Cine este DA si NU

Cine este DA si NU | Autor: AlexandruL

Link direct la acest mesaj

Crezi că România are nevoie de ajutorul nostru ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlexandruL spune:

DA

AlexandruL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Este destul de tentant sa spui DA, tara este saraca, populatia mai disperata ca niciodata, coruptia a luat proportii neasteptate, etc. Dar au oare nevoie de ajutorul nostru? daca fac o donatie la un orfelinat unde ajung oare banii? la copii sau in buzunarele celor care trebuie sa aibe grija de ei (aici vorbesc din experienta)? cate facultati au primit sume mari de bani ca sa cumpere aparatura si a expirat timpul iar banii le-au fost retrasi pentru ca nu i-au folosit? si de ce? pentru ca nu au reusit sa se hotarasca de la cine vor cumpara, mai exact cine incaseaza comisionul. Cunosc (din interior) cazul unui spital care a primit ajutoare tot felul de medicamente scumpe care au expirat pentru ca medicii si farmacistii de acolo refuzau sa le dea la pacienti daca nu cotizau. Sa va mai povestesc?
La prima vedere romanii au mare nevoie de ajutor dar atunci cand l-au primit si-au batut joc. Atata timp cat interesele personale primeaza in fata intereselor de grup, adica o persoana este in stare sa distruga ceva bun pentru comunitate doar pentru cateva sute de dolari pe care ii baga in propriul buzunar, nu se poate face nimic.

Mergi la inceput

Oz vezi ce scrii cä am întzeles cä dacä zici räu de românia nu esthi român!
Asa cä io o las moartä pärerea mea e una !
" cum îi turcu asai pistolul "

AlexandruL

Mergi la inceput

Stii ce imi pare rău , tare rău
Vine crăciunul si mutzi dintre români si copii lor o să stea în casele lor că nu au ce îmbrca , ce să mai spunem de banala banană !
Asta e în românia ori ai ori nu ai (nu există am ptzin) !
Traiu e sub orice critică , dacă mergi cu o masină în românia politzia te opreste sätzi zicä ce amendä potzi primi , si dupä spaga cerutä îtzice sä o parchezi într-o curte că e păcat de ea ...
De mergi la restaurant si întârzii putzin când revii la masină o găsesthi spartä . (Dac nu crezi pune un număr străin si vezi )
Dar asta e eu sunt mândru căsunt român si nu uit de unde am plecat dar niciodată nu am să uit sărăcia ce domneste în românia si marii boshi fosti activisthi îsi fac de cap sub paravanul DEMOCRATZIEI si se vede treaba că le merge plugu !
Oare de ce românu nu întzelege că este rău cum e acolo si nimenia nu face nimic să fie mai bine ? Dacä zici ceva chiar si aici te încuie imediat cu tot felul ! Io cred c asa le place !
Cei care intră aici au cât de cât o afacere sau un salar bunicel dacă nu o pozitzie socială cât de cât bună comparativ cu altzii de acceea nu îi interesează de cei lipitzi pământului si nu îi cred cred că dacă ei au au totzi .
Si acei săraci au trudit si trudesc să munceasă a moaca !
Păcat cä nu au posibilitatea acei nevoiasi sä între pe net să le zicä ceöor care mä pun mereu la punct cum e să fi muritor de foame !
Eu nu am sthiut ce e aia dar am văzut persoane cu studii si calitătzi deosebite ajunsi la pensie si batjocoritzi în fel si chip ! oO viatzä au lucrat în BNR si ajunsi la pensie nu aveau bani nicimăcar de tzigări fumau chistoacele ce le adunau din ce fumau tot ei !
Findcă nu au prins perioada bună de pensionare spun ei !
Asta era la Cluj
Sunt îngretzosat de cum răspund uni si mă fac "oare esthi român" si deastea, da ei asa sunt obisnuitzi doar sä se plângä dar asteaptä încä un ungur sä le facä revolutzia !
Am prins revolutzia eram militar ciclul 2 eram într-o unitate la sportivi dar atunci te-a scos e stradä , eram la cluj gloante alea alea si am zis o sä fie bine
Si tzara suferämai mult ca atunci
PÄCAT !
E ce sä mai zici !
Dragi mei care mä punetzi la punct , mie îmi merge si mî-a mers extraordinar de bine fiindcă sunt genul de om căruia îi place frumosul si lucrurile clare !
Acum închei că numa mă enervez dejaba , mai bine merg să îi arăt fiului meu toată dragostea din lume !
Vă pup .

