Ce facem in post?
Fetelor, ce faceti in timpul postului? Prestati? Prestati mai putin? Un copil conceput in timpul postului e un pacat asa mare?
Stiu ca s-a mai discutat, dar mi-ar mai prinde bine niste pareri. Vreau un bebe si daca tin toate posturile + miercuri, vineri si asa mai departe imi reduc drastic sansele. Sigur, pot zice ca daca e sa fie o sa fie oricum. Nu stiu. Voi ce spuneti?
Multumesc de raspunsuri.
Raspunsuri
alinuche spune:
Buna,
m-am gandit si eu la asta, si m-am hotarat sa iau o pauza ca m-am stresat cam mult in ultimul timp. Bebe oricum vine cand o vrea Dumnezeu, macar ma mai linistesc si eu un pic si dupa post revin in forta.
bunny spune:
nu stiu cit e de pacat sa faci dragoste cu sotul tau !
mie mi-a spus a doamna care e foarte credincioasa , ca asta nu e pacat ! Nu se pune!
Fiecare insa...........cum vrea.
bunny
MirelaV spune:
conceperea unui copil cat si nasterea lui..sunt un dar de la Dumnezeu si multi nu il considera un pacat. nici eu nu-l consider..
MirelaV
Miguelle spune:
Foarte serios, Marina. Problema e ca nu stiu daca pot sa respect cum trebuie postul, si mi-e ca daca ma stradui prea tare risc sa fiu crispata si nemultumita, nu stiu, poate nu sunt eu pregatita pt asta. Da stiu sigur ca mi-e frica de Dumnezeu.
Marina spune:
parerea mea..credinta in Dumnezeu sta in sufletul fiecareia si nu in aspectele exterioare. Pe Dumnezeu il vad cu respect, cu speranta, cu bunavointa, cu dragoste dar in nici un caz cu frica.
Sa-ti doresti un copil este ceva atat de frumos si nobil!!!
anne-marry spune:
CE FACEM?????????
prestam...dar nu servicii ci...fiindca oricum facem cu sotul nostru, nu? logic ! si apoi...facem ceva ce lui dumnezeu ii place...ca doar nu a zis el "....si va inmultiti......" si cum o mai fi fost ca nu mai stiu? nu?...si apoi, la 6 saptamani de abtinenta....si pe mine m-ar arunca dar nu cred ca pe fereastra ci DIRECT IN PAT ...cu postul meu cu tot...
pupici dulci...
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Miguelle spune:
Marina, stii cum se duc oamenii la impartasit? Cu credinta, cu frica si cu dragoste de Dumnezeu. Frica de Dumnezeu nu e un sentiment gresit. Te opreste sa pacatuiesti.
Si postul se tine numai in intelegere cu sotul, ca vad ca zici ca te-ar arunca pe geam.
Banui ca problema ar fi cam asa: trebuie sa facem amor doar din dragoste unul pt celalalt, nu ca sa satisfacem o necesitate. Si atunci n-ar fi pacat.
Miguelle spune:
Nu dati cu paru, pe mine chiar ma macina problemele astea.
Fetelor, cand o s-aveti copii abstinenta o sa fie ceva mai lunga de 6 sapt.