Cine este DA si NU

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by dpintilie

Si eu sunt foarte curioasa de unde pana unde concluziile lui AlexandruL?

Ca eu una nu am gasit in mesajul postat de Oz nici o referire la asa ceva...Si sunt de acord cu ea, 100%. De multe ori m-am gandit sa dau din salariul meu o parte la cei ce au nevoie.
Mda,sunt convinsa ca multi ,se gindesc sa ajute,dar numai cu gindul nu faci nimic.
Iar gindul nu face ochii sa straluceasca de fericire...
Oameni buni vine Craciunul

Nu la tot felul de organizatii care iti cer bani pe strada(nu am incredere ca banii ajung intr-adevar la cei ce au nevoie) ci sa merg direct la un om nevoias si sa-i dau bani. Si m-am uitat pe strada la cei ce cersesc, treci pe langa ei si simti mirosul de alcool sau le vezi punga cu aurolac...Ce sa mai zic?
Mda,mai sunt si orfelinate pline de copilasi nevinovati si azile de batrini si,si,si...
Daca vrei cu adevarat,ajuti ! Daca nu,NU !

Asa ca mai bine dau la cineva din familia mea, care poate nu-i asa de sarac ca multi altii din Romania, dar macar stiu ca nu-si bate joc de munca mea..

Ce as vrea? As vrea si eu ca asigurarea medicala pe care o platesc(si e o suma taaaare mare) sa ajute daca nu pe mine(eu ma descurc, am din ce, nu e o situatie normala sa umblii cu spaga, dar deocamdata daca nu dai supori consecintele) macar pe altii care nu au de unde sa dea..Dar asta nu se intampla.Unde merg banii? As vrea sa stiu exact, pot doar sa presupun ca la cei care au oricum suficient.
Si atunci raspunsul ar fi DA, Romania are nevoie de ajutor...Dar chiar merita sa te zbati sa ajuti???
Dana

DA,pentru copii si batrinii neajutorati, se merita.
SI pentru "betivi" si "aurolaci".
Cine stie ce soarta au avut si de ce au ajuns aici...???
Nimeni nu se naste "rau","betiv" sau "aurolac" !!!
Dar din dar se face rai.Va rog,oameni buni nu uitati asta! Nu ii dati uitarii,cel mai mic gest conteaza asa de mult.

http://community.webshots.com/user/dpintilie

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Daca as putea, da.
Insa in ultimii ani am fost din ce in ce mai dezamagita si mai convinsa ca nu se mai poate face nimic. Si m-am resemnat, ca toti ceilalti, care nu recunosc, oamenii obisnuiti de pe strada. Fiecare s-a inchis in carapacea lui, fiecare lupta numai pt. el, dar intretimp caracatitei i-a mai crescut un brat...si inca unul.....si inca unul........si acum .......dupa 14 ani.....chiar ca nu mai putem face nimic, nici pt. noi care mai suntem, e o iluzie....mi se rupe sufletul.
Parearea mea...din pacate..
Viorela Hoff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Alba, spui ca doar cu gandul nu faci nimic...Ai dreptate...De cate ori te-ai oprit in Romania sa dai un ban la cineva amarat? Eu am o femeie batrana care vinde seminte in Cluj la care ii dau bani din cand in cand (cand o intalnesc), cei din Cluj poate o stiu. DAR AS VREA SA POT FACE MAI MULT!!! Insa nu gasesti prea multi oameni la care sa le dai bani fara sa te gandesti oare acum la cine ajung de fapt sau ce isi cumpara din ei? Spui ca nu e vina betivilor si aurolacilor si ca cine stie ce soarta grea au avut. Nu discut de ce au ajuns acolo(sunt foarte multe motive, unii chiar din vina lor au ajuns pe strazi), discutam altceva aici...In momentul in care eu ii pun 100.000 in mana sau mai mult, nu e vina lui ca merge si-si ia sticla de votca in loc de o paine si niste salam???Sa fim seriosi.
Alba, stiu ca sunt orfelinate, chiar foarte multe si imi plange sufletul pentru amaratii aia de copii, abandonati de niste oameni (oare chiar oameni sa fie?) inconstienti. Si sa nu-mi spui ca nu e vina acelor oameni ca si-au abandonat copiii ca asta chiar ar fi culmea...
Sa zicem ca tu cu multa bunavointa(eu mi-am cam pierdut-o pe parcurs) mergi la orfelinat si lasi o suma generoasa pentru a le cumpara ceva copiilor amarati...Chiar crezi ca banii tai ajung la acei copii?Vei spune "Nu da bani, da lucruri!"...Ca sa ce? Sa ma uit la stiri cum ies angajatii orfelinatului cu plasele pline??? Nu stiu cat urmaresti stirile din tara, asta e chiar recenta si filmata cu o camera...Si te umple de scarba gestul lor...Si te rog sa nu-mi spui ca si angajatii aceia sunt nevoiasi si sa le cauti o scuza...NU AU SCUZA!!!
Asa ca revin la ce spuneam..Da, Romania are nevoie de ajutor(si nu doar cu gandul), dar cand vezi ca ajutorul tau nu ajunge unde trebuie, ca tot cel ce are isi umple si mai tare sacul din munca ta...si ca ultima ta speranta de a face bine cuiva se duce naibii odata cu sacosele pline scoase de angajatii caselor de batrani sau a orfelinatelor, parca iti piere tot avantul...
Sper sa nu interpretezi ceea ce-ti spun ca pe o rautate...dar pana nu stai o vreme in Romania, sa urmaresti stirile sa vezi ce se intampla in tara asta nenorocita in care coruptia e la ea acasa, pana nu umbli pe strazi sa vezi cum dupa ce ii dai la copilul ala amarat 10000 de lei, vine "patronul" de dupa colt si ii ia tot, ei bine, pana atunci poti sa fi plin de dorinta de a face bine...Dupa aceea insa e o alta discutie...

Cu respect,
Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Romania are nevoie de experienta tuturor. Cum sa se schimbe ceva cand multi pleaca si raman la putere aceeasi oameni de cand lumea si pamantul. Romania are nevoie de toti romanii, iar voi-cei din alte tari puteti sa veniti si sa ne invatati ca viata poate fi si altfel decat o vedem noi.

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Exact la ce spune Luminita ma gindeam si eu, nu neaparat la bani. Chiar zilele astea am citit o stire conform careia 2 familii din 10 in Romania au cel putin un membru plecat la munca in strainatate. Asa spunea, "la munca", nu stabilit definitiv. Nu stiu daca e chiar adevarata cifra, dar ma gindesc ca e ca in povestea aia cu pestera... (Pentru cine n-o stie, era vorba de niste oameni inchisi intr-o pestera care erau obisnuiti sa vada numai intunericul de acolo, si intr-o zi au inceput sa iasa unul cite unul la lumina si sa vada lumea adevarata - asta e foarte pe scurt, povestea e mai lunga si "ni" se trage tocmai de la Platon!) Deci, zic, e ca in povestea cu pestera, ies unii, mai vin inapoi, mai povestesc si altora, au alte pretentii, mai duc pe altii la ei in vizita, mai vin si aceia inapoi, si ei incep sa aiba alta mentalitate... si incet-incet poate ca lucrurile se mai lumineaza putin. Pentru ca e clar ca de aici pleaca totul, de la mentalitate si de la pretentiile pe care le ai de la viata. Ieri am vazut o doamna pe strada, figura din pacate tipica pentru Romania: slaba, uscata, cu fata brazdata de riduri premature, modest imbracata, cu eterna plasa de pinza in mina... Si fara sa vreau cind am trecut pe linga ea am auzit ca cineva, un cunoscut de-al ei cu tocmai se intilnise, o intreba: "Ce mai faceti?" Si ea: "In general, bine...", cu accentul pe "in general". M-am intrebat oare ce inseamna pentru oamenii astia "in general". Poate ca inseamna ca sint "in general" sanatosi, ca "in general" inca nu chiar mor de foame, ca "in general" mai au, bietii, vreo doua-trei toale de acum douazeci de ani, pastrate cu grija, cu care mai pot iesi pe strada... Dar ei, "in general", fac bine! Si mi-am adus aminte ca pe vremea lui Ceausescu era un banc cu ardeleni din ala de risu'-plinsu', legat de teroarea aia a tacerii din teama ca cineva in permanenta asculta: cica se intilneste Ion cu Gheorghe in parc si il intreaba: "Ce mai faci, mai Gheorghe?" Si Gheorghe ii raspunde: "Bine, mai Ioane!" Si Ion, cu naduf: "No, vezi, ma Gheorghe, ma, no asa ne traba!!!"
Se pare ca si noua "asa ne traba", ca prea facem "in general" bine!
Oamenii sint resemnati, abatuti, fara sperante. Au tot sperat dupa revolutie, acuma s-au saturat sa mai spere, dar nici nu fac nimic. Este exact ca si cum ne-am da cu stingul in dreptul...
De aceea eu la genul asta de ajutor ma gindesc in special de la cei plecati peste hotare, la deschiderea mintilor, pentru ca inca mai sint destui care habar nu au pe ce lume traiesc si nici macar nu stiu ce ar trebui sa vrea de la viata lor. Cine a prins stirile alea de dinainte de referendumul cu constitutia in care se arata pe viu ce pricepeau unii, mai ales de la tara, din toata povestea aia, stie despre ce vorbesc. Asta e nivelul.
Din domeniul meu (ca stiti voi cum sint doctorii astia, nu-s doctori daca nu aduc vorba!!!): ma bucur foarte mult ca aici pe forum sint destule persoane care sint nemultumite de medicii lor pentru ca nu le explica indeajuns ce li se intimpla, ce li se face, de ce li se face, etc. Asta inseamna ca oamenii incep sa aiba pretentii, iar cei care nu se conformeaza cerintelor lor vor fi incet-incet eliminati. Din pacate, asta se intimpla intr-un ritm ingrozitor de lent, si stiti de ce? Pentru ca din 100 de paciente poate ca te poti intelege cu 10 sa le explici ceva, restul nu au habar nici macar ce au in corpul lor, se lupta inca cu tot felul de superstitii, unele hilare de-a dreptul, despre boli, sau pur si simplu sint indiferente si nu le intereseaza! Poate o sa credeti ca exagerez, dar asta e nivelul, si marturisesc ca iti trebuie nervi foarte tari sa te inhami sa incerci sa le faci putina educatie medicala, iar cu multe pur si simplu iti dai seama ca nu ai nici o sansa, sint semianalfabete.
Uuups!, scuze ca am divagat de la subiect, ideea e ca oricum cei plecati pompeaza indirect o gramada de bani in Romania, de exemplu unde locuiesc eu sint foarte multi plecati in Spania care vin si cumpara apartamente, motiv pentru care preturile apartamentelor au sarit in aer depasindu-le cu mult pe cele din alte orase mult mai mari. Asta implica impozite la stat, adica alti bani, din punctul de vedere al cetateanului, dusi pe apa simbetei! Cu sanatatea e la fel, cu invatamintul la fel, bani colectati pentru un scop care se scurg intr-un sac fara fund si despre care apoi nimeni nu mai stie nimic. Ce poate face omul simplu de pe strada? "In general" (!) nimic! Dar poate, de exemplu, cind intra intr-un magazin si vede ca vinzatoarele stau de povesti in timp ce el le priveste insistent dind de inteles ca ar vrea ceva, sa reactioneze. Poate ca atunci cind merge la ghiseu si nu e bagat in seama, sa reactioneze. Civilizat, dar sa reactioneze.Si asa mai departe. Dar pentru asta trebuie sa aiba pretentii, nu sa-si spuna "m-am obisnuit, merge si asa"! Daca fiecare din cei plecati reusesc, din discutii cu cei mai mult sau mai putin apropiati, sa-i faca sa inteleaga ca se poate si altfel, eu zic ca tot e mult! Daca fiecare vine si povesteste cum e acolo de unde vine el, poate ca va intra ceva si in capetele noastre mai mult sau mai putin seci, ceva care poate ne va scoate, nu de azi pe miine, dar incet-incet, din letargie!
Prin urmare, eu cred ca toti cei plecati in momentul in care calca in Romania sau duc pe cineva din Romania sa vada cum traiesc ei, deja a facut ceva pentru Romania, pentru ca schimba, pe ici pe colo, mentalitati. Cine poate ajuta material, toata stima, cine se intoarce si deschide o afacere, investeste aici, ridica nivelul prin calitate, creeaza locuri de munca, jos palaria. Dar acestia sint putini, pentru ca putini indraznesc sa se riste in mediul asta instabil. Cei care au ales insa sa ramina acolo, prin asta zic eu ca pot ajuta, prin incercarea de a schimba mentalitati.
Numai bine si imi cer scuze ca m-am intins atit de mult,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana Radu spune:

quote:
Oare de ce românu nu întzelege că este rău cum e acolo si nimenia nu face nimic să fie mai bine ? Dacä zici ceva chiar si aici te încuie imediat cu tot felul ! Io cred c asa le place !
Cei care intră aici au cât de cât o afacere sau un salar bunicel dacă nu o pozitzie socială cât de cât bună comparativ cu altzii de acceea nu îi interesează de cei lipitzi pământului si nu îi cred cred că dacă ei au au totzi .
Si acei săraci au trudit si trudesc să munceasă a moaca !

Alexandrule de cand tot bantui eu pe forumul asta e prima oara cand ma enerveaza un mesaj asa tare.Deci de acolo de unde esti tu ti se pare ca mie si multor altor romani ne place sa traim asa cum traim, nu facem nimic sa fie mai bine sau nu ne intereseaza saracia altora daca avem cu ce ne duce noi zilele.Zau?
Ti-as pune o mica mare intrebare, spui ca ne place sa ne plangem si nu facem nimic sau tocmai de aia nu facem nimic.TU ce faci? Pentru ca din toate mesajele tale (pe care le-am citit eu)am dedus ca TIE iti place TARE sa te plangi de tot ce inseamna tara si vad de toti romanii astia idioti care plang doar, dar de fapt le place saracia si le place tocmai ca sa aiba de ce plange.
Stii ceva si pe mine ma enerveaza extraordinar de tare MULTE lucruri in Romania si tare mi-as dori ca cineva asa inteligent ca tine sa vina cu ceva constructiv si sa-mi spuna si mie cum as putea eu sa schimb ceva ......

Acum ma duc si eu sa-mi pup copiii, asta ca nu pot sa le arat toata dragostea din lume la ora asta deoarece dorm .Si tare te-as ruga sa te gandesti de 2 ori cand postezi un astfel de mesaj, pentru ca voi, cei care sunteti plecati, veniti o data pe an si vedeti cum stau lucrurile .....insa noi ne lovim zilnic de ele si zau ca nu ne place.
Asta nu s-a vrut a fi un mesaj in care sa te pun la punct insa nu ne pune nici tu pe noi te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

AlexandruL eu sunt cea care te-am intrebat daca esti de nationalitate romana, dar se pare ca am fost prea subtila si nu ai inteles adevaratul motiv pentru care te-am intrebat! Iar acum vad ca folosesti asta pentru a fi compatimit si sincer nu ai de ce! Si acum sa iti explic: nu esti primul care scrie urat despre Romania (majoritatea romanilor o fac) si nici primul care face greseli gramaticale , asa ca nu m-am legat de aceste doua aspecte ci pur si simplu de felul in care te exprimi, de felul in care pui cuvintele in propozitie si de felul cum folosesti mereu persoana a treia cand vorbesti de romani! De data asta sper ca m-am facut inteleasa caci nu vreau sa mai intru in astfel de discutii!

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by korinna

MAI..DA CE BAIAT FRUMOS AI....
In legatura cu Romania..sincera sa fiu..mi-e scarba de ceea ce se intampla aici....pe bune..da nici nu vreau sa plec!!
Orice ai face..daca nu furi si nu dai in cap..nu delapidezi..nu injseli..nu poti avea nik..ma refer la o masina suparata..o casa buna....si altele...

KORINNA mamika x 2

Cred ca ai uitat un detaliu... unii il considera "nesemnificativ" in fraza cu "orice ai face...": sufletul pe care nu l-ai vandut pentru trei lei (sau, ma rog - masina suparata, casa buna, si altele...)

Scuze ca daca am suparat,
DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by dpintilie

Alba, spui ca doar cu gandul nu faci nimic...Ai dreptate...De cate ori te-ai oprit in Romania sa dai un ban la cineva amarat? Eu am o femeie batrana care vinde seminte in Cluj la care ii dau bani din cand in cand (cand o intalnesc), cei din Cluj poate o stiu. DAR AS VREA SA POT FACE MAI MULT!!! Insa nu gasesti prea multi oameni la care sa le dai bani fara sa te gandesti oare acum la cine ajung de fapt sau ce isi cumpara din ei? Spui ca nu e vina betivilor si aurolacilor si ca cine stie ce soarta grea au avut. Nu discut de ce au ajuns acolo(sunt foarte multe motive, unii chiar din vina lor au ajuns pe strazi), discutam altceva aici...In momentul in care eu ii pun 100.000 in mana sau mai mult, nu e vina lui ca merge si-si ia sticla de votca in loc de o paine si niste salam???Sa fim seriosi.
Alba, stiu ca sunt orfelinate, chiar foarte multe si imi plange sufletul pentru amaratii aia de copii, abandonati de niste oameni (oare chiar oameni sa fie?) inconstienti. Si sa nu-mi spui ca nu e vina acelor oameni ca si-au abandonat copiii ca asta chiar ar fi culmea...
Sa zicem ca tu cu multa bunavointa(eu mi-am cam pierdut-o pe parcurs) mergi la orfelinat si lasi o suma generoasa pentru a le cumpara ceva copiilor amarati...Chiar crezi ca banii tai ajung la acei copii?Vei spune "Nu da bani, da lucruri!"...Ca sa ce? Sa ma uit la stiri cum ies angajatii orfelinatului cu plasele pline??? Nu stiu cat urmaresti stirile din tara, asta e chiar recenta si filmata cu o camera...Si te umple de scarba gestul lor...Si te rog sa nu-mi spui ca si angajatii aceia sunt nevoiasi si sa le cauti o scuza...NU AU SCUZA!!!
Asa ca revin la ce spuneam..Da, Romania are nevoie de ajutor(si nu doar cu gandul), dar cand vezi ca ajutorul tau nu ajunge unde trebuie, ca tot cel ce are isi umple si mai tare sacul din munca ta...si ca ultima ta speranta de a face bine cuiva se duce naibii odata cu sacosele pline scoase de angajatii caselor de batrani sau a orfelinatelor, parca iti piere tot avantul...
Sper sa nu interpretezi ceea ce-ti spun ca pe o rautate...dar pana nu stai o vreme in Romania, sa urmaresti stirile sa vezi ce se intampla in tara asta nenorocita in care coruptia e la ea acasa, pana nu umbli pe strazi sa vezi cum dupa ce ii dai la copilul ala amarat 10000 de lei, vine "patronul" de dupa colt si ii ia tot, ei bine, pana atunci poti sa fi plin de dorinta de a face bine...Dupa aceea insa e o alta discutie...

Cu respect,
Dana.

Dana,eu stiu ce se intimpla in tara mea cea "nenorocita" si fara sa vad stirile,te rog din inima,nu ma "acuza" de asta,nu tine,stiu perfect ce gindesti,ca uite na si asta,dupa ce si-a "tradat" tara...daca ai cunoaste un pic povestea mea,ai sti ca nu ai dreptate,am venit ca copil la virsta de 12 ani aici,suntem etnici germani,nu a fost hotarirea mea ci a mamei mele,care m-a "carabanit" dupa ea in Germany,intelegi ?
....ideile astea preconcepute...ma intrebi de cite ori m-am oprit pe strada,sa dau un ban la cineva amarat ? Vrei,sa fac o lista ?
Nu cred ca are vreun rost,eu ma simt cu inima impacata,sa stiu ca intotdeauna,am ajutat,deoarece am doi ochi in cap si o inima in piept. Si o constiinta,ca orice OM.
Si daca as putea,asi ajuta cu siguranta mult mai mult,deocamdata,ajut dupa posibilitati!

P.S.Tata,care sta in Ro,m-a intrebat de curind,ce vreau ca sa-mi trimita cadou de Craciun ?
-Zic,tata eu nu am nevoie de nimic,daca vrei sa-mi faci o bucurie,du-te te rog la un orfelinat si "doneaza" si tu cit poti!
De 4 ani de cind sunt mama,ajut si mai mult ca inainte,uite ca sa ma "laud" un pic,cu fapte,nu cu ginduri:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16710&whichpage=1

Tu crezi ca daca as fi tipul de om,caruia sa nu-i pese,as mai fi scris mesajul meu anterior ? Mie personal imi pasa si ma intristeaza mentalitatea ta si a multor oameni din Ro, ca toti acesti bieti oamenii si-au "facut-o" cu mina lor si nu merita ajutati!
Iar pentru mine proverbul:"Cum iti asterni,asa dormi" este o mare minciuna.
Sau ca fiecare om,are aceleasi sanse si drepturi in viata ! Oare ?
De 4 ani de cind sunt mama,inteleg pe zi ce trece faptul ca "Unde dragoste nu, e nimic nu e" si ma gindesc ca oamenii care au primit in copilarie si in viata,multa dragoste si sustinere din partea familiei,pot sa ofere copiilor lor si mai mult decit au primit.
Acesti oameni,care au ajuns asa cum au ajuns,poate ca nu au simtit niciodata dragostea neconditionata !

Va rog oameni buni,incercati sa vedeti lucrurile si din alta perspectiva,incercati sa stati de vorba cu acesti oameni,nu ignorati,nu strimbati din nas,nu dati din umeri,deschideti ochii si inima.....incercati sa va puneti in pielea lor macar o clipa.
Ginditi-va,ca nimeni nu ne garanteaza,traiul pe care il ducem acum pina la sfirsitul vietii,fiecare dintre noi poate sa ajunga intr-o situatie critica,nu se stie niciodata...

Numai ginduri bune si liniste sufleteasca iti doresc !

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Alba, nu stiu de ce nu intelegi care e mesajul meu! Nu spun ca oamenii nu au nevoie de ajutor, dar e greu sa ajungi la cei care ar aprecia acel ajutor si nu si-ar bate joc de gestul si de munca ta. Uite, muncesc de la 8 ore in sus pe zi(am zile de munca si cu 13 ore in fata calculatorului, si nu putine...sunt programator), Dumnezeu m-a ajutat si am obtinut un job foarte bun si nu ma refer doar la satisfactia materiala pe care mi-o aduce. Sunt insarcinata in luna a 9-a(mai am cam 3 saptamani) si ieri(sambata) am lucrat de acasa pana noaptea pe la 12 si ceva. Asta e, munca bine platita cere si sacrificii, sa nu ma intelegi gresit, nu ma plang...Sunt multumita de viata mea.
O sa fiu si eu mama in curand si ma rog sa-mi dea Dumnezeu un copil sanatos , sa-mi dea putere sa-l cresc bine si sa ajunga OM.
Poate ca sunt mai putin toleranta ca tine sau poate ca astept ca atunci cand dai ceva unui om,acesta sa si aprecieze...Degeaba incerci sa ma convingi ca betivii de pe strada sunt pe acelasi nivel cu batrana care vinde seminte(e doar un exemplu). Nu e asa si nu poti sa-mi ceri(tu sau altcineva, nu personalizez mesajul) sa-i ofer ceva acelui individ care sta la coltul strazii si cerseste ca apoi sa aiba ce sa bea, nu pot si gata...Ti-am spus ca stiu ca multi dintre ei au ajuns acolo din vina lor, au avut familie dar si-au batut joc de tot ceea ce inseamna asta...Au preferat bautura. Stii si tu ca multi romani o iau pe calea acoolului pur si simplu fiindca se poate, nu au motive. Sau daca au motive...eu nu le accept. Nu accept sub nici o forma lasitatea( e o forma de lasitate, problemele dispar cand alcoolul te ineaca). Ei, dar deja deraiez de la subiect...
Intr-adevar singura metoda de a ajuta pe cineva e sa gasesti familii nevoiase, sa vezi tu cu ochii tai ca asa e si sa mergi sa le pui la poarta ceea ce ai sa le dai. Poate candva voi face asta(cand imi va fi usor sa ma deplasez pe mai mult de 100 de m fara sa icnesc de durere :)),deocamdata ma multumesc cu ai ajuta pe cei din familia mea care au nevoie...Si pe batrana cu seminte(acolo am intr-adevar o satisfactie cand o vad cum se bucura...).
A, am vrut sa te intreb tu ce simti cand stii ca ceea ce dai ajunge la altul(a se vedea povestea cu orfelinatul), sau daca treci cumva pe langa un cersetor si nu-i dai nimic si te injura cum nu ai auzit in viata ta? Pe mine ma revolta ingrozitor de mult, asta e, sunt mai intoleranta poate...
Cu respect,
Dana.

Am uitat ceva...Nu, nu stii ce gandesc despre cei care au plecat din tara...Tot respectul pentru ca au ajuns intr-o tara straina si s-au descurcat. Cand ceva in viata ta te nemultumeste, nu te dai batut si cauti o solutie, daca e in alta tara...asta e.Asta nu te face mai putin roman...In schimb te face un luptator..si aici as putea sa ajung din nou la betivii de pe drum si la lasitate...dar nu are rost.
Dana.

Mergi la inceput