Enterocolita - simptome

Enterocolita - simptome | Autor: teresa

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
De cateva zile starea baietelului meu de sase saptamani ma ingrijoreaza pt. ca nu stiu ce are la burtica. Initial mi-am zis ca sunt colicile, dar incep sa am indoieli ca este doar atat. Are crampe ingrozitoare aproape de fiecare data cand face kk si elimina gaze. De asemenea, s-a iritat la fudulet, are niste bubite rosii destul de mari si izolate. Scanul il are moale dar asa a fost de la inceput, pt. ca il alaptez la san. Ceea ce ma ingrijoreaza este intensitatea durerii, iritatia, faptul ca are scaun mai des decat inainte si ca este moale(adica are o parte lichida care se imprima in pempars)si un miros cam acrisor. In rest e ok, adica nu are temperatura si se linisteste cat de cat dupa ce face kk. Ce vreau sa intreb este care sunt exact simpomele la enterocolita, sau chiar diaree. Pur si simplu nu-mi dau seama daca sunt colicile sau mai este si altceva. Cand ar trebui sa ma ingrijorez? Si inca ceva, poate o sa vi se pare stupid,(scuze ca abordez astfel de subiecte) dar cat de urat miroase kk la bebelusii atat de mici? Adica asa cum miroase orice kk sau mai putin, pt ca atunci mi-as da seama daca este ceva in neregula. Va multumesc mult.
Rodica si Matei

teresa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Draga Rodica,

nu te ingrijora de pomana, bebelul tau cred ca perfect sanatos, kk la sugari miroase un pic acrisor, dar nu ff tare pt.ca ei nu fac decat sa suga de la noi, corect?...si enterocolita deja eu zic ca prea grav sa te gandesti la asa ceva la un bb de 6 saptamani (sa-ti traiasca!)

sa fie sanatos bebelul (frumos nume Matei),m
numai bine, Lena si Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

enterocolita se manifesta cam asa:
greata, varsaturi, scaun moale si f des, febra, moleseala, nu poate manca nimik..orice mananca varsa..crampe..
eu as zice sa stai linistita..k nu cred k e enterocolita
tine-ne la curent

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

N-as vrea sa ma dau invatata, dar daca citesti subiectul postat de mine cu enterocolita la 6 luni jumate, ai sa vezi ca in prima faza bubitele rosii de pe fundulet m-au ingrijorat si pe mine. Fara febra, fara varsaturi, cu scaun moale si zgomotos, urit mirositor.
Am ajuns la doctor cu Rares si diagnosticul a fost enterocolita virala.
Asa ca cel mai bine, sfatul meu, este sa ajungi la doctor cit mai repede. Doar el e singurul in masura sa te linisteasca sau din potriva sa te puna in garda.

Asteptam vesti si de la tine.
Se pare ca in plina campanie de viroze ai nostrii bebei au achizitionat si ei ceva mai deosebit ...

Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teresa spune:

Draga Ana-Maria,
Mesajul tau despre enterocolita m-a facut de fapt marturisesc ingrijorarea pt. ca erau cam aceleasi simptome ca ale lui Matei. Vreau sa te intreb daca il durea burtica si cum, daca era durere continua sau nu. Matei plange si se framanta mult si cand suge, pe de o parte nu vrea sa scape tzatzica, pe de alta parte se screme de-si da sufletul, e aproape comic daca-l vezi, doar ca mie nu prea-mi vine sa rad. In rest, la fel, nu are febra, mananca bine, a luat in greutate. Poate ma ingrijorez degeaba. Inca o intrebare: unde se paote face coprocultura? Ma intereseaya si cabinetele particulare din sect. 6, ca nu prea am cu ce sa ajung prea departe. Pupici multe si sanatate la mamici si bebelasi.
Rodica si bb Matei

teresa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Draga Teresa ,
Pentru ca alaptezi , gandeste-te la ce ai mancat si tu in ultimul timp... Poate fi ceva care tie ti-a priit , in schimb lui ii da dureri de burtica , balonari , scaun moale , etc. - alimente de genul rosii , vinete , fasole , varza fac rau bebelusului !
Ia in calcul si posibilitatea asta , dar oricum mergi la medic !
Vladutz a avut scaun foarte urat mirositor : parca a ou , dar stricat , si totodata intepator ( a usturoi ) !
Multa sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Imi aduc aminte de Clara cam la aceeasi virsta si constat ca descrii exact ce avea si ea. Din pacate, pe noi ne-au chinuit colicii infiorator pina tirziu, pe la 6-7 luni. Clara avea niste dureri ingrozitoare cind facea kk, se irita destul de des, tot cu asemenea bubite... etc, cum ai descris si tu. Eu una nu cred ca e vorba de enterocolita, dar ca sa te linistesti deplin, consulta medicul..
si da, sa stii ca kakiul Clarei mirosea citeodata, infiorator... o schimba numa tac'su ca eu cadeam din picioare cind simteam mirosul. Si da, erau destule datzi cind ma dadeam de ceasul mortzii ca are copilul diaree, pentru ca ma uitam si vedeam tot asa ca era si o parte lichida care se imprima in pampers...
Pina la urma Clara n-a avut nimic. Asta s-a intimplat in cea mai neagra perioada de colici.

Alssa si Clara (11 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

Eu ce pot sa mai zic?! E clar ca la tine e un concurs de factori din care tu singura nu poti trage vreo concluzie.
Dar sa-ti spun cum stam noi: eu aseara am primit rezultatul la coprocultura si este clar: enterocolita cu campylobacter. Prin urmare, de azi sintem pe tratament cu eritromicina iar peste o saptamina repetam coprocultura.
Daca aceasta analiza o faceam in urma cu 3 saptamini cind au aparut primele semne era si mai bine!
Daca marti nu luam (din proprie initiativa si la sfatul fetelor de pe site) proba pt. coprocultura mai pierdeam inca zile importante pentru refacerea lui Rares.
Intre timp Rares si-a pierdut si pofta de mincare.

Asteptam vesti si de la tine.
Noi sintem din Cluj, deci nu te pot ajuta cu adresele de cabinete/laboratoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Bine macar ca ai facut analiza...ar trebui sa-l tragi nitel de urechi pe nenea dr.

Raluca mama Ilincai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Teresa,
sper ca ai urmat sfatul mamicilor si ai ajuns deja la coprocultura
Nu de altceva dar stai tu mai linistita: daca are enterocolita iiti da tratament si te linistesti; daca nu are te linistesti.
Mai ales ca dai exclusiv piept, e bine sa fii linistita.
Alimentarea la san rezulta scaun de toate tipurile la bb. dar depinde si ce a mancat mamica si ce a baut (bauturi acidulate)in rest fiecare copil are stomacelul in diferite feluri, digera altfel de unde rezulta si scaunul cu aspect de la galben la verzui, la miros fad miros acru, consistenta. Numai intr-un laborator de analize poate sa spuna; ca dupa aspect sau miros poate fi in n feluri si copilul tot sanatos. De miros, ce sa-ti spun... pe fetita o schimba sotul ca eu ma tineam de stomac sa nu-mi dau matele afara(scuze pt expresie dar asa era) si flescait (pe atunci nu prea erau pampersi). Baietelul (are 5 luni) in schimb pot sa-i iau pe hartie, fiind mai tare nicinu se imprima pe pampers, dar se face rosu la fata . Da-ne un semn cum ai rezolvat...
Succes, Mari si Kitii&Ionel sm:)e!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

Rodica, ce mai face Matei, cum mai e?

MirelaV

Mergi la inceput