Bebel rebel de un an si o luna nu vrea olita !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

E prea mic la 1 un pentru a ficonstient de olita, atata timp cand nu simte nici o jena, in pampers ramane"placut uscat"...Fetita mea facea la 1 an si trei luni la olita...iar spre doi ani cand vedea olita isi intarea picioarele, parca era o "psisica deasupra caldarii cu apa". Asa cam doua luni Dupa aceea, pe la doi an si un pic am reluat la baie eu pe Wc ea pe olita si nefelicitam "bravo mami"... "bravo Kitti"
si chiar i-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

fetita mea a facut cunostinta cu olita la un an si 3 luni. trucul meu a fost sa ii dau ceva activitate: fie o jucarie interesanta fie ceva bun-bun de mancare. la mine a coincis cu achizitionarea unui set de olite si farfurii de plastic, "de bucatarie"...a fost asa de incantata de ele, incat nu a avut timp sa protesteze. apoi ii dadeam biscuti de care ii placeau ei sa ii rontaie, ca sa nu se plictiseasca.....si acum, la 2 ani, functioneaza "santajul": vrei la olita?" "nu-nu!!", "ai ca-ti da mama bun bun","bun bun, da","hai la olita", "da".
o idee: e mai bine sa incerce altcineva prima manevra de asezare pe olita. de ex, la mine a fost asa: am lasat-o cu o fetita de 11 ani, pentru vreo ora, doua. cand am venit, denisa mea statea pe olita jucandu-se absorbita cu jucariile. si ce daca avea fundul turtit de atata stat pe ea...joaca cu prietena ei era suficient de captivanta:)
oricum, la inceput nu prea se nimerea sa faca, mergeam mai mult la ghici; cand a invatat ce inseamna, si cum e cand ii vine sa faca, a mers mai usor. cu toate astea, de multe ori ma anunta dupa ce facea pe ea. a, si incaceva ff important: daca vrei cu adevarat sa il inveti, trebuie sa renunti la scutece absorbante, si sa iti faci o rezerva apreciabila de pantalonasi. daca vrei doar sa il familiarizezi cu olita, merge si cu pampers, o vreme. dar cel mai bine o faci vara, cu funduletul gol. isi da seama mult mai repede ce se intampla, si invata. desi e vai si amar de covoarele tale:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Pe Clara am pus-o pe olita de pe la 10-11 luni. Statea fara probleme, si de cele mai multe ori si facea, caca mai ales. Pe la 1 an a inceput sa zica caca, indiferent ca facea caca sau pipi. Eram tare mandrii! Insa pe la 14 luni, a inceput sa zica caca, dupa ce facea si era prea tarziu. Acum 15 luni, zice caca, doar cand ii vine sa faca pipi si nu totdeauna; dar cand ii vine sa faca caca nu mai zice nimic, si face in pampers. Nu stiu ce sa zic!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

eu cred ca vrei prea multe de la un bb asa mic
bblusii care au stat pe olita asa devremeau fost mai precoce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Eu sunt de parere ca atata vreme cat bebelul are pampers , degeaba insistam cu olita.El e destul de destept sa-si dea seama ca e bine cu scutecul.Daca nu-l va avea si se va uda sau murdari , va incepe sa constientizeze mult mai clar rolul olitei.
Eu am incercat cu Roxi educatia cu olita de pe la 1 an.Pe la 1 an si 4 luni tipete , uite caca , de ce faci caca in pampers...bietul copil era timorat.Apoi am citit in revista mami ca abia la 2 ani se formeaza bine reflexele mictiunii.Si i-am cumparat , abia la 2 ani 10 pantalonasi , si cum facea pisu ii ziceam:"Ce-ai facut , te-ai udat, trebuia sa stai la olita..."In 2 zile , atat , Roxi facea NUMAI la olita.Asa ca acum la Raluca nu mai chinui copilul , pe la 1 an si 8 luni o sa incep sa o famliarizez cu olita , si la 2 ani aplic strategia pantalonilor.
Numai bine la "pemparsari"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trisha spune:

Si eu cred ca e prea devreme pentru bb sa constientizeze ce vrei de la el. Eu am incercat cu fata mea, care are un an si jumatate, cam toate trucurile care mi-au trecut prin cap, si, in urma negocierilor, sta pe olita si imbracata, si dezbracata, dar nu presteaza decat la ghici. Ba mai mult, dupa ce umple scutecul vine si ea si-si aduce olita si se asaza imbracata pe aceasta. Cred ca este totusi prea devreme si pentru fata mea, daramite pentru baietelul tau!

Trisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Iti faci probleme la un an si o luna??!!??Ce sa spun eu la 2 ani si o luna?O asez pe olita si imediat se ridica.Stie ca acolo trebuie sa faca kk si pipi pt ca pune papusa in olita si spune ce face coca...ea nimic insa...tot in pipit cum spune ea face kk si pipi.Nici la wc nu vrea.I-am araatat cum fac eu si bica(bunica)dar nimic.

Gabi si Simonica de 2 anisori .

Mergi la inceput