Am nevoie de sfaturile voastre .....

Am nevoie de sfaturile voastre ..... | Autor: Laura2001

Link direct la acest mesaj

In primul rand vreau sa va spun ca desi acesta este primul meu mesaj, eu va urmaresc si va citesc mesajele zi de zi de aproximativ 6 luni.Povestea mea este destul de intortocheata asa ca imi cer scuze de pe acum daca o sa scriu cam mult...
Am aproape 26 de ani, sunt din Constanta....si sunt sotie de navigator...Asta ar fi prima mare "problema", in ideea in care sotul meu sta acasa cam 4 luni pe an.Este de prisos sa va spun ca in trei ani de casnicie nu am facut nici o sarbatoare impreuna si ca sunt mai mult singura. Partea buna este ca anul acesta s-a hotarat ca va ramane un an acasa ca sa-si dea licenta si brevetul si bineinteles sa facem si noi un bebe.
Abia acum incepe povestea mea...In perioada facultatii am fost diagnosticata cu hipotiroidie si am urmat tratament cu Novotyral+sedocalm.Cu o luna inainte de nunta am ramas insarcinata (faceam tratament pentru tiroida si ne "protejam" cu metoda calendarului)dar am decis sa fac intrerupere de sarcina ca de...era prea devreme pentru un copil.Ulterior am inceput sa iau anticonceptionale (Mercilon)pe care le-am intrerupt acum un an ca sa imi pregatesc organismul pentru o eventuala sarcina.Am uitat sa va spun ca dupa ce am ramas insarcinata am incetat tratamentul pentru tiroida (si rau am facut...).Tinand cont ca sotul meu urma sa vina din voiaj in luna August am inceput sa-mi fac din timp analizele si au inceput sa apara problemele:
1. ASLO 800 - Dupa un an de tratament cu Moldamin a scazut la 400 dar tot este dublu fata de limita maxima normala.
2. Igm Toxoplasma Echivoc - Dupa doua reprize de 28 de zile de tratament cu Rovamicina s-a negativat;Catelusa am trimis-o la mama...
3. Infectie cu candida si tricomonas - au trecut dupa doua reprize de tratament, ultimul facut impreuna cu sotul meu cand a venit din voiaj
4. La capitolul hormoni, in ziua 21 totul parea ca sta bine ...dar saptamana aceasta am aflat ca desi analizele mi-au iesit in limite normale,TSH si PROGESTERONUL nu au valorile optime pentru a ramane insarcinata.
Cum spuneam,saptamana aceasta,luni mi-am luat inima in dinti si am fost la Dna. Dr. Lutescu pentru ca dupa doua luni de incercari eram cu moralul la pamant...sa nu ma certi Adar dar asta este...eu sunt mai pesimista din fire...In fine, ce sa va spun..am primit alte vesti proaste...In ziua a 9 a ciclului nici urma de foliculi desi pe partea stanga aveam ceva dureri (le mai am inca) + usor aspect polichistic al ovarelor.Trebuie sa va spun ca de luna trecuta am inceput sa-mi iau temperatura bazala si se pare ca ciclul trecut am avut ovulatie in ziua 18...Deci de data asta ori este ciclu anovulator ori este ceva in neregula cu ovulatia mea...Dana Dr mi-a spus ca trebuie sa repet analizele pentru LH, FSH, Estradiol si Testosteron in ziua a treia a ciclului urmator,sa reincep tratamentul pentru tiroida si dupa vreo 30 de zile sa repet si TSH.Ieri am fost din nou la ea pentru echo intravaginal si rezultatele au fost dezastroase:in ziua a 12 de ciclu nici urma de foliculi si se pare ca durerea pa partea stanga se datoreaza unei anexite (mi-a dat Voltaren supozitoare dar nici un tratament concret pentru anexita);sotul trebuie sa-si faca spermograma (luni ducem proba la laborator)si din Ianuarie,cand o sa am toate rezultatele, mi-a propus sa incepem stimularea cu Clomyfen in zilele 3,4,5,6,7 ale ciclului + echo in zilele 11-13 si daca totul este bine 1 injectie cu Pregnyl.Mi-a spus ca daca dupa trei luni de stimulare nu raman insarcinata,ne pregatim si pentru o HSG...OFFF,nici nu stiu daca nu am uitat sa va zic ceva....Este o harababura cumplita in mintea mea...Asa imi trebuie daca nu v-am scris mai devreme...Apropo,spuneti-mi si mie cum sa fac sa-mi transmit graficele de temperatura la pagina personala (ca sa vedeti si voi ce temperaturi am)...
Astept sfaturile voastre pentru ca am mai multa incredere in parerile si experienta voastra decat in doctori...