http://www.geocities.com/andreasnoel2002/andreasN.html

AlexandruL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Cred ca romania are nevoie de ajutorul tuturor.Nu numai romanilor din afara.Ai scris frumos Alexandru,si mai stiu ca si tu si Yasmine aveti inimi in piept pentru multi romani laolalta.hai sa schimbam ceva!Cu ce sa incepem?Spaga,pilele si saracia sunt la ele acasa in Romania!Sa stopam spaga.Cum?Nu mai dam bani acolo unde trebuie sa rezolvam diverse lucruri.Daca o fac numai eu si alti amarati cine are de pierdut?Stii bine la ce ma refer.Eu si fiul meu am avut de suferit destul ca nu am avut buzunarul gros de la inceput.Au venit banii(de la voi...care ati fost extraordinari)si s-au ameliorat toate!Pilele!Sa incercam sa ne angajam fara.Cat asteptam?Eu am apelat si la pile!Si cu tot cu ele visez de un an sa imi gasesc ceva de lucru!Si nu sunt pretentioasa!Sa incep macar cu salariul minim pe economie ,dar sa stiu ca invat si eu ceva si capat experienta si ma perfectionez intr-un domeniu.Sunt intr-adevar destule locuri de munca.Insa investitorii si patronii de afara au inceput sa inteleaga ca romanul e apt si capabil de munca multa pe bani putini.Asa ajungi sa stai la o firma care si-ar permite sa plateasca bine salariatii si care are pretentii sa muncesti 10-12 ore pe zi pe nici 200 de dolari.Si muncesti crede-ma.Sunt intr-adevar si cazuri fericite.Destule,ati spune si voi,dar putine raportat la toata tara.Ai mare dreptate!Ai luptat pentru democratie!Cine se bucura de ea?Tot cei care erau bine si pe vremea lu Ceausescu nu!sa nu intelegeti ca regret vremurile alea....dar la noi este intr-adevar o democratie prost inteleasa!De ce toti care au iesit de pe bancile facultatii si scolilor ceausiste isi cunosc bine meseria si sunt intr-adevar profesionisti.Ati spune ca tinerii din ziua de azi nu-si mai dau interesul!De ce?pentru ca exista multe tentati,pentru ca profesorii nu-si mai dau interesul(banii castigati sunt putini poate nici un sfert din banii pe meditatii sau alte afaceri personale),pentru ca parintii cauta disperati sa asigure traiul decent in familie si nu mai are timp sa se ocupe de ei...si multe alte motive....Sunt victime ale sistemului....Cei cu bani isi permit pregatire si scoli bune si multe conditii dar isi bat joc..cei saraci ar invata dar poate nu au bani de manuale si cele necesare!!!Normal sunt si exceptii!!!
Ce trebuie schimbat?
Mentalitatea....Punerea pe picioare a industriei si economiei cu forte proprii si nu numai cu investitori straini.De ce nu investesc romanii din afara?!Pentru ca nu au o asemenea putere?Totul e o scena pe care se bat interese socio-politice.sa schimbam politica.Sa vina tineri cu aspiratii si forte proaspete.Exemplu:studenti cu aptitudini politice si aspiratii..intra in partid..se duce la diverse congrese si conferinte..reprezinta drepturile studentilor si tinerilor romani...Ii merge gura si mintea ,dar prima data cand ajunge acolo ce face?Isi urmareste propriile interese..dupa o viata cumplita de camin,cu gandaci si fara bani in buzunar.Sta tot la camin si s-a saturat..isi urmareste interesele sa poata scapa de viata de camin si sa-si ia o casa.Totul e scump si abia reusesti.Noi avem un copil..am terminat si ar fi cazul sa ne gandim la viitor!!!Nici nu indraznim din moment ce traim de pe o zi pe alta...Asteptam sa ne angajam..Cativa ani buni clar nu vom avea salariile necesare pentru credit..Si avansul?Trebuie sa-l strangem si pe ala nu?E greu...trebuie schimbat intr-adevar ceva...dar hai sa venim cu lucruri concrete...Sa ne spunem fiecare ideile prin care noi am putea schimba mentalitatea care ne conduce!!!
Eu de exemplu as prefera ca asigurarea de sanatate sa fie platita de firma in care lucrez la un singur spital si cand ma duc acolo sa am toata atentia si ingrijirea necesara.Intr-adevar la noi spitalele sunt pe specializari si ar trebui sa se uneasca toate ramurile medicinei intr-un singur spital!Greu de realizat dar nu imposibil!
Am scris multe!!!
As vrea mult sa pot ajuta la schimbarea in bine a tarii,dar si eu sunt coplesita de grija zilei de maine!!!
Nu as refuza insa sa fac asta daca fortele ar fi mult mai mari si am fi mai multi care am avea acest scop!!!
va pup!
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

De unde pana unde chestia asta AlexandruL?
Sunt ffff curioasa sa aflu, adica nu am voie sa-mi critic propia tzara? Mai vezi si alte natiuni, americanii de exemplu, care isi spun parerea chiar daca negativa despre cum merg lucrueile pe la ei si nu inseamna ca nu tzin la tara lor, excuse me!
Oricum poate mai auzim si alte pareri, eu una sunt de acord in parte cu ce a zis Oz, noi romanii ne can batem joc cand ni se ofera ajutor, dar stam cu mana intinsa pe la UE sau FMI...deci depinde cum privesti, eu zic ca libertatea gandirii si exprimarii trebuie odata pt.totdeauna inteleasa si prin Balcani...si daca nu stii expresia pur romaneasca: Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune si in traista! eu zic sa o citesti cu atentie fiindca mie mi se pare ca e multa dreptate in ea.

Numai bine Lena

quote:
Originally posted by AlexandruL

Oz vezi ce scrii cä am întzeles cä dacä zici räu de românia nu esthi român!
Asa cä io o las moartä pärerea mea e una !
" cum îi turcu asai pistolul "

AlexandruL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

MAI..DA CE BAIAT FRUMOS AI....
In legatura cu Romania..sincera sa fiu..mi-e scarba de ceea ce se intampla aici....pe bune..da nici nu vreau sa plec!!
Orice ai face..daca nu furi si nu dai in cap..nu delapidezi..nu injseli..nu poti avea nik..ma refer la o masina suparata..o casa buna....si altele...

KORINNA mamika x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Si eu sunt foarte curioasa de unde pana unde concluziile lui AlexandruL?
Ca eu una nu am gasit in mesajul postat de Oz nici o referire la asa ceva...Si sunt de acord cu ea, 100%. De multe ori m-am gandit sa dau din salariul meu o parte la cei ce au nevoie. Nu la tot felul de organizatii care iti cer bani pe strada(nu am incredere ca banii ajung intr-adevar la cei ce au nevoie) ci sa merg direct la un om nevoias si sa-i dau bani. Si m-am uitat pe strada la cei ce cersesc, treci pe langa ei si simti mirosul de alcool sau le vezi punga cu aurolac...Ce sa mai zic? Asa ca mai bine dau la cineva din familia mea, care poate nu-i asa de sarac ca multi altii din Romania, dar macar stiu ca nu-si bate joc de munca mea...

Ce as vrea? As vrea si eu ca asigurarea medicala pe care o platesc(si e o suma taaaare mare) sa ajute daca nu pe mine(eu ma descurc, am din ce, nu e o situatie normala sa umblii cu spaga, dar deocamdata daca nu dai supori consecintele) macar pe altii care nu au de unde sa dea..Dar asta nu se intampla.Unde merg banii? As vrea sa stiu exact, pot doar sa presupun ca la cei care au oricum suficient.
Si atunci raspunsul ar fi DA, Romania are nevoie de ajutor...Dar chiar merita sa te zbati sa ajuti???

Dana.

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Da Romania are nevoie de ajutor.Din cine am inteles eu de aici Japonia a trimis Rom o suma foarte mare de bani si acum te intreb eu pe tine Alexandru acesti bani au ajuns cumva in buzunarele celor care au nevoie?sa schimbat ceva in tara in acest an?o duc mai bine copii handicapati sau nele de batrini?eu una nu as credeasa ca de acesti bani cine se foloseste oareDaca noi ne criticam tara asta nu inseamna ca nu o iubim si nu cred ca noi cei care sintem in strainatate ne vorbim tara de rau in fata strainilor din contra o aparam atit cit putem

Mergi la inceput