Calmare colici la BB-ci mici
Dragelor,
Sunt sigura ca multe mamici stiu de metoda asta, dar mi-am amintit aseara cand baietelul meu, Patric si-a dorit din nou sa "stea pe burta lu mami", ca era o metoda foarte buna.
Deci mamica se intinde pe spate pe pat, se ia BB-ciul si se pune cu burtica pe burtica mamicii. Caldura ta ii va incalzi burtica la temperatura potrivita, iar respiratia ta ii va masa burtica exact cum are nevoie. Se va calma si va adormi... Problema este ca mamica va sta imobilizata cat timp va dormi BB-ciu. Dar merita, decat sa=l vezi cum se chinuie.
Si il puteti pune uneori sa doarma pe burtica. Dar... pentru BB-ci mici de 1-2-3 luni este necesar sa nu-i lasati singuri sa doarma cat timp dorm pe burtica... Se pot sufoca foarte repede.
Va pupam si va dorim sa treceti cat mai repede de perioada asta cumplita.
DanaR
Raspunsuri
piskot spune:
E buna metoda asta...dar meu nu dorea sa stea pe burtica nici un pic, cum o puneam putin cum urla de-mi spargea urechile. Asa ca am optat pentru ceaiul anticolici, Bonisan, Baby Water, Sab Simplex. Cam asta a fost...bine c-a trecut !!!!
Piskotel
anamaria spune:
Metoda este intr-adevar excelenta, noi am testat-o si para-testat-o, Bogdan a avut colici cumplite, nopti intregi...
Si fericire mare, ii placea mai mult pe burta lui tati, nu ne-am explicat de ce, dar oricum adormeau amandoi asa, pana la urma, in fotoliu, si eu dormeam linistita in pat!
PS. Insa noi, dupa ce adormea linistit, vedeam ca l-au mai lasat durerile... il puneam in patutul lui sa doarma acolo... daca aveam noroc, si nu-l apucau iar colicii!
daca dragoste nu e, nimic nu e!
anda spune:
quote:
Originally posted by anamaria
Metoda este intr-adevar excelenta, noi am testat-o si para-testat-o, Bogdan a avut colici cumplite, nopti intregi...
Si fericire mare, ii placea mai mult pe burta lui tati, nu ne-am explicat de ce, dar oricum adormeau amandoi asa, pana la urma, in fotoliu, si eu dormeam linistita in pat!
PS. Insa noi, dupa ce adormea linistit, vedeam ca l-au mai lasat durerile... il puneam in patutul lui sa doarma acolo... daca aveam noroc, si nu-l apucau iar colicii!
anamaria, piskot spuneti-mi si mie cam dupa cite luni au trecut colicii??? ca si noi
diana spune:
Lui al meu nici acum nu i-au trecut colicii definitiv.Are 5 luni.Crizele sunt destul de rare.Apogeul durerilor a fost la 2 luni si am crezut ca innebunesc.Am incercat toate metodele posibile de calmare, toate medicamentele...Cel mai bine i-a facut "Debridat". In rest rabdare...ca trec pina la urma desi eu nu mai credeam asta. doarme si acum pe burta mea sau a lui tati dar se pare ca nu mai place atit de mult.
Va pup
Diana
anamaria spune:
In principiu, n-are nici o legatura cu varsta BBului, ci cu alimentatia!
Ii trece dupa ce incepi sa-i diversifici alimentatia, adica dupa ce va papa supa de legume, cereale, fructe, nu numai laptic! Eu din cauza asta m-am si grabit cu diversificarea, si pe la 4 luni jumate- 5 am scapat de colicei!
Multa sanatate la toata lumea!
daca dragoste nu e, nimic nu e!
angi_gemeni spune:
Eu le-am calmat durerile cu SAB SIMPLEX sau cu ceaiurile COLIMIX si/sau BABYCALM(in farmacii).
BABYCALM le dau si acum, la 9 luni, chiar daca nu mai sunt probleme.
carmen spune:
Cum le-ati dat SAB SIMPLEX? de trei ori pe zi sau inainte de fiecare alaptat? GRIPE a folosit cineva? E bun?
carmen
mumulina spune:
eu ii dadeam Sab dupa ce sugea (doctorul a zis de doua ori pe zi, dar am citit pe prospect ca se poate da dupa fiecare supt si bb avea niste dureri de burtica de-mi venea ). eu una nu i-am diversificat alimentatia Teodorei, are 4 luni si 1 saptamana (de fapt acum incepem cu cerealele), dar colici nu mai are. mai face galagie burtica ei din cand in cand, e adevarat, dar depinde de ce mananc si eu.
,don'soara Alex si bb Teo
Emilia spune:
Si eu i-am dat SabSimplex. Un alt tratament foarte eficace a fost cel naturis cu Bonisan. Iar cat l-am alaptat foarte important era ce mancam eu. Baietelul meu a facut colici pana pe la un an, iar doctorul ne-a spus ca atat timp cat v-a bea lapte cu biberonul poate sa aiba colici.
Numai bine!