Nasuc infundat la nou-nascuti

Nasuc infundat la nou-nascuti | Autor: Basil

Link direct la acest mesaj

Fetita noastra in varsta de 2 saptamani are nasucul infundat, si din aceasta cauza are un somn mai agitat. Imi puteti recomanda niste remedii pentru a-i desfunda nasucul ?

Va multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Se poate usura respiratia punand de mai multe ori pe zi picaturi de ser fiziologic in nas, dupa care se aspira cu o pompita, (se gasesc la farmacie)mucozitatile. Supraincalzirea camerei duce la uscarea mucozitatii nazale la sugarii mici, de unde si probleme de respiratie. Cand faceti baie se spala nasucul deasupra cu apa cand se spala fata, iar dupa baie daca se vad mucsoare in nara se scot cu betisoare cu vata, dar nu curata nasul prin interior cu betisoare, se poate infunda si mai adanc in loc sa scoti. Am auzit si cu picaturi de zeama de lamaie, dar nu am incercat.
Mult succes si sanatate, sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Basil spune:

Multumesc Marika. Folosim ser fiziologic dar inca nu am observat nici o ameliorare. Probabil cauza o reprezinta intr-adevar caldura excesiva. De obicei, cand ii facem baita, temperatura camerei ajunge in jur de 25, 26 grade Celsius.

Multumesc inca o data pentru promptitudine,
basil

quote:
Originally posted by MarikaStefan

Se poate usura respiratia punand de mai multe ori pe zi picaturi de ser fiziologic in nas, dupa care se aspira cu o pompita, (se gasesc la farmacie)mucozitatile. Supraincalzirea camerei duce la uscarea mucozitatii nazale la sugarii mici, de unde si probleme de respiratie. Cand faceti baie se spala nasucul deasupra cu apa cand se spala fata, iar dupa baie daca se vad mucsoare in nara se scot cu betisoare cu vata, dar nu curata nasul prin interior cu betisoare, se poate infunda si mai adanc in loc sa scoti. Am auzit si cu picaturi de zeama de lamaie, dar nu am incercat.
Mult succes si sanatate, sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Incearca laptic de la mami.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Sprayul Marimer (cu apa de mare) este foarte bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

S-ar putea sa o ajute daca folositi un umidificator in camera in care sta fetita. Poate are nasucul infundat din cauza aerului prea uscat.

Sa creasca mare, sanatoasa si frumoasa,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Curata nasul bine dupa baie, cu betisoare cu vata si/sau pompita, daca are secretii abundente.
Se poate face si un masaj pe nas, dar degetele sa fie calde. Si cu condita ca bebe sa accepte :))))

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicos spune:

Noi si acum la 10 luni avem aceasta problema. De doua ori am ajuns la Alexandrescu sa o aspiram nazal si se mirau doctoritele de ce-i scoteau din nasuc. In rest nu are nimic, doar secretii f. accentuate.Noi ii mai dam sinupret (fluidifica secretiile), este natural, dar nu cred ca este recomandat pentru varsta asa mica.Serul fiziologic caldut, dar sa intre in nasuc, nu sa se prelinga pe langa.Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Sau Sterimar,care e si pentru bebei mici.Nu stiu daca si marimer-ul este...dar tre sa intrebi sa fii mai sigura.Mie mama mi la adus pe asta si mai avea in farmacie si Nazomer care mi-a spus ca nu este indicat si pt bb pana intr-un an.
Spor la desfundat nasucul!
Adina si bb Rares

quote:
Originally posted by Marianar

Sprayul Marimer (cu apa de mare) este foarte bun.

Mariana & Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Noi am folosit Sterimar. Niste prosoape umede pe calorifer cred ca ar ajuta, dar cred ca si temp. mai tb scazuta putin. In mod normal ar tb sa fie max. 21 grade, iar la baita max. 23. Eu asa am citit si am aplicat cu succes.

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Eu folosesc ser fiziologic si pompita. Problema e ca inghite tot serul cu care ii irig nasucul, chiar daca o tin ridicata. Poate sa-i faca vreun rau?

Mergi la inceput