Va pup,

Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Laura, bine ai venit printre noi.. sper sa stai cat mai putin pe acest topic!!

am citit povestea ta... si mi-a sarit in ochi ca vei face stimulare inainte sa verifici permeabilitatea trompelor asa am facut si eu si dupa ce m-am indopat cu stimulente 2 luni, am facut HSG si am descoperit ca am trompele infundate te-as sfatui sa faci intai histero, sa fii sigura ca au cale libera...

te pup si ai grija de tine

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Draga Laura, nu trebuie sa disperi, ai o dorinta arzatoare de a avea copil, sa stii ca multe mamici au trecut prin clipe cumplite, dureroase, treceri de la extaz la dezamagire. In 14 ani am ramas de doua ori gravida, fara nici o contraceptie, nici macar calendarul. Si am ramas gravida nu atunci cand am facut tratament, ci atunci cand nici nu-mi dadeam seama. Am copiii la 10 ani diferenta. Nu-ti spun cate teste de sarcina mi-am facut. Cum intarzia ciclul o saptamana eram toata inima numai cu gandul la bb, iar a doua zi simteam ca o arsura in zona ovariana si ma puneam pe plans. dar niciodata nu am ranuntat la idee, am fost tot timpul cu incredere ca Dumnezeu este mare si poate se indura si de mine. Pe langa medici eu sunt convinsa ca mai este nevoie si de o "minune". Nu-ti mai insir toata lista de diagnostice de la uter infantil, la uter fibromatos, chist, anexita etc., tratamente peste tratamente. Chiar am ajuns sa invidiezi orice femeie cu burtica pe strada . Pana la urma nici medicul nu si-a dat seama cum de am ramas gravida, si daca as spune si celor care mi-au spus ca nu voi avea niciodata copil... trei medici, chiar profesori universitari, dar la fel ca tine mi-am dorit din tot sufletul.
In afara de incurajare, nu poti sa-ti dau alt sfat decat sa ai incredere si fii optimista.
Te pup, Mari si Kitti&Ionel sm:)e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura2001 spune:

In primul rand vreau sa va multumesc pentru cuvintele de incurajare.Sper din tot sufletul sa depasesc momentul mai ales ca am un sot minunat care este 100% langa mine si acum pot conta si pe toate fetele minunate care se intalnesc pe acest forum.
Tia, ieri cand am fost la Dna Dr si mi-a propus sa fac stimulare din Ianuarie, am intrebat-o daca nu este bine sa fac si histero...Mi-a spus ca este prea devreme...si ca nu gaseste justificare pentru o astfel de interventie pentru ca nu am decat un chiuretaj la activ si acesta la cerere + m-a sfatuit sa fac analiza din sange pentru clamydia (IGG);daca am avut o astfel de infectie poate fi vorba de risc de trompe infundate.Eu analiza pentru clamydia am facut-o doar din secretie si a iesit negativa asa ca nu stiu nici eu ce sa zic...In final a spus ca trebuie sa vada toate analizele pe care trebuie sa le repet + spermograma sotului si daca dupa trei luni de stimulare nu reusesc sa raman insarcinata abia atunci ne gandim la HSG.
Oricum nu sunt convinsa ca voi incepe stimularea in Ianuarie.Vreau sa vad cum imi ies analizele si apoi o sa iau o hotarare.
Deocamdata fac tratamentul pentru tiroida, iau acid folic si am inceput sa beau si ceai de naprasnic (eu am tinut o luna tratamentul Liviei dar in vara cand sotul meu nu era acasa;atunci ciclul mi-a venit la 28 de zile si m-am simtit foarte bine;tratamentul l-am facut in ideea in care vroiam sa-mi pregatesc organismul pentru "marele eveniment".
Am si o intrebare...Aveti idee daca temperatura bazala ridicata inainte de momentul ovulatiei indica cumva o infectie????Eu luna asta am niste temperaturi cam ciudate:
Ziua 1 (16/11/2003) - 36,7
Ziua 2 - 36,8
ziua 3 - 36,8
ziua 4 - 36,9
ziua 5 - 37,0
ziua 6 - 36,9
ziua 7 - 36,8
ziua 8 - 36,8
ziua 9 - 37,0
ziua 10 - 36,6
ziua 11 - 36,9
ziua 12 - 36,9
ziua 13 - 36,9
Fertility friend nu a detectat inca ovulatia;nu am nici un folicul;mucusul cervical nu s-a modoficat dar am o durere destul de neplacuta pe partea stanga.
Voi ce parere aveti???

