fetele din Germania, cum trimiteti bani acasa ?

fetele din Germania, cum trimiteti bani acasa ? | Autor: Elena

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Spuneti-mi si mie cum trimiteti voi bani in Ro ?
As vrea sa trimit saptamana viitoare niste bani si ma intrebam care ar fi cea mai buna/ieftina/sigura metoda. Am inteles ca exista un sistem prin posta-scrisoare recomandata cu valoare (wert brief international) care costa 3 euro pentru o suma mai mica de 300 euro. Pare foarte convenabil, dureaza vreo 5-6 zile. A mai folosit cineva metoda asta ? cum se procedeaza, se pun banii in plic si se lipeste scrisoarea sau ma duc cu banii si ii trimit ei? Nu rideti de mine ca pun asa intrebari, dar la cunostintele mele de germana, prefer sa reduc conversatia cu nenea de la posta la minimum, adica "bitte-danke-tschüss".

Cu drag,

Elena&Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Cel mai simplu: faci un cont intr-o banca (eventual cu filiala in Romania) si al doilea cosemnatar al cardului (sau a 2-a persoana pe card)cineva din Romania (noi avem pe cumnata-mea). Si suni acasa si spui ia-ti atatia euro de pe card. Varianta 2: ii pui cu posta atlassib si ajung (cred ca) in max 48 de ore sau Western union si ajung instant (la 300 de € costa 40 de €).

Küssen:-)
PS: pe site-ul de la atlassib gasesti mai multe amanunte : http://www.atlassib.ro/atlassib/web/index.csp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Noi trimitem cu Atlassib sau Eurolines.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Multumesc mult, Päpädicule, pentru raspuns !

Am intrat putin pe site-ul de la atlassib, pare interesant ce servici ofera. Am vazut ca cel mai apropiat sediu de mine e la Stuttgart, deci probabil trebuie sa sun acolo.
Intr-adevar contul in banca pare cel mai convenabil...
Cat despre western union, stiam de el, dar e cam scump.

Camelia, cred ca scriam amandoua in acelasi timp, acum am vazut raspunsul tau. Cat costa trimisul la o suma mica, de 200 euro, sa zicem ?

Pupici,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Eu am mai multe persoane in Ro, care ii trimit bani lui tata ( ii primeste telegrafic ), iar eu le dau banii cind mä duc in Ro ( he, he...niciodatä!!!), sau cind vin ei pe aici.

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Noi am trimis bani prin Eurolines. Comisionul este de 3% si banii ajung in tara cu autocarul, acum depinde si in ce zona a tarii trimiti. Si daca vrei sa ajunga instant comisionul e de 10%.

Mai e varianta Western Union care si mie mi se pare mai buna, ma refer la comision pt sume mari.... pt 1.500E am platit 61E

Daca trimiti 200E cu autocarul comisionul e 6E si ajung in 48 ore daca trimiti in vestul tarii sau 4 zile daca trimiti in estul Romaniei

Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Cu Eurolines, de la München la Sibiu, au ajuns banii in mai putin de 48 de ore.Comisionul e de 3%, cum spunea si Katink.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna ,intreb si eu ,daca trimit banii cu Atlassib -ul cum fac ,ii pun in plic si cu plicul ma duc la soferul autocarului care pleaca primul din statie si are destinatia unde vreau sa trimit banii si ii dau plicul ,respectivul numara banii ,platesc comisionul si el duce banii(sigur?)la destinatie unde asteapta persoana in cauza ,care va stii numarul autocarului?asa se procedeaza sau cum?...

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Eu am facut cu cont la Sparkasse (s-direkt, cont prin internet, faca Gebühren) si in fiecare luna trimit de pe contul meu pe acest cont o suma fixa, mama are Card-ul, si scoate bani cand si cum are nevoie, de la BCR. Practic si usor!
Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Eu merg la Agentia Eurolines de aici din Frankfurt, cu banii pusi in plic, pe plic scriu numele destinatarului, iar plicul NU il lipesc.
Cei de la agentie numara banii, scriu ei pe plic suma, lipesc tot ei plicul, apoi au o lista unde imi trec numele meu si destinatia, imi taie o chitanta si imi dau un bon cu un numar (acelasi numar e si pe plicul lipit de ei - asta ca o garantie).
Lista si plicurile le dau ei mai departe soferului care pleaca in urmatoarea curs, deci tu nu ai treaba cu soferul sau nr autocarului. In Romania exista multe agentii Eurolines, cei carora le-ai trimis banii suna la cea mai apropiata agentie si intreaba daca a ajuns sau nu plicul...

Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaS spune:

Vroiam sa va intreb si eu ceva. Dar daca as vrea sa trimit un plic ( cu invitatia pentru mama ) as putea sa o fac cu cei de la Atlassib?
Camelia & bb Daniele

Mergi la inceput