tratament anovulatie

tratament anovulatie | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Am facut de curand analizele hormonale si asa am aflat cauza inferitilitatii mele: anovultaie (LH-ul a iesit prea mic).
As dori sa stiu care e tratamentul pentru stimularea artificiala a ovulatiei.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

O varianta ar fi cu CLOMYFEN si a doua varianta cu PUREGON si PREGNYL, dar atentie ambele se fac sub supraveghere medicala si cu monitorizare ecografica.
Bafta!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

cand LH-ul este mic, inseamna ca foliculul nu se desprinde. cum au iesit ceilalti hormoni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc pentru linkuri. Ceilalti hormoni au iesit OK, adica valori normale.
Doctorul mi-a zis ca nu am ovulatie si ca nici nu se formeaza foliculii. As dori sa stiu in ce consta stimularea artificiala a ovulatiei si daca este scump acest tratament.
Monica, tratementele cu CLOMYFEN sau cu PUREGON si PREGNYL fac parte din stimularea ovulatiei?
Multumesc si astept un raspuns mai detaliat despre procesele acestei stimulari... e adevarat ca se incepe din primele zile ale menstrei?

Liviana

Mergi la inceput

Clomyfenul este mai ieftin, iar PUREGONUL costa 1.360.000 fiola, PREGNYL 280.000. Ambele metode fac parte din stimularea ovulatiei. Clomyfen este pastilute,iar puregonul si pregnylul injectii. Exista o schema de tratament care este personalizata in functie de problemele fiecarei paciente. De asta am spus ca trebuie sa ti le recomande un medic si sa fi monitorizata ecografic sa vezi ce se intampla.
Bafta!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

daca ceilalti hormoni ti-au iesit bine (FSH, estradiol, progesteron) cred ca nu ai nevoie decat de pregnyl pentru desprinderea folicului si declansarea ovulatiei. e curios ca nu ai ovulatie cand numai LH-ul ti-a iesit prost. eco ai facut?

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Menongon-ul e cel care mi s-a recomandat de luna viitoare. El contine si o cantitate suficienta de LH, si eu am nevoie de asta. Sunt injectii, si dupa care se face Pregnyl...ambele fac parte din stimularea artificiala a ovulatiei.
Nu iti strica sa faci si o ecografie prin ziua 21-a, ca sa vezi ce s-a intamplat mai exact!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Nu am facut eco. Dr meu m-a trimis sa fac doar analizele hormonale. Nu stiu daca e bine sa ma duc netrimisa la ecografie in ziua 21-a....

Fetelor, tare imi este teama sa nu fie in zadar... Citesc mesajele voastre prin care spuneti ca ati urmat tratatemnte perioade indelungate si in zadar. Chiar ca trebuie sa ai nervi tari.

Puregonul conduce la ingrasare?

As vrea sa va spun ca eu am incercat sa stimulez ovulatia si cu seminte de marar luate dimineata pe stomacul gol, insa degeaba...

O sa merg la dr in primele zile de menstra si va voi spune atunci ce tratament mi-a recomandat dr Conci Stelian.
Va pup.
Liviana

Liviana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka77 spune:

Aceeasi problema o am si eu LH mic(14,29),iar val trebuia sa fie 24-105.Medicul mi-a recomandat Puregon 4fiole+Pregnyl 1 fiola.Am facut tratamentul si miine va dau vestea daca a functionat tratamentul.Puregonul nu m-a ingrasat nici un gram desi au fost fete care au zis ca s-au ingrasat,depinde cred.
Bafta si sa auzim de bebei!

Mergi la inceput

Eu m-am ingrasat dupa 3 luni de stimulare cu puregon si pregnyl cate 5 fiole/luna. Dar nu este o regula depinde de la organism la organism. Eu de felul meu sunt o persona slaba. Te umfli mai ales in burtica.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micky spune:

Fetelor, dar la voi crestea temperatura cu 0,4 grade dupa ovulatie daca aveti aceste analize mici?

Mergi la inceput