eu daca voi mai avea nevoie imi pot lua altele. Pentru ca nu foarte multe asigurari acopera tratamentele de fertilitate de fiecare data cand imi ramaneau de la o luna la alta le donam la cabinetul doctorului.
*Cred ca am facut 5 sau 6 inseminari inainte de FIV.
Astept vesti.
H
[red] Anis, multa bafta si frunticica sus!
Multa bafta tuturor!
H

Mergi la inceput

Fetele,
Ce stiti de endometru? Eu in ziua a 11-a , il am de 6 mm! E mic..dar cine stie ..concret...sunt sanse? Pana la implantare(la 7 zile de la ovulatie)...(posibila implantare) poate mai creste,nu?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Nus, iti multumesc pentru raspunsuri. Cu laparoscopiile astea imi creaza impresia ca vor si ei sa se joace prin burtile noastre, sa mai experimenteze! Glumesc, in unele cazuri probabil ca sunt salvatoare. Mie mi-e frica sa nu descopere cine stie ce de rau!!!

Pentru urmatoarea inseminare mi-a dat prescription tot pentru clomid, ca i-am spus eu ca nu-mi permit celelalte scumpe. Dar spune-mi totusi cum se numesc fiolele care spui ca ti-au ramas, sa-l intreb daca ar fi bune pentru mine si poate imi schimba prescript.

Of, cu scoala asta pierd asa de multe mesaje, nu mai apuc sa citesc mai nimic, da'poi sa mai raspund! Dar 'chipintaci'!

Gabela

Mergi la inceput