Sindromul ovarului polichistic SOP si colesterolul
Raspunsuri - Pagina 2
aquariusrpro spune:
Nooo.. ca m-au intors cu diagnosticul.. Acum am SOP.
Sfatul medicului: "Sa zic saru' mana ca am un copil!"
Licuta1, mie doctorita mi-a spus ca diagnosticul efectiv de SOP se pune pe baza unei determinari de LH si FSH. Daca raportul este invers ( nu am priceput care tre; sa fie mai mare si care mai mic ) atunci este primul semn de SOP.
Stiu ca FSh si LH sunt secretati de hipofiza.. deci am un deranjament la "sediul central". Si, parca, cei doi hormoni dicteaza ce se intampla la nivel ovarian.
Dupa noile analize ( unele cu rezultatul in ianuarie ) voi avea confirmarea de SOP sau altceva.
Ar putea fi o solutie ( complementara, evident ) reflexoterapia ???? Stie cineva ceva despre asta? Vorbesc de tratament localizat, ca la "gadilat" am fost si eu de cateva ori.
Roxana&Ruxandra
LICUTA1 spune:
Eu o sa merg cat de curand la un endocrinolog si sa vadem ce spune si el.
Raportul FSH-LH este determinat de faptul ca fociculi se formeaza FSH dar nu ajung la maturitate LH si nu sunt eliberate de ovar si rezulta ovarele pochistice.
Eu incerc sa fiu optimista si sper ca totul are o rezolvare.
La adresa http://www.gineco.com.br/amv2.htm gasesti informatii foarte utile despre acest echilibrul
Licuta
"Sa razi cand iti vine sa plangi si sa plangi numai cand vezi pe alti plangand"
aquariusrpro spune:
Licuta,
Uite niste link-uri.
http://www.ivf.com/pcostreat.html
http://www.mja.com.au/public/issues/nov16/kidson/kidson.html
http://www.pcosupport.org/medical/research.php
Roxana&Ruxandra
LICUTA1 spune:
[font=Verdana]Multumesc pentru link-uri, cel cu Polycystic ovary syndrome: a new direction in treatment, este foarte interesant.
Roxana,
Am inteles ca ai ramas insarcinata chiar in momentul depistari SOP.
Am luat si eu o parte din analize astazi si arata infiorator colesterolul 335 -normal 120-200, progesteronul 3,66 normal 7,5-25, plus celelalte analize de rutina Ca,Mg..., care sunt si astea mult sub valorile normale (de ex Ca -7,1) datorita regimului meu din ultima luna format numai din legume,fructe si cereale.
Ce ma supara cel mai mult este progesteronul -atat de mic cu toate ca tot de o luna beau 1 litru de ceai pentru stimulare ovariana, tinctura de zmeur, naprasnic, vit.E, apilarnil.
Dupa sarbatori nu o sa mai iau nici un ceai nici o potiune si o sa fac tot setul complet de analize(vreo 18) sa vedem cum o sa iasa.
Ai avut ceva dereglari hormonale inainte de sarcina, si cum s-au reglat acestea?
Licuta
"Sa razi cand iti vine sa plangi si sa plangi numai cand vezi pe alti plangand"
bety spune:
Pentru intrebarea legata de reflexoterapie am eu raspuns: am facut 20 sedinte (una dupa alta, dar cu pauza duminica), apoi 3 pe saptamana, apoi 2 pe saptamana. Acum o sa fac cate 1 pe saptamana, pentru intretinere, pana cand...nu o sa ma mai doara nimic.
Vreau sa spun ca in prima zi am crezut ca merg la "gadilat", dar m-am inselat grozav. In viata mea nu am crezut ca poate sa doara astfel. In afara de zona reflexogena a inimii, ma dureau toate: sinusuri, plamani, fiere, ficat, rinichi, stomac, tot aparatul genital, hipofiza, hipotalamus.... Ce mai, tot-tot! Am spus la toata lumea ca "eram cu un picior in groapa". Daca ma durea totul!
La doua zile am avut gust de amar si cocleala in gura, apoi dupa cateva sedinte urina a inceput sa se coloreze (era cam verde), semne ca au inceput sa se elimine toxinele. Eu in general, nu transpir de loc si pot spune ca au fost zile cand am transpirat, cu toate ca afara nu e vara. Dar, in limite normale, pot spune eu, care nu stiu ce inseamna transpiratia care deranjeaza.
Cert este ca in zona aparatului genital, de durere mi se umezeau palmele. Dar...cand am fost la a 19 sedinta, mi-au venit "rusii", fara durere, fara simptome (ceea ce mie nu mi s-a intamplat pana acum), dar foarte abundenti, m-au tinut aproape 6 zile pline si asa cum au venit, s-au terminat. Adica brusc, de am fost foarte ingrijorata. Inainte la inceput se taraiau, iar pe la sfarsit la fel. M-am interesat si eu pe ici-colo si in general mi s-a spus ca e bine, ca probabil s-a facut "curatenie" si au inceput sa lucreze mai bine organele. De asemenea, mult timp (chiar si zilele acestea) am simtit "furnicaturi" sau mai bine zis "intepaturi" in zona uterului, a ovarelor si a fierei, ceea ce inseamna ca se "revitalizeaza" si ca s-a accelerat circulatia sangelui pe acolo.
Acum, dupa 25 de sedinte, durerea este suportabila, aproape inexistenta, dar in zona: hipofiza, hipotalamus, suprarenala, chiar si ficat, mai am dureri. Explicatia este stresul (in general) si tratamentul cu antibiotice si cortizon facut (la greu).
Ce sa mai spun: eu am mare incredere in reflexo si in urmarile ei. La cabinetul unde fac (Ploiesti), pana acum au fost 5 cazuri de gravidute, dar nu venisera neaparat pentru aceasta problema. Plus ca am o cunostinta care avea foarte putine sanse de a ramane (aveau si ea si sotul probleme mari si au fost pacientii prof. Marinescu) si cu tratamentul medicamentos plus doar 10 sedinte de reflexo (fiecare), a reusit sa ramana insarcinata si in septembrie a nascut un baietel.
Deci...Depinde si de norocul fiecaruia, dar sigur nu strica.
Sunt datoare sa incerc totul pentru visul meu!
Va pe toate, Beatrice
aquariusrpro spune:
Bety, multumesc mult de tot. Cred ca o sa ma apuc din nou de reflexo dar o sa ma duc la un cabinet k lumea.
Licuta1, problemele hormonale anterioare sarcinii s-au marit dupa sarcina!
In 2002 ( prin octombrie ) am fost la endocrinolog ( un nene ) care mi-a zis sa-mi bag mintile-n cap, ce atata tevatura ca am un copil ( sa zic mersi!) si toate femeile au probleme. Daca ma dor sanii ( si aveam dureri si niste "bilute" etc ) sa ma dau cu o crema cu progesteron. Am incercat sa-l intreb despre toate cate le aveam eu notate ( starile de depresie, nervozitate - notasem succesiunea starilor la indicatie ginecoloagei -, hirsutismul care se accentua, retentie mare de lichide ca ma umflam pur si simplu etc etc ) dar m-a concediat reepejor. Dupa 2 zile iar aveam sanii umflati de nu puteam purta nimic, aveam niste stari de-i casapeam pe toti,retineam apa de "salta" cantarul 3 kg in 48 de ore. De disperare am inceput sa iau iar o zeama de zmeur ( cea de la Planextract ). Dar nu am mai luat altceva pentru ca stiam de la cel care-mi recomandase zmeurul ( doctor) ca nu-i de joaca cu plantele.
M-am linistit si in ianuarie am fost iar la "gadila" la reflexo vreo 6 sedinte si in februarie 2003 am facut analize. Raportul eronat intre fsh si lh exista dar aveam din nou un pic de progesteron in plus. Un alt endocrinolog mi-a spus ca s-ar putea sa am un PSM de tip D ( ref. excesul de progesteron ) sau sindrom X.
Acum 1 saptamana mi-a fost foarte rau. Am ajuns la urgenta si m-am captusit cu trimiteri la multe analize si din nou la endocrinolog. De data asta am nimerit la o tipa . Analizele sunt elocvente ( spun ei!) acum pentru ca sunt facute in acelasi loc.
Doctorita mi-a spus de raportul fsh / lh in SOP si mi-a dat alte analize de facut, dar fara zmeur sau alta planta. Mi-a explicat ca exista mai multe teorii legate de SOP si chiar de Sindromul X ( care inca nu m-am lamurit ce este . Intr-un fel sau altul toate sunt legate de insulina. Corpul nostru nu mai tolereaza un grad normal de glucoza si secreta insulina aiurea. Ai vazut link-urile. Asta ar fi explicatia crizelor de hipoglicemie din sarcina ( mai multe decat normal ), faptul ca m-am ingrasat 30 de kg brusc, fara sa mananc mai mult ( nu am avut pofte, greturi sau alte d'astea ).
Am vrut sa-i povestesc de Dr. Brad si de ce mi-a spus Alexandra ( endocrinoloaga rezident din SUA )dar nu am avut suficient timp. Mi-a spus ca, in cazul in care diagnosticul se confirma, vom discuta mai multe variante de tratament.
Acum ce stiu de la Alexandra ( ea mi-a trimis link-urile ):
- sa mananc scortisoara ( faina "pedeapsa" ). Imbunatateste toleranta la glucoza.
- regim protectiv si multa miscare si aer liber
- FARA CAFEA! ()
- doar medicul decide alt tratament
- sunt multe cazuri de femei la care simptomele de SOP "au dat inapoi" doar cu regim. La altele s-a ajuns la tratament.
Astept rezultatele de la analize si am de gand sa-mi pun "cap coada" un tratament propriu pe langa ce-mi da medicul. Este vorba mai mult de un mod de viata. Am de gand sa fac urmatoarele:
- sa ma duc la homeopatie si la reflexo si sa ma tin de tratament!
- sa ma duc la fitness si la electrostimulare ( slabire accelerata, diminuarea depozitelor de grasime unde se depoziteaza un soi de estrogen care numai belele face )si sa ma tin de ele!
- legat de mancare;
Dimineata: un cub de drojdie, 1 lingurita de miere, iaurt facut de mine, suc de fructe facut de mine ( ordinea urmeaza sa o stabilesc dupa ce vorbesc cu mama si cu dr. brad ). cat am mancat asa a fost bine.
Apoi mesele normale, regimul Montiague ma tenteaza ca este echilibrat.
Lactate degresate, suplimente vitamine si minerale ( tot cu dr. Brad vreau sa vorbesc referitor la microelementele necesare si enzimele pentru a le "lega" corect ). Apoi vor mai fi miez de nuca, cereale etc. Trebuie sa mananci corect si sa ajuti organismul sa prelucreze corect nu sa-l privezi de anumite substante.
Vreau sa cant ( vai de vecini! ), sa rad si sa ma distrez si sa nu mai fiu stresata .. aoleu ce fac cu asta, cu ailalta! Mama m-o facut intreaga si functionala.. stresul a daramat ce a crescut ea 24 de ani!
Cu Dumnezeu inainte! Deocamdata imi fac planuri si pun cap la cap informatiile. Dupa ce am rezultatele si indicatiile medicului vad cum le combin. Indicatiile medicului trebuie respectate ..hmm tot sunt reticenta la tratamentele hormonale!
Roxana&Ruxandra