Cred ca va stresez cu problemele mele dar sunteti singurele care intelegeti ceea ce simt...

Va pupic dulce,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Draga Laura, iti tin pumnii ca visul tau sa se transforme cat mai curand in realitate si ma alatur Tiei cu acelasi sfat: sa nu faci stimulari inainte de HSG!!! Stimularile nu sunt o joaca, nu le poti face la infinit, de aceea e bine sa stii exact cum stai cu uterul si trompele dinainte!
Bafta multa si sa auzim de bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Bine ai venit printre noi, Laura!
Si eu sunt tot sotie de navigator (de 7 ani, din care aprox. 3 de stat impreuna), am si eu o gramada de probleme, am facut o gramada de tratamente si pot sa-ti spun sa te inarmezi cu rabdare, sa fi increzatoare si sa gandesti pozitiv. Te inteleg foarte bine si pot sa-ti spun ca sunt alaturi de tine. Sper sa nu stai prea mult pe aici si sa gasesti calea pentru rezolvarea tuturor problemelor, cat mai curand.
Pupici multi, Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

P.S.
Referitor la catelusa: si eu am un caniche de 5 ani, superba si este jucaria noastra. Mi-am facut testul pentru toxoplasmoza si nu am, iar in acelasi timp m-am si interesat: cateii nu au nici o legatura cu acest microb, asa ca nu o izola de tine! Este si ea un sufletel. Eu, fara Sara mea, nu cred ca as rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Draga Laura, si eu sunt din Cta si tot sotie de navigator.. deci te inteleg foarte bine. Iti doresc sedere cat mai scurta la aspirante. Cred ca fetele au dreptate, degeaba faci stimulare fara sa stii cum stai cu trompele.. eu am fost ptr putin timp pacienta dr. Lutescu, dar primul lucru care m-a pus sa-l fac a fost sa-mi masor temp bazala si sa fac HSG..iar pentru anexita, am o prietena care a facut 10 sedinte cu laser si a doua luna a ramas insarcinata. Iti doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Laura draga mea, parca ai merge la acelasi medic la care am fost si eu cand mi-a dat stimulare... nu are de unde sa stie cum sunt trompele pana nu faci histero, nu vreau sa contest profesionalismul dr, insa ce ti-a spus sunt supozitii. chiar daca iese bine chlamydia, iarasi nu este un indiciu (mie mi-au iesit bine toate). la cati medici am mai fost, toti mi-au spus ca nu trebuia stimulare inainte de histero, si uite, daca le intrebi pe fete, si ele or sa-ti spuna acelasi lucru... nu merita sa risti o stimulare degeaba, eu zic sa te mai gandesti .. parere personala

temperatura din ziua 10 e singura ciudata altfel fertility friend cred ca are dreptate, ovulatia n-a dat inca buzna

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Laura, ca sa vedem si noi cand deschizi fereastra cu chartul ai in stanga "home page", clicaie pe ala si dupa ce iti alegi ce sa apara pe ea da-i "create home page". De asemenea, mai jos ai si charturile care vrei sa iti apara pe home page. Dupa ce aranjezi tot cum vrei tu, vii la profilul personal de la si la optiunea "home page" scrii http://fertilityfriend.com/home/"ce user esti tu" (vezi ca asta scrie si la FF, prima chestie sub "your charting home page web address".

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Si eu sunt de parere ca obligatoriu , inainte de stimulare trebuie sa se face histero sau o laparoscopie. E pacat sa iei medicamente fara sa fii sigura ca trompele sunt OK, aici nu merge cu supozitii ale dr.

AniS

Mergi la inceput