urgent ,fetele din Germania,kindergeld

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

draga Roxy,
nu stiu daca te-ar putea ajuta sfatul meu; de ce nu incerci sa mergi cu cineva care stie germana la Arbeitsamt de unde apartii? Eu cred ca e mult mai simplu sa rezolvi la fata locului. Precis trebuie completat numai un formular si de restul se ocupa ei. Sau poate ai un nr. de telefon? Imi pare sincer rau ca stau la mai bine de 200 km distanta in NRW; poate faci rost de un nr. de tel de acolo si as putea suna pentru tine???? Si stai linistita, nu cred sa platesti penalizari doar tu nu ai luat bani in plus(ci din contra trebuie sa-i primesti si pe cei pt. lunile trecute), asa ca....
Mi se pare complicat sa incerci sa rezolvi problema prin internet, mai rau te incurca...

toate cele bune
narcisa 30 saptamani & bb Patrick 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

draga narcisa as merge cu cea mai mare bucurie cu cineva care stie germana dar nu am pe nimeni pe aici si sotul meu lucreaza toata ziua ,deci cand e el liber e liber si acolo,iar sa-si ia liber de la servici nu se poate.Deci nu-mi ramane decat sa ma chinui eu sa-i fac sa inteleaga ce vreau .Numar de telefon de acolo il stiu 0641/9393 – 539
de la Familienkasse des Arbeitsamtes Gießen (Hessen),de unde am apartinut pana in februarie 2003 ,cand ne-am mutat in Essen.Am numarul dar iti dai seama ca la telefon mi-e imposibil sa ma inteleg cu ei si nici sotul nu are timp sa dea telefon .De aceea nu vad nici o iesire.
Multumesc oricum.

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Roxy,
am sunat la nr. de tel dat de tine, din pacate era un robot unde iti trebuiau date personale, sau poate aveau deja pauza de prinz. Dupa am sunat aici la noi in Paderborn tot NRW si am vorbit cu un domn caruia i-am explicat pe scurt cum ca voi v-ati mutat din Hessen deja din februarie etc. daca ma poate ajuta cu un raspuns general, totul fiind destul de personal stii ca nu prea dau informatii in numele altora.
In fine raspunsul a venit, mai greu dar la insistentele mele, mi-a zis ce-i de facut: sper sa te poata ajuta: tu trebie sa faci o adresa la arbeitsamt hessen Gießen unde a fost inregistrat Cristi cu nr.vostru de cont si tot tacimul, cum ca voi v-ati mutat la adresa actuala.... si sa ceri sa ti se plateasca si rückgängig din februarie pe noul nr. de cont.
Cam asta e de amenda sau asa ceva nici gind am intrebat si de asta;
Eu ma duc sa-i fac lui Patrick mai intii de mincare si revin peste vreo ora. Daca nu te pricepi cu adresa si ai incredere in mine poate scriem pe emailurile personale datele si ce mai e necesar si-ti pot face o adresa diseara cu ajutorul sotului meu tot ce ai nevoie; trebuie sa recunosc ca vorbesc bine germana dar la scrisori si adrese sunt unele reguli......
Mai vorbim
Dau un semn cind revin pe forum.

pe mai tirziu
narcisa 30 saptamani & bb Patrick 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Draga Roxy..eu ti-am tradus formularul.
Inafara de adresa si cont(daca s-a schimbat) probabil mai trebuie sa anexezi documentele doveditoare..care pp ca ar fi :abmeldungul din Friedberg si anmeldungul in Essen.
Din pacate nu stiu cum te pot ajuta mai mult.Cu vorbitul nu stau tocmai bine si cu scrisul de scrisori idem

Acum...formularul e tradus,intr-un doc Word dar de pe site(DC) nu il pot trimite ca nu permite atachmenturi.
Imi poti trimite adresa ta de email pe privat sau dau un copy/paste si ti-l trimit normal pe email.

Numai bine si bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Ti-am trimis formularul de aici de pe DC.
E cam balamuc dar sper sa te descurci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Tocmai am trecut sa vad daca a aparut link-ul dar vad ca deja sunt ajutoare serioase. Ma bucur. Oricum daca mai e nevoie de mine va stau la dispozitie. Cunosc limba germana destul de bine (cel putin asa imi place sa cred).
Spor la rezolvat hartoage.

Mergi la inceput