Cine este DA si NU
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
oz spune:
dpintilie si Alba,
nu va mai certati! diferentele din felul in care vedeti voi aceasi problema provin din experienta de viata. Dpintilie traieste in Ro si se impiedica zilnic de gunoaie, cersetori (de toate culorile), coruptie, prostie, etc, traieste cu sentimentul (ce cunoscut imi este!) ca indiferent ce face nu va putea scapa de mizerie, indiferent cat castigi nu poti avea oaza ta in care sa stai linistit fara sa se agate vreun jegos de tine pe strada. Eu o inteleg perfect pentru ca am experimentat din plin aceste frustrari. Pe de alta parte Alba, spuneai ca ai plecat la 12 ani, nu ai trait in Romania ca adult, este minunat faptul ca ajuti (nu te opri!) si ca ai atata satisfactie facand o bucurie celor in nevoi. Trebuie sa ti cont de faptul ca tu nu esti acolo ZILNIC, tu ii vezi ocazional, te impresioneaza, ii ajuti si...gata. Imagineaza-ti ca ai trai zi de zi acolo, ca trebuie sa urci cu copilul in tramvaiele ale in care cersetorii isi fac veacul, ca ti-e groaza sa atingi ceva in jur cand ii vezi ce murdari sunt, ca in loc sa vezi omul oropsit ajungi sa vezi pureci, paduchi, raie, tuberculoza, etc in miscare si...se apropie de tine si copilul tau.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
cataghe spune:
Pentru Alba:
Nu trebuie sa te justifici ca ai plecat din Romania "tirita" de mama ta, gindeste-te ca poate mai tirziu ai fi luat tu singura aceeasi hotarire si atunci ti-ar fi fost mult mai greu. Eu cred ca nimeni nu trebuie sa se justifice in fata nimanui pentru asa ceva, fiecare este liber pe lumea asta sa faca exact cum crede el de cuviinta ca sa-i fie bine, cita vremne nu lezeaza pe altii.
Pentru Darael:
Iubita, e foarte frumos ce spui tu acolo si foarte adevarat, problema e ca cu sufletul tau nu se satura nimeni cind ii e foame, nici macar tu insati, ca nu poti sa-ti imbraci copilul cu sufletul ca sa-l trimiti la gradinita, etc. Multi din cei care vor sa-si pastreze sufletul in Romania - nu vreau sa generalizez, probabil ca sint destui oameni care cistiga bani multi in mod cinstit, numai ca sint foarte putini raportati la marea masa - si mai vor sa si traiasca decent, nu au alta solutie decit sa plece in alta tara. Tocmai din cauza asta eu, care sint o incapatinata perfect de acord cu tine, m-am hotarit impreuna cu familia mea sa incercam sa plecam de aici, pentru ca cu meseria mea nu razbesc decit daca imi pierd sufletul, iar daca renunt la meserie m-as simti ca si cum mi l-as fi pierdut deja!!!
Cit despre discutia iscata intre Alba si Dana, va rog sa-mi iertati duritatea, am toata stima pentru Alba si pentru sufletul ei bun, dar citind unele pasaje am sentimentul pe care il am cind ma uit pe Animal Planet si vad cum aia fac ecografii la serpi, pisici si porcusori in timp ce aici nu este in spital Algocalmin iar in alte parti e si mai rau, ca in Sahelul Subsaharian de exemplu oamenii au cite un litru de apa pe zi! Sa nu ma intelegeti gresit, sa nu credeti ca ii compar pe acesti dezmosteniti ai soartei cu animalele sau ca cred ca ei nu trebuie ajutati, dar o inteleg perfect pe Dana, pentru ca aici e o jungla in care te zbati sa supravietuiesti, si cind pe tine te ameninta un paianjen veninos problema ta nr.1 inceteaza pe buna dreptate sa mai fie ca ceva mai incolo un tigru sfisie o antilopa... mai ales ca stii ca chiar daca ar fi, tot nu te poti pune cu tigrul! Pe tigrul ala trebuie sa vina un vinator cu o pusca mare (de care noi nu avem) si sa-l impuste... (si respectind paralela, degeaba dau eu bani la cersetori pe strada cita vreme statul nu misca un deget in problema asta).
Si atunci, spuneti-mi, va rog frumos, cind eu imi draia o pauzasc banii ca pe nu stiu ce ca atunci cind intru cu fiul meu in magazin si vrea si el un dulce sa pot sa nu zic nu, si cind ies din magazinul ala si vine un cersetor si-mi cere "Da-mi, tanti, si mie ceva!" si eu ma scobesc si ii dau 1000 de lei din putinul meu si el, scirbit, zice: "Da' mai mult n-ai?!" sau ma mai si injura, considerati normal sa ma mai preocupe aceasta problema? Nu, ma preocupa, asa cum a zis si Oz, sa ma indepartez cit mai repede ca sa nu mai duc cine stie ce ginganii sarite de pe el pe mine acasa, ca oricum sint destul de expusa la asta la serviciul ala unde-mi rup oasele pentru mia aia de lei care numa' atita e!!!
Va pup si nu va suparati, dar cine nu traieste sau nu a trait o buna bucata de vreme lucrurile astea pe pielea lui e greu sa inteleaga...
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
alba spune:
Afara-i ger si inorat
Si sufla vintul tare,
Mitica-i mic si e orfan
Si foc in soba n-are...
Taticu lui e mort de mult
Si mama lui saraca
El bietul e flamind si gol
Caci nimeni, nu-l imbraca...
Voi dragi copii,cu suflet bun
Ce-aveti parinti cu stare
Ginditi-va la cei ce n-au,
Si dati la cel ce n-are
O haina calda sau un dar
Din mina voastra mica,
Ce repede ar alina
Durerea lui Mitica !
***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba