fertilitate = "virilitate"?
Sunt atit de nou venita ca mi-am prins urechile incercind sa deschid un nou subiect...
O iau din aproape in aproape, va cer doar putina rabdare sa imi cititi mesajul pina la capat inainte de a (ma) judeca.
Intrebare: de ce isi doresc femeile copii? De ce sufera atit de mult atunci cind dorinta lor nu se implineste peste noapte sau, ma rog, nu se implineste atit de repede pe cit si-ar dori ele? Cum ajung femeile sa devina aproape obsedate (iertati-ma) de faptul ca nu au inca un copil?
Cunosc o persoana care nu poate face copii (doua sarcini extrauterine, scos ambele trompe, etc.) Desi la momentul respectiv (acum 10 ani) nu i-a fost usor, persoana respectiva si partenerul ei s-au obisnuit cu ideea, au acceptat situatia, si se bucura cu sinceritate de prezenta copiilor din jurul lor (cei din familie, etc), fara invidii sau chestii rautacioase fata de cei mai norocosi ca ei.
Cunosc insa si o alta persoana tinara care, desi nu a fost diagnosticata cu probleme grave, pur si simplu a avut ghinion sau nu a fost sa fie deocamdata, a facut o adevarata obsesie in incercarea de a avea un copil: nu mai suporta sa auda de prietene care au ramas insarcinate, etc.
Exista si a treia varianta: a alta persoana (sper ca nu v-am pierdut de tot) care are un copil dar care spune ca nu i-ar mai trebui in veacul vecilor, ii numeste pe bebelusi "guvizi balosi", etc, si care ar fi fost "bine mersi" fara copii, considerind ca femeile sterile sunt cele mai norocoase.
Intrebare: care e situatia normala? (sau ideala). De ce unele femei exagereaza sau dramatizeaza atunci cind nu au (inca) copii? Poate fi considerata fertilitatea la femei un soi de echivalent al "virilitatii" sau "potentei" la barbati?
Multumesc pentru rabdare si sper sa nu gasiti deplasat subiectul pe care sper ca am reusit sa il deschid pina la urma...
Catia
Raspunsuri
Tia spune:
exista ceva care se numeste ceas biologic, poate la tine nu a sunat inca - cred ca acesta este raspunsul la prima ta intrebare.. care de altfel le trage dupa sine pe celelalte.
daca ti se va intampla vreodata acest lucru, adica sa sune acest ceas, cu siguranta iti vei raspunde la celelalte.
o seara si o viata minunata
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
lulu75 spune:
cand iti doresti un copil, lupti din rasputeri sa il ai, iar daca nu il ai toata viata jinduiesti dupa el.
Luminita
anis spune:
Cand esti pregatita iti doresti un copil. Eu sunt , sau fac parte din categoria celor "obsedate". Ma chinuii de 3 ani. De ce ajung sa mi-l doresc cu ardoare? Pentru ca ne dorim amandoi f tare si ne va implini ca ,cuplu si familie.
Nu ai toata viata la dispozitie sa faci asta..si daca mai sunt si probleme....
AniS
Marox spune:
Nu cred ca veruna din cele 3 situatii (mai mult sau mai putin extreme) este ideala.
Primul caz, da, l-am intilnit. Al doilea e mult mai frecvent, am 3 prietene in aceasta situatie. Al treilea, hm, ma abtin de la comentarii, din fericire nu cunosc pe nimeni.
Nu pot sa discut de ce unele femei sint disperate pt ca nu au un copil atit de repede pe cit si-l doresc pt ca nu mi se pare ca as fi cea mai in masura; sint atitea doamne pe site-ul asta care ar putea sa explice atitudinea lor mai bine ca mine. Dar pentru a raspunde la intrebarea ta "fertilitate=virilitate?" parerea mea este NU.
Catusha spune:
Va multumesc tuturor celor care ati gasit timp sa raspundeti la subiectul lansat de mine.
Cit despre ceasul meu biologic care intr-o zi poate va suna, ei bine, eu am deja o fetita minunata de 3 ani si 8 luni si pe de-asupra sunt insarcinata in 15 saptamini.
Fetita am facut-o la 3 ani de la casatorie, cind casniciei mele nu ii lipsea nimic decit o minune mica, deci copilul a venit ca o completare a unei relatii minunate, iar pe al doilea il fac pentru ca acum stiu ce inseamna fericirea pe care ti-o da un copil, vreau sa ma bucur mai mult de aceasta fericire, desi acum stiu deopotriva si faptul ca maternitatea nu inseamna doar dantelute roz si bucle a la Shirley Temple.
Deci EU stiu ce simt. Subiectul l-am lansat pentru a vedea ce pareri aveti voi despre reactiile si comportamentele atit de diferite raportate la aceeasi realitate: a avea copii.
Catia
denisa73 spune:
Ma intreb, daca ai fii lansat subiectul in caz ca nu puteai sa faci copii! Sa te chinui vreo 8-9 ani, sa faci pana cand si FIV de 3 ori, cum este cazul meu. Si atunci pentru ce traim? In afara de cariera,etc. trebuie sa ne si inmultim, nu? Cat despre ultima ta intrabare, sunt femei care fac copii in dorita de a prinde un barbat in plasa si nu pentru ca isi doresc cu ardoare sa faca copil.
acs spune:
De ce isi doresc femeile copii? Poate din dorinta de a darui si primi dragoste neconditionat, poate din instinct. Mie-mi plac foarte, foarte mult copiii. De cand eram mica si ma jucam cu papusile, vroiam sa am un bebe doar al meu. Poate ca asa sunt toate fetitele. Obsedata de faptul de a nu avea un copil n-am fost, pentru ca Dumnezeu m-a numarat printre fericitele mamici.
Despre cazurile pe care le-ai enumerat pot spune:
- daca n-as fi putut sa am copii, atunci, cu siguranta as fi infiat un copil
- in cazul al doilea... e mai dificil... cu siguranta as fi incercat din rasputeri; vreau insa sa cred ca nu as fi ajuns la stadiul in care sa nu pot auzi de prietene insarcinate; un copil e o bucurie, chiar daca nu e copilul meu
- copilul meu e o minune chiar si atunci cand plange, cand e incapatant, cand ma oboseste... si intotdeauna va fi comoara mea
Ideal ar fi ca toti cei care simt si pot darui dragoste, care iubesc foarte mult copiii, care se simt in stare sa se sacrifice... toti acestia sa aiba parte de copii.
Personal, nu infertilitatea m-ar durea cel mai tare, nu as scadea in ochii mei daca n-as putea aduce un copil pe lume, ci lipsa acelei fiinte alaturi de mine m-ar intrista. Asta-i si motivul pentru care as fi adoptat un copil in cazul in care n-as fi avut unul. Am toata admiratia pentru femeile care adopta un sufletel pentru a-l creste si ingriji, pentru a-i darui dragostea. Cu atat mai mult cu cat acele femei au proprii copii.
Mi-am expus propria parere. N-as putea fi obiectiva in tratarea unui asemenea subiect.
Multa sanatate si copii celor care-i doresc,
Manuela
Cristina L spune:
De ce isi doresc femeile copii?Pentru ca asta este cursul vietii,este normal sa iti doresti.Un copil este o minune si o implinire in viata unui cuplu,oricat de fericit ar fi el.
Devin obsedate atunci cand trec anii si aceasta minune nu se intampla.Asta poate intelege numai o femeie care trece prin asta, celelalte nu au de unde sa stie cata suferinta este in sufletul unei aspirante.Eu nu cred ca femeile "exagereaza sau dramatizeaza" atunci cand nu au inca un copil,anii trec si este posibil ca acel copil sa nu apara si atunci...
Primul caz s-a resemnat cum s-ar zice,este ceva normal,asta este viata.Al doilea caz mi se pare o prostie,sa ajungi sa-ti invidiezi prietenele,etc...ca raman insarcinate.Iar al trei-lea caz...ramane fara comentarii.
Catusha sa-ti traiasca fetita si bebe din burtica si sa te bucuri de ei.
Cristina L
Margot spune:
Intr-o viata de om trebuie sa cresti un copil, sa construiesti o casa si sa sadesti un pom, doar atunci te poti considera un om implinit.
Margot
Anina_n spune:
quote:
Originally posted by acs
De ce isi doresc femeile copii? Poate din dorinta de a darui si primi dragoste neconditionat, poate din instinct. Mie-mi plac foarte, foarte mult copiii. De cand eram mica si ma jucam cu papusile, vroiam sa am un bebe doar al meu. Poate ca asa sunt toate fetitele. Obsedata de faptul de a nu avea un copil n-am fost, pentru ca Dumnezeu m-a numarat printre fericitele mamici.
Despre cazurile pe care le-ai enumerat pot spune:
- daca n-as fi putut sa am copii, atunci, cu siguranta as fi infiat un copil
- in cazul al doilea... e mai dificil... cu siguranta as fi incercat din rasputeri; vreau insa sa cred ca nu as fi ajuns la stadiul in care sa nu pot auzi de prietene insarcinate; un copil e o bucurie, chiar daca nu e copilul meu
- copilul meu e o minune chiar si atunci cand plange, cand e incapatant, cand ma oboseste... si intotdeauna va fi comoara mea
Ideal ar fi ca toti cei care simt si pot darui dragoste, care iubesc foarte mult copiii, care se simt in stare sa se sacrifice... toti acestia sa aiba parte de copii.
Personal, nu infertilitatea m-ar durea cel mai tare, nu as scadea in ochii mei daca n-as putea aduce un copil pe lume, ci lipsa acelei fiinte alaturi de mine m-ar intrista. Asta-i si motivul pentru care as fi adoptat un copil in cazul in care n-as fi avut unul. Am toata admiratia pentru femeile care adopta un sufletel pentru a-l creste si ingriji, pentru a-i darui dragostea. Cu atat mai mult cu cat acele femei au proprii copii.
Mi-am expus propria parere. N-as putea fi obiectiva in tratarea unui asemenea subiect.
Multa sanatate si copii celor care-i doresc,
Manuela
Draga Manuela, ai scris exact ce simt, si eu !
As mai adauga ca, cele mai multe femei se simt implinite doar dupa ce devin mame. Asa s-a intamplat si cu mine. Cand am devenit mama, m-am simtit o femeie implinita.
Virilitatea este una, potenta este alta, iar fertilitatea este cu totul altceva.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 10 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina