ce parere aveti despre borcanele....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciupercar spune:

Eu ii dau Rebeccai fructe de la Hipp inca de la 4.5 luni. Am ajuns aici dupa ce am incercat in zadar (diferite combinatii) de fructe pasate de mine. Nu le-a vrut si pace (in schimb daca ii dau fructe, asa cate o bucata, le molfaie cu placere - ce ti-e si cu copii astia!...) Apoi am incercar sa-i dau legume de la Hipp, dar nu le prea agreea. Asa ca acum mananca dimineata borcanele Hipp si la pranz mancare facuta de mine.
Nici eu nu cred ca au conservanti, ci ca sunt pasteurizate ca sa poata tine atat...(ca de-aia scrie pe ele sa le consumi in 3 zile de la desfacere...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu am incercat odata sa-i dau.Bb al meu nu a refuzat,bine..dar al meu nu refuza nimik de haleala.Insa avea o culoare ciudata rau.Si era foarte moale.Si la gust..bleah.El a mancat..dar am jurat ca nu-i mai dau decat daca e musai necesar si nu am altceva ce-i da.
am uitat sa-ti spun ca era de la Bebelac
Asta e....mai bun ca ce fac eu..si mai proaspat nu cred ca e....

KORINNA mamika x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si noi am folosit borcanele cu fructe de la Hipp in deplasare.Mariei i-au placut,sunt f gustoase.Nu au conservanti,coloranti,zahar,arome sintetice.Eu am incredere in ceea ce zic ei,aici sunt controlate si nu isi permit sa-si dea cu firma in cap...

Se pastreaza mult timp si fara conservanti daca sunt ambalate steril.Va dau un exemplu casnic f cunoscut:zacusca .

S-a discutat mult pe Forum in ultimii 2 ani despre borcanele dar nu am mai gasit subiectele.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by nadina

Si mandarina a papat de la borcanase doar ocazional si numai fructe. Ii place piureul cu mango. In rest prefera fructele natur si papa gatita de mami sau bunica.
Parerea mea e ca e imposibil sa nu puna consrvanti, desi ei nu recunosc. Cum sa tina atata vreme mancarurile alea fara conservanti??
Pupici,
Nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Se poate si chiar nu au conservanti sintetici. Vorbesc de cele facute in EU conform standardelor lor ( se feresc ca ... de tamaie sa faca boacane pentru ca penalitatile sunt atat de mari incat compania moare .. pur si simplu). Si la tara se facea zacusca etc si se fierbeau la .. hm.. nu stiu cum se numeste .. si rezistau ani de zile. Acest tratament termis si extragerea aerului la ambalare.. asta-i toata smecheria.

Este foarte adevarat ca mancarea facuta in casa contine mai multe vitamine si alte principii active dar nu-i problema cu mancarea la borcanas. Evident, daca nu este doar de la borcanas.

Si eu am folosit borcanasele in deplasari de la "sediul central". Este mai sigur si mai putin stresant.

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

na, eu mama denaturata mi-am hranit copilul nr doi cam pina la un an numai cu mincare din borcanase, sucuri din sticla si piureul de fructe, din cele produse de nestle;am avut si am incredere in nestle ..pina si-or da cu firma in cap- glumesc, cred ca au sistemul de calitate bine pus la punct si au surse biologice de materii prime ; am incercat sa ii fac si eu, ma avintam in lupta dar ma zapaceam cu atitea cratiti craticioare, pt copilul mare si pt coplilul mic samd... si tentatia a fost prea mare sa iau borcanele; sigur ca a contat si pretul accesibil...apoi cind s-a terminat, ca de trebuia sa mincam ceva cu bucatele mai mari n-am avut cine stie ce probleme, dar si acum cind vede in magazin borcanase face taraboi sa ii cumpar; culmea e ca i-am mai cmparat sia cum, are doi ani si ceva, si maninca cu placere piureul de fructe;
toate produsele sint conservate prin sterilizare si vidare- exhaustare, echivalentul fiertului de la bucatarie, ca pin ala uram si noi fierbem toate cele, si li se mai adauga condimente si ceva vitamine, ceea ce noi nu facem acasa;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

de acord cu IrisPuiul mamii(1 an) a papat borcanele de cand am inceput diversificarea si pe baza asta este voinic si sanatos nevoie-mare.
sunt foarte comode,bineinteles ca unele nu au gust prea bun(cele cu morcov)el le prefera pe cele cu carnita de pui/curcan(dar nu i.am dat niciodata simplu ci doar in combinatie cu iaurt-incercati asa,poate aveti succes).Cele de peste 8 luni/un an,cu bucatele mai mari le bag la mixer si unele sunt chiar bunute.
cat despre cele cu fructe rupe tot
cand nu are chef sa manance ceva ma salveaza niste cutiute de plastic de la alete(sunt 4 bucati) cu caise,banane.budinca de vanilie-peste8 luni)
acestea sunt intr.adevar delicioase.
in ultimul timp am inceput sa ii gatesc si papa cu pofta si de la mami,mai stramba din nas la borcanel,dar ne descurcam bine.
eu cred ca sunt ok,si medicul le recomanda aici si cu siguranta sunt facute in conditii foarte bune,daca se intampla ceva da firma faliment!
de fapt,am noroc si de bebe mancacios..

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eram in Ro. cand fetita mea era de varsta cand diversificam mancarea si am incercat si eu(pentru mine atunci era un mic lux) mancarica la borcanele. Am dat o gramada de bani pe ele si fetita mea s-a instambat la ele si nici ca le-a mancat.Atunci le-am scos definitiv din meniu, ramanad tot mancarica facuta de mine baza si fructele proaspete de toate felurile>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Clara a fost obisnuita de la inceput cu borcanele, pentru ca atunci, nu-mi accepta altceva. Asa ca am inceput cu borcanele si la legume si la fructe si mai apoi la carnita. Am incercat si Nestle si Gerber si Hipp si Hero. Cele de la Nestle nu i-au placut deloc, dar cele de la Hipp si Gerber i-au placut foarte mult. De la Hero, i-au placut doar cele cu peste. La noi totul a fost ok, si eu asa am reusit sa o fac sa manance legume si mai apoi fructe. Una peste alta noi am fost foarte multumiti de ele si ne-au fost de un real folos. In deplasari nu mai spun ce bien ne-au prins.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Am o parere foarte buna despre borcanase, practic cu ele a crescut Ana Maria, pentru ca mancarea gatita de mine nu o accepta.
Le consider absolut OK, cel putin pe cele facute in UE, in USA nu stiu cum sunt, poate n-as mai avea totusi aceeasi tragere de inima sa le folosesc.
Aici sunt sigura ca folosesc numai ingrediente de cea mai buna calitate, verificate bacteriologic si fara conservanti. Nu cred eu ca si-ar permite ei aici, in Austria, sa scrie ceva pe-un borcanas si sa nu fie adevarat!
Si ca sa-ti zic ce-am folosit: Alnatura (marca lui "dm" din Germania si singurii care respecta sa nu puna sare in mancare, asa cum trebuie la copii sub 1 an - ai grija la treaba asta!), Hipp (mai ales acum, in ultimul timp, cand a crescut) si foarte rar Alete de la Nestle.
Vezi si ce te indruma medicul tau pediatru si daca nu va merge cu mancarea gatita de tine, cred ca borcanasele sunt la fel de bune.

Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni).

www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria

Dincolo de nori este intotdeauna soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

eu i-am dat Dianei de multe ori borcanele, mai ales cand plecam undeva sau cand nu aveam mancare gatita.
Am folosit de la Hipp, Nestle sau Bobovita (bebelac) dar ultimele pe care le-am descoperit au fost cele mai bune , cele de la firma americana Gerber. (si cele mai ieftine, in Carrefour).

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput