fertilitate = "virilitate"?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Catusha spune:
Dragele mele,
Va multumesc pentru toate parerile pe care vi le-ati exprimat si pentru urarile frumoase pentru puii mei.
Stiu foarte bine ca fertilitatea e una, potenta e alta, virilitatea de asemenea.
Atunci cind (m)-am (v-am) intrebat daca sterilitatea la femei poate fi considerata un echivalent al potentei sau virilitatii la barbati, ma intrebam de fapt daca lipsa ei (a fertilitatii) poate produce aceleasi urmari psihice la femei pe care lipsa potentei le produce de obicei la barbati, si de aici unele comportamente sa zicem mai ciudate (invidie, etc).
Va multumesc inca o data.
Catia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tora97/tora97.jpg)
tora97 spune:
de ce vrem copil? cred ca femeile prin natura lor sint facute sa aibe pui.. lipsa lor inseamna o neinplinire totala. pur si simplu nu existi fara un asemenea izvor de viata si dragoste
eu nu doream copii.. poate si pt ca mi am petrecut copilaria crescind nepotii.
dar din moemntul in care am hotarit sa fac acest pas, totul, absolut totul s a schimbat... consider acum, ca viata mea nu ar fi avut vreun rost daca nu ar fi existat ea...
la barbati lipsa virilitatii este o problema de orgoliu, la femei lipsa copiilor inseamna pustietate..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Cred ca sunt doua aspecte diferite care in deficienta au acelasi impact negativ asupra psihicului, cu diferenta ca virilitatea este un aspect mai mult individual, imaginea de sine, pe cand infertilitatea sa zicem ca poate fi considerata a cuplului...nu prea stiu sa explic, parerea mea.
Exista la "Asteptand un ingeras" un articol cu interviul dr. Gheorghe Gradinaru si acesta spune la un moment dat in treacat ca "daca pentru o femeie socul adevarului (ca este cauza pentru care nu poate avea un copil) este mai usor de digerat, pentru un barbat este un adevarat cosmar". Imi pare rau ca nu explica mai pe larg totusi.
Oana_B
![](images/user_woman.png)
camelia-daniela spune:
Dragä Catia,
räspunsul nu poate fi generalizat...situatia normalä de care intrebi diferä de la om, la om, de la femeie, la femeie.
Dacä iei toate cazurile la rind observi cä este in functie de dorintele fiecäruia, depinzind foarte mult si de caracterul fiecärei persoane.
Sint desigur, cazuri drepte, si nedrepte...cu persoane care isi doresc copii, dar totusi nu pot sä-i aibä!!
Eu nu mi-am inchipuit viata färä copii!!!...am fost gravidä mai de tinericä ( nu foarte tinericä!!) si am incercat sä fac intrerupere de sarcinä, dar nu am reusit...am pierdut totusi sarcina in luna a 5-a si a fost groaznic!!!
Dupä experienta asta, mi-am dorit copii la vreo 2 ani si nu mai rämineam insärcinatä!!!...am crezut tot timpul cä m-a pedepsit Dumnezeu pentru päcatul pe care l-am fäcut!!!
Dupä 3 ani jumate de chinuieli cu tot felul de medicamente, am rämas gravida si am avut un bäiat...la 2 ani am näscut si fetita...deci, a fost in final, tot cum mi-am dorit eu ( intii bäiat si apoi o fetitä!! )...cred cä cineva acolo sus, mä iubeste!!!...si pot sä-ti spun cä a fost mai bine asa, cum s-a intimplat.
De regulä, omul isi doreste mereu, ceea ce nu are...la mine nu a fost cam asa...in cazul meu era prea devreme ( a fost un accident si pe deasupra si bärbatul era un "accident"...dupä 2 ani de prietenie, i-am dat papucii!!)
Cami.
P.S.
Bine ai venit printre noi!!!!