Bebel rebel de un an si o luna nu vrea olita !
![](images/user_woman.png)
Bebelul meu este baietel rebel
si m-am gindit ca ar cam fi timpul sa-l pun pe olita, la un an si o luna. I-am dat din timp olita sa se obisnuiasca cu ea, s-a jucat o vreme cu ea, apoi am inceput sa-l asez imbracat...
hmm nu prea i-a convenit, a mai stat citeodata dar nu mai mult de 5 minute. Am zis sa nu-l fortez, l-am mai lasat citeva zile, am mai incercat din nou de data asta si cu funduletul gol. Nu sta deloc.
Se impinge de fund in sus si plinge. Avind si o surioara de 6 ani am pus-o si pe ea pe olita din nou, sa o vada pe ea, dar se pare fara efect. Cu fetita nu am avut asa probleme, a invatat destul de repede si nu a obiectat cind o puneam pe olita, cu ea am inceput chiar de la un an. Imi poate da cineva vreun sfat ? Multumiri.
Raspunsuri
alba spune:
Pirinel,bun venit la DC !
Subiectul asta s-a mai discutat,uite aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14534
P.S.Cel mai bine este sa nu-l fortezi,ca daca nu vrea, nu vrea,fiecare copil e altfel,nu poti sa-i compari...cel mai bine e sa astepti pina la vara,se recomanda, sa se inceapa "actiunea olitza" in anotimpul cald,nu rece..asa il poti lasa si in poponeatza goala sa umble prin casa,iarna nu prea se poate...off,si inca e mititel,are abia un an si o luna,mai este timp!
Asa,ca spor la cumparaturi de pampers in continuare rabdare si tutun!
***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gabrielat spune:
Pirinel nu forta bb sa stea pe olita.
Cand o sa vrea sa faca la olita o sa o ia singur.
Si asteapta totusi sa vina caldura ptr. asta.
Eu am incercat tot ca tine sa-l fortez si nu a vrut cu nici un chip, a luat olita cand a vrut el la 2,2 ani.
Si sa stii ca baieteii sunt mai lenesi!
gabi
acs spune:
Si fetitele sunt lenese! Nici Mariuca mea (1 an si aproape 5 luni) nu vrea la olita. Nici macar imbracata nu se aseaza pe olita. Plange daca incerc sa o pun, asa ca pentru moment am renuntat. In curand o sa stau acasa (concediu de sarbatori) si o sa incerc sa reiau "operatiunea olita". Am de gand sa o tin fara pamapers, chiar daca o sa-mi fie cam greu. O sa revin atunci cu detalii (fericite sper).
Multa sanatate,
Manuela
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Noi avem 1 an si 9 luni aproape si tot nu vrem la olita... dar nu o consider rebela, ci doar... in ritmul propriu...
Cristina, mamica cu burtoaie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
draga Pirinel,
Bebicul meu a fost rebel si nu a vrut pe olita pina la 3 ani. Ups. Sau pina cind nu a intrat bunica in actiune si a inceput dresajul...
nu iti fa griji... are tot timpul sa intre in randul barbatilor. Cu siguranta atunci cind se va insura nu va mai avea scutec. Nu il stresa.
Asa se naste o mare iubire.
Sergal spune:
Pirinel, e prea mic la 1 an de olita!
Sergiu al meu a inceput pe la 2 ani, era vara si il scoteam in parc fara pampers, doar cu pantalonasi scurti. La inceput a fost incantat sa faca pipi langa copac. Problema a fost cand ajungeam acasa: in casa nu aveam COPAC!!!
Si cum a mai spus cineva mai sus e bine sa incerci vara...
Iar cand ai sa scapi de pampersi sa vezi cum iti creste bugetul!
www.babiesonline.com/babies/s/sergiu
furni spune:
Baietelul meu nu a stat niciodata pe olita. De la pampers a trecut direct la WC. Asa a vrut el. Pe WC a stst din prima (cu colacel special).
Luizax spune:
he he Alex al meu nici la 1 an si 9 luni nu vrea la olitza. Il intreb: faci kaki, el: DA, vrei sa faci la olitza, el: NIU!
Luizax - karkotash shef!
![](images/user_man.png)
m34 spune:
Am citit o carte in care recomanda invatarea copilului la olita pe la 2 ani. Daca incerci mai devreme, ai mari sanse sa te "muncesti" cu el pana spre 2 ani, 2 ani si ceva...
vladosmina spune:
Vlad are doi ani si jumatate si la fel a facut si el la un an jumate, precum baietelul tau. Pe Vlad nu l-am putut determina niciodata sa faca ceva ce nu vroia si nu cred ca e bine sa insisti cu lucruri asa serioase. Poate nu e pregatit psihic, ba chiar si fizic pentru asa ceva. Ai observat ca are control asupra sfincterelor?
Noile studii au aratat ca baieteii sunt pregatiti de acest pas in jurul varstei de 27 luni si dureaza cca. 2 luni pana cand nu mai fac deloc pipi pe ei ZIUA.
Mai este si faptul ca scutecele sunt atat de bune, iar bebeii nu se simt deranjati ca au facut pipi, nu se simt uzi. Si eu zic sa astepti pana la primavara macar, ca e riscant sa-l lasi ud in toiul iernii, poate sa raceasca f urat si pe urma o sa-ti blestemi zilele ca te-ai grabit.
Inca un semn ca e pregatit este si sa vorbeasca, si sa vina sa te anunte ca a facut caca.
Eu iti tin pumnii stransi sa reusesti cat mai usor, mai ales ca-mi imaginez ce satula esti de schimbat scutece, ca eu sunt peste cap de satula!