Mamici de mart-aprilie 2004 (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

ce mamici lenese....am ajuns pe pagina a doua a forumului .
Roxana, imi pare rau sa aud ca ai probleme.....de fapt am citit mesajul tau de dimineata, dar eram atat de grabita sa postez despre ecografie ca am trecut repede peste el......sanatate multa e tot ce-tzi pot ura....ca sfaturi despre tratament nu ma pricep sa dau.
claudelu, exista 2 varste in sarcina, asa zisa varsta a "sarcinii" si varsta bebelusului, care in general e cu vreo 2 saptamani mai mica decat prima. Prima se calculeaza de la ultima menstra iar cea de-a doua de la data fecundatiei (care e cam la 10 zile distanta).
De exemplu eu, am avut ultima menstra in 21.06.2003, am 23 de saptamani de sarcina, iar bebe are 21 de saptamani. Si data nasterii conform calculelor este 28 martie 2004, iar conform ecografiei 26-27 martie 2004.
Asa ca, in caz ca ati avut ciclu regulat inainte de a ramane , ma puteti folosi drept "cobai" pentru calcule, pentru ca 3 medici diferiti mi-au estimat aceasi varsta de sarcina si aceasi data probabila de nastere.

Mickyyy 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellys spune:

Burtici,

Cand v-ati gandit voi sa intrati in prenatal???
Eu m-am gandit sa intru cu 15.03.2003, adica cam cu 2 sapt inainte de a naste.
N-ar fi o problema sa intru la 7 1/2 luni, dar cu noua ordonanta privind indemnizatia CIC......

[blue]Mikyyy, succes la intocmirea cash-flow-ului pe 2 ani. Eu l-am facut pe 5.....parca lucram la planul de cincinal......

23 sapt. & Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ma bucur ca toti bebicii sunt bine! Katja mea imi da ghionturi din ce in ce mai zdravene!
Am si eu o intrebare pentru mamicile care au caseta video de la eco: se poate sa inregistreze si pe CD sau numai pe caseta video? Ca eu as prefera pe CD...
Flaviutza, teoretic de la 16 saptamani se poate afla cu exactitate (100% corect) sexul copilului dar depinde de cat de impudic e bb, adica daca e dispus sa arate!
Oana, am sa incep eu prezentarea: eu am 25 de ani si poza....o sa incerc sa o pun in profil sau...cum sa o puteti vedea altfel? tu unde ai pozica?
Ioana in 20 de saptamani

Mergi la inceput

inaioana, depinde de cat de performant e ecograful si cat de accesorizati sunt cei care-l folosesc. La medlife unde am facut eu ieri ecografia, ecograful permitea inregistrare pe discheta, pe caseta video, pe cd chiar si pe dvd, dar ...... degeaba. Dar pentru fiecare tip de inregistrare in parte trebuia sa existe un terminal separat conectat la ecograf (pentru caseta video un videorecorder, pentru cd, un cdwriter, etc), ceea ce din nefericire la ei inca nu exista (au cumparat ecograful de mai putin de o luna, si inca nu aveau toate cele pentru el).
Cat despre "prezentare", la mine datele din profil sunt cat se poate de reale.....am 27 de ani, cred ca daca o sa caut mai am si poze scanate, dar sincer nu simt nevoia sa-mi pun poza in profil. Dar daca chiar va roade curiozitatea, v-o pot trimite pe mail.....

Mickyyy 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Uf, mai fetelor...ieri mi-am luat inima in dinti si m0am dus de una singura, nu la doctorul care imi urmareste sarcina, ci la primul cabinet unde am descoperit-o (poveste luuunga, am scris la discutii generale)...ce sa ma mai lungesc, clinica respectiva e a unui cult religios(acum am aflat), adventisti, un dctor tinar, la vreo 30 ani, ..daca la prima vizita, cand am descoperit ca am in burta un bebitz de 2 luni juma si eu nici nu banuiam, a fost destul de neutru, in sensul ca ne-a explicat ce putem face , chiar ne-a recomandat un doctor in cazul intreruperii de sarcina, acum, cand m-a vazut , imediat m-a recunoscut, odata i s-a luminat fata..."vaaaai, ati pastrat copilul, nici nu ma asteptam la cat de disperata pareai (am lesinat acolo cand am aflat ca is pregnant)..si da-i si da-i cu laude...
mi-a spus ca nu se poate vedea la eco pe care il au ei ce este , sa mai asteptam pana in sapt 20 si atunci imi spune sigur, eu m-am bosumflat toata, dar mi-a trecut cand am primit o sacosica pt nastere nemteasca cu de toate : vitamine prenatale, crema pt burtika, sampon special pt gravidute fara nimic chimic in el, 2 carti despre sarcina si un halatel pt cel mic atat de fin cum nu am vazut in magazine..m-am bucurat ca un copil credeti-ma!
am mai intrebat la alte clinici private, le-am luat pe rand si peste tot mi-au zis date la care pot afla care mai de care mai "intarziate"...deci nici vorba de saptamana 17 :(((
dar se pare ca doctorul meu stie totusi...si il intreb ca mi-am facut curaj acum!

Mergi la inceput

Neatza .
Ce mai faceti? Ce planuri de week-end aveti?
Prea multa liniste pe-aici.......hai sa mai invioram si noi putin atmosfera, chiar daca vremea de afara trage la somn!!

Mickyyy 23 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Ufa, ce rau am dormit azi noapte, a fost foarte agitat dodoloata mea....
Burticilor am o problema , nu stiu daca e normal sau nu dar pe mine ma cam sperie...am scurgeri, dar nu normal ci sunt cam abundente scurgerile...
Pupici pe burtici!

CFloarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simoneta spune:

Claudelu,depinde ce scurgeri ai, ca si eu am aceeasi problema dar nu ma sperii ca sunt normale.Depinde de culoare,densitate,etc.Am tot citit despre acest lucru si se pare ca nu trebuie sa ne facem probleme.Atata timp cat nu sunt insotite de mancarimi,febra,secretie vascoasa sau roseata pielii eu zic sa stai linistita.
Pupici,
Simoneta si bebe
PS.Incearca sa te speli cu infuzie de musetel

Mergi la inceput

Nu am mancarimi doar ca m-au cam speriat scurgerile astea...
Ma gandeam si eu la infuzia cu ceaiul de musetel...oricum e bine sa facem chestia asta din cand in cand...

Pupici!

CFloarea

Mergi la inceput

Ce-i fetelor cu linistea asta astazi?
Aveti mult de lucru?
Eu am dar in momentul de fata m-a enervat unu tare "destept", care le stie pe toate si neaparat trebuie o pauza ca sa ma linistesc...
Sper ca voi sa avet o zi mai buna ca si a mea...

CFloarea

Mergi la inceput